Könyv – Professzionális bártender
2016. április 11. 00:00
A könyv megvásárolható: 1071 Budapest, Lövölde tér 2.
Szerző: ANTAL B. GÁBOR – BÁDONYI MIHÁLY – SZŐKE SZABOLCS
Információ: Mojito Mixeriskola +36203558400
A bártender szakma és a bárok működésének megismerése segít hozzá ahhoz, hogy bővebb ismeretek szerezzünk az italfogyasztás igazi kultúrájáról, élvezetéről. A bárokban találhatjuk a legszélesebb italkínálatot, a legszakszerűbb felszolgálást, a legtöbb kreatív kevert italt. Könyvünk ezt mutatja be.
A könyv első része az italtípusok teljes skáláját mutatja be, elsőként a hazai könyvkiadásban egyetlen kötetben foglalva össze azokat. Az ITALISMERET rész tartalmazza az összes alkoholmentes és alkoholos italtípusokat, az utóbbiba beleértve a söröket, borokat és párlatokat is. Az italokkal természetesen a legfontosabb alaptulajdonságaikon, a vonatkozó gyakorlati tudnivalókon túl olyan mértékben és részletességgel foglalkozik, amit a bárban betöltött szerepük indokol. Megtudhatjuk melyik név, melyik címkefelirat pontosan milyen típust, jelleget, stílust, minőséget, és egyéb tulajdonságokat takar, azaz pontosan mi van, mi lehet a palackban, a dobozban, a hordóban vagy a pohárban.
A második rész az italok felhasználásáról, fogyasztásuk sokféleségéről szól. A BÁR-ISMERET részben pedig megismerkedhetünk a bárok és a báritalok kialakulásával, a bárberendezéssel, felszereléssel és persze az italkeveréssel és a kevert italokkal. Hivatásos és amatőr bártenderek számára pedig bemutatjuk szakmájuk legfontosabb fogásait és feladatait is.
A magas fokú szakmai ismeretanyagot tartalmazó, igényes kivitelű könyv szakszerű tájékoztatást, tényszerű eligazítást nyújt az italok és bárok rendkívül színes, változatos, de igen bonyolult világában.Szakembereknek, az italokkal hivatásszerűen foglalkozóknak, és az érdeklődő ínyenc fogyasztóknak egyaránt. Profiknak és amatőröknek. Más szóval: a vendéglátóknak és a vendégeknek. A pult és a bárpult mindkét oldalán.
TARTALOMJEGYZÉK
ELŐSZÓ
ITALISMERET
I. ALKOHOLMENTES ITALOK
1. Az alkoholmentes italok termékválasztéka
1.1. A víz
1.2. Természetes ásványvizek
1.3. Üdítőital-ipari termékek
1.4. Egyéb alkoholmentes italok
1.5. Alkoholmentes kevert italok – Mocktails
1.6. Az alkoholmentes italok értékesítése
II. ALKOHOLTARTALMÚ ITALOK
A felelős magatartás és a mérsékletes italfogyasztás
Az alkohol
2. A sör
2.1. A sör összetevői
2.2. A sör készítésének technológiai folyamata
2.3. A sörök csoportosítása, jellemzőik
2.4. Hazai és nemzetközi sörmárkák
2.5. A sörök kezelése bárokban, vendéglátó üzletekben
2.6. A sörök értékesítése
Gyümölcsborok – Ciderek
3. A borok és a borászati eredetű termékek
3.1. A természetes borok
3.2. Likőrborok
3.3. Ízesített borászati termékek
3.4. A szénsavas borok
4. A párlatok és a párlatokból készült szeszes italok
4.1. A szeszes italok gyártási folyamata
4.2. Az európai szabályok, törvények
4.3. A bármilyen mezőgazdasági alapanyagból készíthető szeszes italok, párlatok
4.4. A törvényileg előírt mezőgazdasági terményekből/terménycsoportokból készített szeszes italok
4.5. Az összetett (kompozit) szeszes italok
4.6. Egyéb alkoholtartalmú italok
BÁRISMERET
1. A szeszes italok fogyasztásának története, kultúrája
2. A bár és koktélpult berendezése, felszerelése és poharai
3. Az italkeverés elmélete, gyakorlata és az italcsaládok
4. Az itallap
5. A bártender
6. Kevertital-receptek
KISLEXIKON
FELHASZNÁLT IRODALOM
MELLÉKLETEK
Munkahelyi adminisztráció
A hatósági szabályok
Nyitási, üzemelési, zárási feladatok
Szakdolgozatokhoz tökéletes háttéranyag!
Ezek is érdekelhetnek
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!
Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]
Bővebben...
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés
A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]
Bővebben...
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept
Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]
Bővebben...
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!
A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]
Bővebben...