ÉrdekességekHírek

Koktél történetek V.rész

By szeptember 30, 2019 No Comments

MIMOSA

A legenda szerint a Mimosa koktélt Frank Meier kreálta a párizsi Ritz Hotel bárjában. Bár vannak, akik szerint inkább Sir Alfred Hitchcock–nak köszönhetjük, aki 1940-ben egy San Francisco-i bárban rendelte először. Lehet ugyan, hogy a történet távolról sem igaz, de a Mimosa népszerűségéhez nagyban hozzájárult.  A koktél névadóját sajnos nem ismerjük, az azonban kétségtelen, hogy az Ausztráliában honos sárga-narancssárga virágú Acacia dealbata a múlt században nagyon népszerű volt a francia kertészek körében, így tehát lehetséges, hogy mégiscsak hihetünk a Ritz Hotel féle történetnek.

A TÖKÉLETES MIMOSA KOKTÉL RECEPTJE:

1/2 habzóbor
1/2 zamatos narancslé

Nincs más dolgod, mint hogy behűtsd a hozzávalókat, majd egy pezsgőspohárba öntsd bele és egy bárkanál segítségével keverd össze. Díszítsd narancshéj permettel.

HABZÓBOR

A habzóbor mesterségesen hozzáadott szén-dioxidot tartalmaz, jellegében hasonló jegyeket hordoz mint a pezsgő, a kiváló minőségű szőlőfajta itt is alapkövetelmény, a habzóborok palackjában legalább 3 bar nyomásnak kell lennie a törvény szerint.

PROSECCO

A proseccot Olaszországban állítják elő. Túlnyomó részt glera szőlőből készül a fehérbor, gyengébben habzó, szén-dioxid mentesen készítik. A neve a településből jött létre, ahonnan a szőlőfajta és a bor származik. Gyakran képezi a koktélok részét is.

MIMOSA KOKTÉL VARIÁCIÓK:

Az eredeti receptben használt narancslevet felcserélhetjük más gyümölcslevekkel is, akár áfonyalével, grapefruittal, de használhatunk őszibarackot, ananászlevet, körtét, gránátalmát, málnát, mangót de akár a dinnye levét is!

A Mojito Mixeriskolában az alapfoktól a profi szintig juthatsz, iskolánk folyamatosan képez mixereket és baristákat. Már több mint 20 városban jelen vagyunk, így nem csak Budapesten, de országszerte számos lehetőségeket kínálunk! A mixer képzés célja a profi szakemberek képzése, hogy a világ bármely pontjára eljutva a legjobb tudásodat tudd hasznosítani!

CIKKAJÁNLÓ:
EGY KOKTÉLÍRÓ NAPLÓJÁBÓL – HORDÓK A FELHŐK KÖZÖTT

Leave a Reply