Barion Pixel
menu

Koktél történetek III.rész

2019. szeptember 20. 00:00

MARY PICKFORD

Az első igazi hollywoodi filmsztár, a némafilmek ártatlanságot sugárzó, mégis modern hőse, az első színésznő, aki repülőre ült a filmjeiben, és aki kitalálta spot fényeket, hogy fiatalabbnak látsszon a vásznon. A United Artists filmstúdiót Charlie Chaplinnel és Douglas Fairbanks-sel közösen alapították,  de a filmipar különleges tehetségű hősének nevét ma  mégis leginkább arról a koktélról ismerjük, amelyet az 1920-as években, az amerikai szesztilalom idején a havannai Hotel National szálloda bárjában kreáltak számára.

A TÖKÉLETES MARY PICKFORD KOKTÉL RECEPTJE:

  • 4,5 cl Bacardi Carta Blanca
  • 3 cl ananászlé
  • 0.75  Luxardo Maraschino
  • 1 cl grenadine

Ezt a koktélt shakerben készítsd! Töltsd az összetevőket jégre, majd erőteljesen rázd össze. Szépen össze fognak állni az ízek. Minden alkotóelemét külön is érezheted majd, ha belekortyolsz. A rum fogja adni az alkoholbázisát, az ananász és a grenadin a gyümölcsösségét és a maraschino pedig az enyhén kesernyés ízét. Ha elkészült, töltsd egy jól lehűtött koktélos pohárba. Szűrd duplán, hogy az apró jégszilánkok ne kerüljenek bele. Díszítsd egy szem koktél cseresznyével! Ha jól dolgoztál, a halványpiros koktél tetején lesz egy vékony, könnyed megjelenésű hab, amely megkoronázza az italt. Így biztosan nem fognak tudni ellenállni a vendégeid.

Mary Pickford

Mary Pickford Gladys Smith Torontóban született. A hölgy Oscar-díjas amerikai színésznő és producer. 12 éves volt, amikor először kapott szerepet a Broadway-en, és körülbelül 150 filmben játszott. Férjével, Douglas Fairbanks-szel, megalapították közösen 1919-ben a United Artists filmgyártó vállalatot. Ő kapta az első hangosfilm Oscar-díjat. Ezen kívül még 3 hangosfilmben vett részt.

 

 

 

Luxardo Maraschino

Ez az ital egy igazi olasz likőrkülönlegesség! A Maraschino a Luxardo saját ültetvényein termesztett, dalmát eredetű marasca cseresznyéből készül. Ezt az italt lepárlással állítják elő, a gyümölcsöt összetörik, mézet adnak hozzá, erjesztik, majd desztillálják. A párlatot két évig kőrisfa hordókban érlelik, így a likőr aromája gazdagabb lesz.. Palackozás előtt cukornádsziruppal ízesítik az italt. A Maraschino az enyhén mandulás zamatát annak köszönheti, hogy a gyümölcshöz a magokat is hozzáfőzik. A viszonylag száraz, kb. 30% alkoholtartalmú likőrt ritkán fogyasztják önmagában, de számos koktél hozzávalója. Ideális gyümölcsökhöz, mint például az eperhez, ananászhoz, vagy narancshoz, de ízesítésként adhatjuk édességekhez, vagy fagylalthoz.

Gyere el a Mojito Mixeriskolába és ismerd meg az italtörténelmet, a bárban használt italokat, a báreszközök szakszerű, stílusos használatát és a koktélkészítési technikákat. Szerezz gyakorlati tudást, ötvözd a standard és modern bartending elemeket, készítsd el a világ legnépszerűbb koktéljait mixer képzéseinken!
Budapesten és vidéken egyaránt elérhetőek a tanfolyamaink, iratkozz be akár személyesen, akár online a honlapon keresztül!

Információ:

+36 20 355 84 00
[email protected]

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...