Érdekességek

Koktél történetek III.rész

By szeptember 20, 2019 No Comments

MARY PICKFORD

Az első igazi hollywoodi filmsztár, a némafilmek ártatlanságot sugárzó, mégis modern hőse, az első színésznő, aki repülőre ült a filmjeiben, és aki kitalálta spot fényeket, hogy fiatalabbnak látsszon a vásznon. A United Artists filmstúdiót Charlie Chaplinnel és Douglas Fairbanks-sel közösen alapították,  de a filmipar különleges tehetségű hősének nevét ma  mégis leginkább arról a koktélról ismerjük, amelyet az 1920-as években, az amerikai szesztilalom idején a havannai Hotel National szálloda bárjában kreáltak számára.

A TÖKÉLETES MARY PICKFORD KOKTÉL RECEPTJE:

  • 4,5 cl Bacardi Carta Blanca
  • 3 cl ananászlé
  • 0.75  Luxardo Maraschino
  • 1 cl grenadine

Ezt a koktélt shakerben készítsd! Töltsd az összetevőket jégre, majd erőteljesen rázd össze. Szépen össze fognak állni az ízek. Minden alkotóelemét külön is érezheted majd, ha belekortyolsz. A rum fogja adni az alkoholbázisát, az ananász és a grenadin a gyümölcsösségét és a maraschino pedig az enyhén kesernyés ízét. Ha elkészült, töltsd egy jól lehűtött koktélos pohárba. Szűrd duplán, hogy az apró jégszilánkok ne kerüljenek bele. Díszítsd egy szem koktél cseresznyével! Ha jól dolgoztál, a halványpiros koktél tetején lesz egy vékony, könnyed megjelenésű hab, amely megkoronázza az italt. Így biztosan nem fognak tudni ellenállni a vendégeid.

Mary Pickford

Mary Pickford Gladys Smith Torontóban született. A hölgy Oscar-díjas amerikai színésznő és producer. 12 éves volt, amikor először kapott szerepet a Broadway-en, és körülbelül 150 filmben játszott. Férjével, Douglas Fairbanks-szel, megalapították közösen 1919-ben a United Artists filmgyártó vállalatot. Ő kapta az első hangosfilm Oscar-díjat. Ezen kívül még 3 hangosfilmben vett részt.

 

 

 

Luxardo Maraschino

Ez az ital egy igazi olasz likőrkülönlegesség! A Maraschino a Luxardo saját ültetvényein termesztett, dalmát eredetű marasca cseresznyéből készül. Ezt az italt lepárlással állítják elő, a gyümölcsöt összetörik, mézet adnak hozzá, erjesztik, majd desztillálják. A párlatot két évig kőrisfa hordókban érlelik, így a likőr aromája gazdagabb lesz.. Palackozás előtt cukornádsziruppal ízesítik az italt. A Maraschino az enyhén mandulás zamatát annak köszönheti, hogy a gyümölcshöz a magokat is hozzáfőzik. A viszonylag száraz, kb. 30% alkoholtartalmú likőrt ritkán fogyasztják önmagában, de számos koktél hozzávalója. Ideális gyümölcsökhöz, mint például az eperhez, ananászhoz, vagy narancshoz, de ízesítésként adhatjuk édességekhez, vagy fagylalthoz.

Gyere el a Mojito Mixeriskolába és ismerd meg az italtörténelmet, a bárban használt italokat, a báreszközök szakszerű, stílusos használatát és a koktélkészítési technikákat. Szerezz gyakorlati tudást, ötvözd a standard és modern bartending elemeket, készítsd el a világ legnépszerűbb koktéljait mixer képzéseinken!
Budapesten és vidéken egyaránt elérhetőek a tanfolyamaink, iratkozz be akár személyesen, akár online a honlapon keresztül!

Információ:

+36 20 355 84 00
info@mojito.hu

Leave a Reply