ÉrdekességekHírek

Koktél történetek VII.rész

By október 15, 2019 No Comments

GODFATHER AND GODMOTHER

Ki más is lehetne névadója ennek két, a tulajdonképpen egyszerű koktélnak, mint a Godfather film maffiafőnöke, Don Vito Corleone (Marlon Brando). Francis Ford Coppola rendezésében olyan világsztárok nyújtottak felejthetetlen alakítást, mint Al Pachino, Robert Duvall, James Caam. Az olasz maffia kapcsolatot pedig mi más is szimbolizálná jobban, mint az olasz eredetű amaretto likőr.  A keresztapa whiskyvel, a keresztanya vodkával erősíti a rokonságot.

A TÖKÉLETES GODFATHER KOKTÉL RECEPTJE:

35 ml Scotch Whisky
35 ml Amaretto

Alaposan hűts le egy old fashioned poharat. Az elolvadt jégvizet szűrd le, és töltsd rá a két összetevőt. Keverd meg bárkanállal és már szervírozhatod is ezt az egyszerű de igen karakteres, klasszikus báritalt.

SCOTCH WHISKY

A skót whisky nemzetközi eredetvédelem alatt áll. Előállítását külön törvény szabályozza, miszerint a skót whiskynek kizárólag Skócia területén kell készülnie, kizárólag gabonából és legalább három évig tölgyfahordóban kell érlelni. Emellett minimum 40%-os alkoholtartalommal kell rendelkeznie és csak így kerülhet palackba az ital. Vízből és malátázott árpából készül, de kiegészülhet gabonaszemekkel is. Ezt az italt kétszer párolják, nagyon ritkán három is előfordulhat.

Fajtái:

  • Single Malt Scotch Whisky
  • Single Grain Scotch Whisky
  • Blended Scotch Whisky
  • Blended Malt Scotch Whisky
  • Blended Grain Scotch Whisky

Ismertebb scotch whiskyk:

Dewar’s 12, Chivas Regal, Johnnie Walker, Ballanine’s

 

A TÖKÉLETES GODMOTHER KOKTÉL RECEPTJE:

35 ml vodka
35 ml Amaretto

Egy old fashioned pohárba tegyél jeget, töltsd rá a vodkát, majd az Amaretto-t, keverd meg  és fogyaszthatod is az italt.

VODKA

A vodka általában színtelen égetett szesz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de már készülhet bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból is. A vodkának legalább 37,5% alkoholtartalommal kell rendelkeznie, a legtöbbször 37,5–40% alkohollal kerül forgalomba. Ma már a vodkákat ízesítve is forgalomba hozzák. Akár long drinkként, akár koktélként vagy jéghidegen magában is fogyasztható. Kiegészítőként adhatsz hozzá hozzá a citromot, lime-ot, feltöltheted szódával, tonikkal, narancslével, gyömmbérsörrel és még számtalan komponenssel. A vodka semleges ízének köszönhetően bármivel képes összeházasodni pillanatok alatt. Ezért is ilyen közkedvelt ital a bárok a mixertanfolyamok és az otthoni fogyasztók körében.
A Mojito Mixeriskola alapfokú és haladó mixer tanfolyamain gyakorlatban elkészítheted a világ olyan népszerű vodka alapú koktéljait mint a Cosmopolitan, Swimming Pool, Kamikaze, God Mother, Apple Martini és még sorolhatnánk.
Iratkozz be még ma, fejleszd az italokkal kapcsolatos ismereteidet, keverj kóstolj a mixer tanfolyamon. Vagy készíts a barátaidnak, családodnak otthon finom koktélokat.

Ismertebb vodkák:

Grey Goose, Eristoff, Beluga, Absolut

A Mojito Mixer iskolában és a Barista Akadémián minden hónapban indulnak tanfolyamok. Válaszd ki a neked megfelelőt, tanulj az alapoktól egészen a haladó szintig, tanulj profi oktatóinktól, akik követik az aktuális trendeket és megtanítanak a szakma minden részletére. Gyere be hozzánk! Minden nap 10:00-18:00-ig a Lövölde tér 2. szám alatt várunk minden érdeklődőt, de ha e-mailen egyszerűbb, akkor írj az info@mojito.hu e-mail címre, vagy telefonálj a +36 20 355 84 00-ás telefonszámon!

Leave a Reply