Klasszikus Bloody Mary koktél
2018. szeptember 13. 00:00
A másnaposság ellenszere
A Bloody Mary egy vodkába áztatott tápláló reggeli és másnaposság elleni gyógymód is egyben. Mi kell még ennél is több? A paradicsom-alapú koktél több száz variációval rendelkezik, a forró szósz jellegtől a Guinness sörrel feltöltött verzióig. Kezdésnek legjobb, ha a klasszikus receptet próbálod ki. Bár az ital eredete sok kérdést vet fel, a Blood y Mary koktél népszerűsége vitathatatlan.
Ezt idd ha másnapos vagy
A Bloody Mary megalkotását gyakran Fernand ’Pete’ Petiot nevéhez kötik az 1920-as években, amíkor fiatal bartenderként dolgozott a párizsi New York Barban. Az eredeti ízletes vodka és paradicsomlé keverékét George Jessel találta ki, aki az 1920-as és 1950-es évek hollywoodi sztárja volt és valószínűleg ő keresztelte kedvenc italát Bloody Mary névre. Emiatt is feltételezik, hogy Petiot egyszerűen megfűszerezte a már létező és jól bevált vodka és paradicsomlé kombinációját, mialatt a New York városi St. Regis Hotelben dolgozott az 1940-es években.
Alapanyagok:
1 cikk citrom
1 cikk lime
60 ml vodka
120 ml paradicsomlé
2 öntet Tabasco szósz
2 teáskanál szárított, őrölt torma
2 öntet Worcestershire szósz
1 csipet zellersó
1 csipet örőlt feketebors
1 csipet őrölt, füstölt pirospaprika
dísz: zellerszár, lime cikk, zöld olívabogyók, petrezselyemág
pohár: pint
Elkészítés:
Szórjunk egy kevés zellersót egy kis tányérra. A pohár peremét dörzsöld át egy lime vagy citrom cikkel, hogy benedvesedjen. Forgasd a pohár peremét a zellersóba. Töltsd fel jéggel a poharat. Egy mixergépbe nyomkod facsard ki a citrom és lime levét, add hozzá a többi összetevőt és óvatosan mixeld össze. Töltsd át az italt a pohárba és díszítsd a képen látható módon.
A klasszikus Bloody Mary koktélon kívűl bátran kísérletezz más variácókkal, vagy találj ki egyet Te magad! Szeretnél többet tudni a koktélokról és a bartender szakmáról? Akkor iratkozz be a Mojito Mixeriskola mixer tanfolyamaira, ahol profi oktatóktól tanulhatod meg a tökéletes és látványos keverési technikákat, az alapoktól egészen a haladó szintig.
Tanfolyam típus | Képzés időtartama |
Képzés beosztás | Tandíj |
Alapfokú mixer tanfolyam |
12 hét | heti 1 alkalom, 12×3 óra |
85.000,- |
Gyorsított mixer tanfolyam |
6 hét | heti 1 alkalom, 6×6 óra |
95.000,- |
Haladó mixer tanfolyam |
8 hét | heti 1 alkalom, 8×3 óra |
85.000,- |
Egyéni mixer tanfolyam |
1-2 hét | egyéni beosztás | 130.000,- |
American Bartending | 5 hét | 5×3 óra | 60.000,- (hallgatóinknak 30.000,-) |
Alapfokú barista tanfolyam |
6 hét | 6×3 óra | 65.000,- |
Gyorsított barista tanfolyam |
4 hét | 4×6 óra | 75.000,- |
Haladó / Latte Art tanfolyam |
6 hét | 6×3 óra | 55.000,- |
Egyéni barista tanfolyam |
1-2 hét | egyéni beosztás | 120.000,- |
Barista MasterClass tanfolyam |
1 alkalom | 1×3 óra | 40.000,- |
Kettő az egyben: Barista és Mixertanfolyam |
6 hét + 12 hét | 6×3 óra; 12×3 óra | 65.000,- helyett 60.000,- + 85.000,-helyett 80.000,- |
Profi Barista Csomag | Alapfokú barista + Haladó/Latte art + ajándék Barista MasterClass |
6×3 óra + 6×3 óra + 1×3 óra |
65.000,- + 55.000,- + ajándék |
Profi Mixer Csomag | Alapfokú mixer + Haladó mixer + ajándék American Barending |
12×3 óra + 8×3 óra + 5×3 óra |
85.000,- + 85.000,- + ajándék |
Miért érdemes a Mojito Mixeriskolát és a Barista Akadémiát választanod?A tandíjak tartalmazzák a vizsgadíjat és a tankönyveket is. Válaszd ki a hozzád illő barista és/vagy mixer tanfolyamokat és szerezz rövid időn belül különleges, jól fizető szakmát! A mixer és barista képzés végén magyar-angol nyelvű bármixer és barista tanúsítványt kapsz.
- mert a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mester bártendereitől tanulhatsz
- mert hallgatóink visszajelzései alapján a legjobb ár/érték arányú tanfolyam és pörgős, izgalmas szakmát szerezhetsz
- mert minden hallgatónk számára részletfizetési lehetőséget biztosítunk
- mert nálunk nincs vizsgadíj
- mert nálunk lépcsőzetes oktatási rendszer működik, az alapoktól a profi/haladó szintig elkísérünk
- mert a Profi Barista és Mixer Csomagok választásával a harmadik tanfolyamot ajándékba kapod
- mert minden tanfolyam típushoz ajándék továbbképzési tréningeket is kapsz
- mert a képzés végén munkalehetőséget ajánlunk Neked
- mert hallgatóink már 20 országban dolgoznak a szakmában
- mert segítünk felkészülni az állásinterjúra
- mert a nálunk elköltött pénz garantáltan nem kiadás, hanem BEFEKTETÉS!
A Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia Budapest mellett több vidéki nagyvárosban is indít barista és mixertanfolyamokat. Sopron, Miskolc, Szeged, Szolnok, Szentes, Hévíz, Hódmezővásárhely, Gyöngyös, Győr, Békéscsaba, Cegléd, Baja, Kecskemét, Keszthely, Szombathely, Veszprém, Szekszárd, Székesfehérvár, Zalaegerszeg.
Jelentkezési határidő: szeptember 19., szerda 16 óra
A képzés első órája: szeptember 19., 17 óra!
Kövess minket facebookon és instagramon is!
Információ:
+3620 355 8400
[email protected]
www.mojito.hu
Ezek is érdekelhetnek
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!
Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]
Bővebben...
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés
A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]
Bővebben...
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept
Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]
Bővebben...
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!
A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]
Bővebben...