Hírek

Könyv – Professzionális bártender

By április 11, 2016 No Comments

A könyv megvásárolható: 1071 Budapest, Lövölde tér 2.
Szerző: ANTAL B. GÁBOR – BÁDONYI MIHÁLY – SZŐKE SZABOLCS
Információ: Mojito Mixeriskola +36203558400

A bártender szakma és a bárok működésének megismerése segít hozzá ahhoz, hogy bővebb ismeretek szerezzünk az italfogyasztás igazi kultúrájáról, élvezetéről. A bárokban találhatjuk a legszélesebb italkínálatot, a legszakszerűbb felszolgálást, a legtöbb kreatív kevert italt. Könyvünk ezt mutatja be.

A könyv első része az italtípusok teljes skáláját mutatja be, elsőként a hazai könyvkiadásban egyetlen kötetben foglalva össze azokat. Az ITALISMERET rész tartalmazza az összes alkoholmentes és alkoholos italtípusokat, az utóbbiba beleértve a söröket, borokat és párlatokat is. Az italokkal természetesen a legfontosabb alaptulajdonságaikon, a vonatkozó gyakorlati tudnivalókon túl olyan mértékben és részletességgel foglalkozik, amit a bárban betöltött szerepük indokol. Megtudhatjuk melyik név, melyik címkefelirat pontosan milyen típust, jelleget, stílust, minőséget, és egyéb tulajdonságokat takar, azaz pontosan mi van, mi lehet a palackban, a dobozban, a hordóban vagy a pohárban.

A második rész az italok felhasználásáról, fogyasztásuk sokféleségéről szól. A BÁR­-ISMERET részben pedig megismerkedhetünk a bárok és a báritalok kialakulásával, a bárberendezéssel, felszereléssel és persze az italkeveréssel és a kevert italokkal. Hivatásos és amatőr bártenderek számára pedig bemutatjuk szakmájuk legfontosabb fogásait és feladatait is.

A magas fokú szakmai ismeretanyagot tartalmazó, igényes kivitelű könyv szakszerű tájékoztatást, tényszerű eligazítást nyújt az italok és bárok rendkívül színes, változatos, de igen bonyolult világában.Szakembereknek, az italokkal hivatásszerűen foglalkozóknak, és az érdeklődő ínyenc fogyasztóknak egyaránt. Profiknak és amatőröknek. Más szóval: a vendéglátóknak és a vendégeknek. A pult és a bárpult mindkét oldalán. 

TARTALOMJEGYZÉK

ELŐSZÓ

ITALISMERET

I. ALKOHOLMENTES ITALOK
1. Az alkoholmentes italok termékválasztéka
1.1. A víz
1.2. Természetes ásványvizek
1.3. Üdítőital-ipari termékek
1.4. Egyéb alkoholmentes italok
1.5. Alkoholmentes kevert italok – Mocktails
1.6. Az alkoholmentes italok értékesítése

II. ALKOHOLTARTALMÚ ITALOK
A felelős magatartás és a mérsékletes italfogyasztás
Az alkohol
2. A sör
2.1. A sör összetevői
2.2. A sör készítésének technológiai folyamata
2.3. A sörök csoportosítása, jellemzőik
2.4. Hazai és nemzetközi sörmárkák
2.5. A sörök kezelése bárokban, vendéglátó üzletekben
2.6. A sörök értékesítése
Gyümölcsborok – Ciderek
3. A borok és a borászati eredetű termékek
3.1. A természetes borok
3.2. Likőrborok
3.3. Ízesített borászati termékek
3.4. A szénsavas borok
4. A párlatok és a párlatokból készült szeszes italok
4.1. A szeszes italok gyártási folyamata
4.2. Az európai szabályok, törvények
4.3. A bármilyen mezőgazdasági alapanyagból készíthető szeszes italok, párlatok
4.4. A törvényileg előírt mezőgazdasági terményekből/terménycsoportokból készített szeszes italok
4.5. Az összetett (kompozit) szeszes italok
4.6. Egyéb alkoholtartalmú italok

BÁRISMERET
1. A szeszes italok fogyasztásának története, kultúrája
2. A bár és koktélpult berendezése, felszerelése és poharai
3. Az italkeverés elmélete, gyakorlata és az italcsaládok
4. Az itallap
5. A bártender
6. Kevertital-receptek

KISLEXIKON

FELHASZNÁLT IRODALOM

MELLÉKLETEK
Munkahelyi adminisztráció
A hatósági szabályok
Nyitási, üzemelési, zárási feladatok

Szakdolgozatokhoz tökéletes háttéranyag!

bartender_borito_11.indd

Leave a Reply