Januári mocktailok
2019. január 29. 00:00
Egy néhány évvel ezelőtt elhíresült mozgalom arra buzdít mindenkit, hogy a januárt töltse alkoholmentesen (Dryuary). Felmérések szerint, egy alkoholmentes hónap segít abban, hogy a következő hónapokat is alkoholmetesen/ kevesebb alkohollal töltsük el. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani néhány alkoholmentes/ alacsony alkohol tartalmú koktél recepttel. A jó hír, hogy nem kell lemondanunk a minőségről, a komplexitásról és az ítekről csak azért, mert alkoholmentes koktélt iszunk.
TAHITI KÁVÉ:
Hozzávalók:
6 cl limelé
6 cl narancslé
3 cl cukroszirup
3 cl maracuja püré
3 cl guava püré
6 cl cold brew (hideg csepegtetett kávé)
9 cl méz szirup
Elkészítés:
A hozzávalókat felezzük el. Az így kapott alapanyagokat tegyük shakerbe és jéggel rázzuk össze. Öntsük egy nagy kiöntőbe és díszítsük orchideával és kevés őrölt kávéval.
SEEDLIP SPICE & TONIK:
Hozzávalók:
6 cl Seedlip Spice 94
Cukorszirup ízlés szerint
Tonik ízlés szerint
Csillagánizs
1 rúd fahéj
Elkészítés:
A cukorszirupot, a tonikot és a Seedlip Spice 94-et töltsük egy jéggel teli pohárba. Díszítsük csillagánizzsal és fahéj rúddal.
SHIRLEY GINGER:
Hozzávalók:
950 ml gyömbérsör
235 ml szódavíz
3 teáskanál limelé
60 ml gránátalma szirup
lime karika
koktélcseresznye
Elkészítés:
Keverjük össze a gyömbérsört, a gránátalma szirupot és a szódavizet. Öntsük jéggel poharakba és díszítsük lime karikával és koktélcseresznyével.
MANGO MULE
Hozzávalók:
4-5 szelet kígyóuborka
3 cl méz szirup
5 cl mangó püré
5 cl limelé
5 cl gyömbérsör
Elkészítés:
Egy shakerben nyomkodjuk össze az uborkát és a méz szirupot egy muddlerrel. Adjuk hozzá a mangó pürét és a limelét majd shakeljük össze jéggel. Szűrjük réz pohárba. Töltsük fel gyömbérsörrel és keverjük össze.
MOJITO MOCKTAIL
Hozzávalók:
2 cl limelé
2 cl agave
2 cl vérnarancs püré
4 db mentalevél
szóda feltöltéshez
Elkészítés:
Nyomkodjuk ösze a mentaleveleket, a limelét és az agavét egy Collins pohárban egy muddlerrel. Adjunk hozzá jeget és a többi összetevőt. Tölstük fel szódavízzel és díszítsük mentalevelekkel.
ROSEMARY BLUEBERRY SMASH
Hozzávalók:
7-8 db áfonya
1 ág rozmaring
3 cl méz szirup
3 cl citromlé
12 cl szódavíz
Elkészítés:
Óvatosan nyomkodjuk össze az áfonyát és a rozmaring leveleket a méz sziruppal egy muddlerrel. Adjuk hozzá a citromlét és rázzuk össze jéggel. Szűrjük egy jéggel teli pohárba. Töltsük fel szódavízzel és keverjük össze. Díszítsük pálcikára tűzött áfonyával.
Ha szeretnél többet megtudni a koktélokról és elkészítésükről, jelentkezz Haladó mixertanfolyamunkra!
Következő tanfolyam kezdés:
FEBRUÁR 11. HÉTFŐ
Jelentkezés és információ:
[email protected]
06/20-355-8400
(H-P, 10:00-18:00)
Ezek is érdekelhetnek
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!
Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]
Bővebben...
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés
A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]
Bővebben...
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept
Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]
Bővebben...
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!
A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]
Bővebben...