Húsvéti finomságok
2019. április 08. 00:00
Visszavonhatatlanul megérdekezett a tavasz, és ez csak egyet jelenthet: közeleg a Húsvét! A lányok elkezdhetik festeni a tojásokat, a fiúk pedig beszerezhetik a szódás szifonokat és a kölniket. Mi gondoltunk a családi/baráti összejövetelekre is. Íme 6 könnyen elkészíthető koktél a húsvéti összejövetelekre. Sok ezekhez hasonló koktélt az alapfokú mixer tanfolyamunk során is elkészíthetsz:
Carrot Mimosa
Hozzávalók:
10 cl habzó rosé bor
3 cl friss répalé
Pohár:
pezsgős
Díszítés:
répa leveles vége
Elkészítés:
Töltsük a hozzávalókat óvatosan egy pezsgős pohárba, egyszer keverjük meg bárkanállal. Díszítsük répával és szervírozzuk.
Coconut-Ginger Colada
Hozzávalók:
6 cl gyömbérlikőr
4,5 cl kókusztej
1,5 cl lime lé
0,75 cl cukorszirup
2 db citromfű levél
1 db kardamom
Pohár:
boros
Díszítés:
bármilyen ehető virág
Elkészítés:
Rázzunk össze minden hozzávalót egy shakerben jéggel, majd szűrjük friss jéggel töltött pohárba. Díszítsük virággal.
Lavender Garden Collins
Hozzávalók:
4,5 cl gin
2 cl frissen facsart citrom lé
1,5 cl levendula szirup
9 cl szódavíz
Pohár:
long drink
Díszítés:
levendula ág
Elkészítés:
A szódavíz kivételével tegyünk minden hozzávalót egy shakerbe és rázzuk össze alaposan. Szűrjük jéggel teli pohárba és töltsük fel szódavízzel. Díszítsük levendula ággal.
Whipper Snapper
Hozzávalók:
6 cl vermouth
1,5 frissen facsart citromlé
3 hüvely zöldborsó
1,5 cl chili szirup
1 bárkanál méz szirup
Pohár:
old fashioned
Díszítés:
zöldborsó hüvely 3 részre vágva, pálcikára tűzve
Elkészítés:
Muddlerrel nyomkodjuk össze a citromlét és 2 hüvely zöldborsót, a méz szirupot és a chili szirupot. Adjuk hozzá a vermouthot és tegyünk zúzott jeget a pohárba. Díszítsük a fent leírt módon zöldborsóval.
Cran You Feel the Beet?
Hozzávalók:
4,5 cl gin
1,5 cl cékla lé
1,5 cl áfonya lé
1,5 cl citromlé
3 cl bodza likőr
Pohár:
cocktail / rocks
Díszítés:
céklaszelet
Elkészítés:
Minden hozzávalót töltsünk egy shakerbe és jól rázzuk össze. Szűrjük friss jégre és díszítsük.
Garden Grace
Hozzávalók:
4,5 cl gin
1,5 mézes gyömbér szirup
6 cl répalé / almalé
4,5 cl cider
Pohár:
old fashioned
Díszítés:
uborka karika
Elkészítés:
A cider kivételével minden hozzávalót rázzunk össze shakerben majd szűrjük jégre. Töltsük fel a ciderrel és díszítsük az uborka karikával.
Akik nem szeretnének otthon koktélokat készíteni, azoknak is van ötletünk! Idén kaphatóak Jagerrel töltött húsvéti tojások is. Akik imádják az unikornisokat és a gint, azoknak szuper hírünk van: Rendelhetőek unikornisos ginnel töltött hatalmas tojások a Selfridges honlapjáról.
Ha szeretnétek profi bártenderekké válni, jelentkezzetek mixer tanfolyamamink egyikére és sikeres vizsga esetén megajándékozunk egy Boston shakerrel, valamint egy magyar-angol nyelvű bizonyítvánnyal is gazdagabb leszel. Ezzel akár külföldön is elhelyezkedhetsz, állásajaánlataink közül is bátran válogathatsz.
Jelentkezés:
A mixer és barista tanfolyamokra bármikor beiratkozhatsz személyesen a Mojito Mixeriskolában és a Barista Akadémián, hétfőtől péntekig 10:00 és 18:00 óra között valamint a tanfolyamkezdés napján illetve a mojito.hu oldalon jobb oldalt található „Tanfolyam jelentkezés” ablakban néhány adat megadásával. Következő budapesti tanfolyamunk április 11-én indul!
Információ:
[email protected]
06/20-355-8400
(H-P, 10:00-18:00)
Ezek is érdekelhetnek
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!
Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]
Bővebben...
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés
A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]
Bővebben...
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept
Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]
Bővebben...
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!
A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]
Bővebben...