Hírek

Ízesített vodka házilag – egyszerűbb, mint gondolnád

By július 5, 2019 augusztus 12th, 2019 No Comments

Gondolj egy ízre! Bármelyikre! Nagy az esélye annak, hogy találsz vodkát ezzel az ízzel. De nem biztos, hogy ez a vodka minőségi lesz vagy finom. Ha mégis találnál egy természetes alapanyagokkal ízesített vodkát, ami minőségi és finom is, szinte biztos, hogy nem olyan lesz, mint amilyenre te gondoltál.

Miért ne készítenéd el a saját ízesített vodkádat? A sous vide (ejtsd: szu vid) technológiát alkalmazva ez nem okozhat problémát. Bár a kifejezés bonyolultnak tűnhet, igazából arról van szó, hogy bármilyen ételt (zöldséget, gyümölcsöt, husokat) egy vákuum csomagolt tokban magas hőmérsékletű vízbe teszünk és több órán keresztül fix hőmérsékleten tartjuk. Így az ízek sokkal intenzívebbek lesznek, mint hidegáztatás vagy forralás során.

A legfontosabb hozzávaló egy sous vide gép – mondja A. J. Schaller, a Culinary Research & Education Academy (CREA) főszakácsa. Elmondása szerint a legjobb kezdő szett otthonra egy olyan eszköz, ami nem szívja ki teljesen a folyadékot és a levegőt a tasakból – hiszen itt a lényeg az, hogy a vodka és a gyümölcsök/zöldségek/stb. egymás mellett legyenek. Használhatunk hőálló ziplock tasakokat, de a szükséges eszközöket online vagy gourmet boltokban már számos helyen beszerezhetjük.

 Adam Gamboa, a denveri Il Posto vezető bártendere a befőttes üvegekre esküszik. A kezdő sous vide-olóknak azt ajánlja, hogy az üveget a vízfürdőben, magában a gépben melegítsék fel szépen lassan, miután bele tették a hozzávalókat. „Használjunk alacsonyabb hőfokot friss gyümölcsöknél, zöldségeknél és gyógynövényeknél. Ez egy nagyjából 85°C körüli hőmérsékletű vizet jelent. A túl magas hőmérséklet hatására a gyümölcsök és zöldségek tulajdonképpen megfőnek és végeredményként egy pürét kapunk.”

Az elkészült italt érdemes hűtőben tárolni, hiszen a gyümölcs/zöldség tartalom miatt már romlandó. Kezeljük úgy, mint egy cukorszirupot és használjuk fel mihamarabb.
Forrás: liquor.com

Legyél te is mixer! Az alapfokú mixer tanfolyamunkat már akár 4 hét alatt elvégezhetitek (gyorsított forma, a normál tanfolyam 12 hetes). Ha mégjobb bártenderré szeretné válni, és szeretnél Tiki koktélokat készíteni, akkor válaszd Profi Mixer csomagunkat, melyhez most AJÁNDÉK TANFOLYAMot adunk!

További tanfolyamok helyét és időpontját, valamint bővebb információt a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola weboldalán találhatsz. Képzéseink országszerte több, mint 20 városban indulnak (Sopron, Győr, Eger, Miskolc, Tata, Szeged, Szentes, Szolnok, Hódmezővásárhely, Baja, Békéscsaba, Szombathely, Veszprém, Keszthely, Székesfehérvár, Gyöngyös, Cegléd, Szekszárd, Kecskemét, Gyula), honlapjainkon ezekről is tájékozódhatsz. Ha valamit nem találsz, hívj bennünket bizalommal, vagy ha szeretnél, e-mailt is írhatsz. Irodavezetőnk készséggel áll rendelkezésetekre  az iroda nyitva tartási idejében (H-P, 10-18).

Információ:
info@mojito.hu
06/20-355-8400
(H-P, 10-18)

Leave a Reply