Koktél történetek V.rész
2019. szeptember 30. 00:00
MIMOSA
A legenda szerint a Mimosa koktélt Frank Meier kreálta a párizsi Ritz Hotel bárjában. Bár vannak, akik szerint inkább Sir Alfred Hitchcock–nak köszönhetjük, aki 1940-ben egy San Francisco-i bárban rendelte először. Lehet ugyan, hogy a történet távolról sem igaz, de a Mimosa népszerűségéhez nagyban hozzájárult. A koktél névadóját sajnos nem ismerjük, az azonban kétségtelen, hogy az Ausztráliában honos sárga-narancssárga virágú Acacia dealbata a múlt században nagyon népszerű volt a francia kertészek körében, így tehát lehetséges, hogy mégiscsak hihetünk a Ritz Hotel féle történetnek.
A TÖKÉLETES MIMOSA KOKTÉL RECEPTJE:
1/2 habzóbor
1/2 zamatos narancslé
Nincs más dolgod, mint hogy behűtsd a hozzávalókat, majd egy pezsgőspohárba öntsd bele és egy bárkanál segítségével keverd össze. Díszítsd narancshéj permettel.
HABZÓBOR
A habzóbor mesterségesen hozzáadott szén-dioxidot tartalmaz, jellegében hasonló jegyeket hordoz mint a pezsgő, a kiváló minőségű szőlőfajta itt is alapkövetelmény, a habzóborok palackjában legalább 3 bar nyomásnak kell lennie a törvény szerint.
PROSECCO
MIMOSA KOKTÉL VARIÁCIÓK:
Az eredeti receptben használt narancslevet felcserélhetjük más gyümölcslevekkel is, akár áfonyalével, grapefruittal, de használhatunk őszibarackot, ananászlevet, körtét, gránátalmát, málnát, mangót de akár a dinnye levét is!
A Mojito Mixeriskolában az alapfoktól a profi szintig juthatsz, iskolánk folyamatosan képez mixereket és baristákat. Már több mint 20 városban jelen vagyunk, így nem csak Budapesten, de országszerte számos lehetőségeket kínálunk! A mixer képzés célja a profi szakemberek képzése, hogy a világ bármely pontjára eljutva a legjobb tudásodat tudd hasznosítani!
CIKKAJÁNLÓ:
EGY KOKTÉLÍRÓ NAPLÓJÁBÓL – HORDÓK A FELHŐK KÖZÖTT
Ezek is érdekelhetnek
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!
Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]
Bővebben...
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés
A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]
Bővebben...
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept
Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]
Bővebben...
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!
A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]
Bővebben...