Barion Pixel
menu

Koktéltok decemberi partikhoz

2018. december 15. 00:00

December a legalkalmasabb hónap partik tartására, hiszen a Karácsony miatt már egyébként is ünnepi hangulatban vagyunk. Idén várjuk vendégeinket valami mással, mint a jól megszkott forraltbor-tojáslikőr párossal. Íme néhány receptötlet:

Forró vajas rum:

Hozzávalók 6 főre:
300 ml gold rum
1 l almabor
2 ek barnacukor
12 egész szegfűszeg
1 ek vaj
narancshéj reszelve

Díszítés:
frissen reszelt szerecsendió és egy rúd fahéj

Pohár:
Hurrikán

Elkészítés:
Tegyünk csészébe egy adag (50 ml) rumot. Főzzük össze az almabort, a cukrot, a szegfűszegeket és a narancshéjat egy nagy edénybe és közepes lángon melegítsük. Kevergessük, amíg a cukor fel nem oldódik. Szűrjük a megmelegített folyadékot a bögrékbe. Forrón szervírozzuk.

Muddled pine:

Hozzávalók 1 főre:
1 csepp Angostura bitter
30 ml frissen facsart citromlé
15 ml fenyő szirup
15 db áfonya
30 ml gin vagy vodka
citromos szóda feltöltőnek

Díszítés:
3 db áfonya feltűzve egy pálcikára, tűlevelek

Pohár:
Old fashioned

Elkészítés:
A hozzávalókat rázzuk össze jéggel egy shakerben, majd szűrjük pohárba jéggel teli pohárba.

Trükkös tojáslikőr:

Hozzávalók 2 főre:
75 ml Bourbon
15 ml narancslé
15 ml tejszín
7,5 ml barnacukor szirup
1 db tojás
1 ek cseresznye likőr

Díszítés:
narancs peelés fahéj

Pohár:
punch

Elkészítés:
Minden hozzávalót rázzunk össze egy shakerben jéggel. Szűrjük le két pohárba és díszítsük fahéjrúddal.

 

Hey Bulldog!

Hozzávalók:
60 ml Bulldog gin
30ml Chambord
15 ml bormenta schnapps
7up feltöltéshez

Pohár:
Highball

Díszítés:
nincs

Elkészítés:
Öntsünk minden hozzávalót, kivéve a 7up-ot egy jéggel teli highball pohárba. Töltsük fel 7up-al.

Charleston Breakfast Coffee:

Hozzávalók 1 főre:
60 ml whiskey
15 ml barnacukor szirup
240 ml feketekávé
100 ml tejszín

Pohár:
Ír kávés pohár

Díszítés:
tejszín

Elkészítés:
Öntsük a whiskeyt és a cukorszirupot egy bögrébe majd öntsük rá a kávét is. Keverjük össze. A tejszínt lazítsuk fel egy shakerben. Addig rázzuk, amíg kicsit besűrűsödik de még nem túl szilárd. Lassan öntsük a tejszínt a kávéra. NE keverjük össze és ne szervírozzunk mellé kiskanalat. Ezt az italt nem szabad összekeverni fogyasztás előtt.

Glögg:

Hozzávalók 10 főre:
95 ml víz
240 ml brandy vagy rum
1 db narancs héja csíkokra vágva
2 teáskanál vanília kivonat
2 teáskanál egész szegfűszeg
10 db egész kardamom
1/2 teáskanál frissen őrölt szerecsendió
4 rúd fahéj
1 üveg száraz vörösbor
240 ml vodka
2/3 bögre barnacukor

Pohár:
bögre

Díszítés:
mazsola és szeletelt mandula

Elkészítés:
Tegyük bele egy lábosba a vizet, a brandit/rumot, a narancshéj csíkokat, a vanília kivonatot, a fűszereket és forraljuk fel nagy lángon. Ezután vegyük kisebbre a lángot és 10 percig hagyjuk még így melegedni. Adjuk hozzá az eddig kimaradt hozzávalókat és kevergessük, amíg a cukor feloldódik. Vegyük ki a narancs csíkokat és a szegfűszegeket. Forrón szervírozzuk.

Jubilee:

Hozzávalók 1 főre:
45 ml vodka
45 ml száraz vörösbor
15 ml körte likőr
7,5 ml juharszirup
7,5 ml citromlé
30 ml Seltzer (szóda)

Pohár:
Rocks

Díszítés:
körte szeletek és őrölt szerecsendió

Elkészítés:
Öntsünk minden hozzávalót, kivéve a szódát egy jéggel teli pohárba. Keverjük meg, majd töltsük fel szódával. Díszítsük leheletvékony körte szeletekkel és őrölt szerecsendióval.

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...