Lavender Rosé Royal Koktél
2017. november 08. 00:00
Levendulás extra finom pezsgő koktél
Egy kifinomult koktél nem jelenti azt, hogy bonyolult a receptúra! A Lavender Rosé Royal koktél mindenkit megdöbbent, még a legkritikusabb koktél sznobokat is, mégis egyszerűen elkészíthető. Az édes, apró levendula virágok ízjegyeivel, a rozéval és a kesernyés grapefruitlével egy komplex italt kapunk. Pezsgővel feltöltve ideális bármelyik ünnepi eseményen!
Hogyan keletkezett a Lavender Rosé Royal Koktél?
Néha csak egy fantasztikus koktélra van szükség, hogy izgalmasabbá tegyük a hetünket. Éppen ezért a Mojito Mixeriskola bemutatja nektek a Cake ‘n Knife online magazin Lavender Rosé Royal koktélját.
Az ital kreátora a chardonnay és a gazdag ízvilágú cabernet sauvignont részesítette előnyben, amíg egy kiállítás alkalmával remek rozé borokat ismert meg. A rengeteg rozé kóstolásakor döntött úgy, hogy létrehoz egy rozé alapú, elegáns, nyári koktélt, amit az ünnepek alkalmával is szívesen szervírozhatunk a vendégeinknek.
A pezsgő és a rozé kombinációja igazi frissességet és pezsgést ad az italnak. Egy fárasztó nap után egyszerűen öntsünk össze rozét és pezsgőt, garantáltan feldobja a hangulatunkat. De ettől többet is ki lehet hozni ebből a kombinációból. Egy finom, egyszerű levendula szirup és egy kevés, kesernyés grapeitfruitlével összekeverve magasabb szintre emelhetjük az italunkat. Az ízek kombinációja felemelő, amikor minden összeáll és zárásként a koktél tetejére tojásfehérje hab kerül, amit a levendula virágával díszítünk.
Ezzel a koktéllal a bár hangulata beköltözik az otthonodba!
Lavender Rosé Royal Koktél
Hozzávalók:
6 cl rozé
1,5 cl grapefruitlé
1,5 cl levendula szirup
1 tojásfehérje
9 cl pezsgő
dísz: levendula virág
Levendula szirup házilag:
1/3 csésze cukor
1/3 csésze víz
1 teáskanál levendula kivonat
Egy kisméretű edényben közepes lángon forraljuk fel a vizet, a cukrot és a levendula kivonatot. Miután a cukor teljesen feloldódott és a keverék kissé besűrűsödött, távolítsuk el a tűzhelyről az edényt és használat előtt várjuk meg, amíg kihűl a szirup.
Elkészítés:
- Egy shakerbe, töltsük jégre a rozét, a grapefruit levet, a levendula szirupot és a tojásfehérjét, majd rázzuk össze, kb 10-15 másodpercig.
- Szűrjük át az italt egy kehely (coupe) pohárba és töltsük fel pezsgővel.
- Szórjunk a tetejére levendula virágot és szervírozzuk.
Ha többet szeretnél tudni a koktélokról, ha izgalmas, nem hétköznapi szakmára vágysz, akkor jelentkezz november 9-én a Mojito Mixeriskola mixertanfolyamaira és légy bartender. A mixer képzésen lépésről lépésre megtanulhatod a koktélok elkészítését, emellett megismerkedsz az alkoholos italok történetével, készítésével és előállításával is. A mixer tanfolyamok több típusából: alapfokú, gyorsított, haladó, American Bartending és egyéni/VIP mixertanfolyamok közül válogathatsz. Minden tanulónk számára részletfizetési lehetőséget biztosítunk. A mixertanfolyam elvégzésével megajándékozunk egy Boston shakerrel és magyar-angol nyelvű bármixer tanúsítványt állítunk ki, amivel garantáltan eltudsz helyezkedni belföldön és külföldön is. Ráadásként a Mojito Mixeriskola korábbi és jelenlegi tanulói ingyenesen részt vehetnek a mixeriskola tréningjein: rendezvényszervezés, standolás, kommunikáció, pincér, free pouring és angol bárszaknyelv tréningek. Társiskolánkkal, a Barista Akadémiával közösen indított Kettő az egyben: barista és mixertanfolyammal kedvezményesen végezheted el mindkét képzést.
Legyél Te a legjobb bartender és/vagy barista!
Információ:
+3620 355 8400
[email protected]
www.mojito.hu
Ezek is érdekelhetnek
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!
Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]
Bővebben...
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés
A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]
Bővebben...
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept
Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]
Bővebben...
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!
A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]
Bővebben...