Barion Pixel
menu

Mixer és Barista tanfolyam: Eger, Miskolc 03.18.

2019. március 05. 00:00

Mixer és Barista tanfolyam indul Egerben és Miskolcon 2019. március 18-án! 

Jelentkezzetek Barista tanfolyamunkra és már 6 hét alatt szerezhettek egy szakmát, amivel biztosan el tudtok helyezkedni. Ha a mixer szakma érdekel, akkor 12 hét alatt elvégezheted a képzésünket és már dolgozhatsz is a nyári fesztiválokon! Jelentkezni ezen az oldalon jobb oldalt található „Tanfolyam jelentkezés” ablak kitöltésével vagy az alább található elérhetőségek egyikén tudtok.

A mixer tanfolyamról:
A képzés tematikája körülbelül 30 % elméletet és 70% gyakorlatot tartalmaz. A képzés időtartama 12 hét, heti 1 alkalom, alkalmanként 3 óra. A képzésen több mint 300 fajta itallal ismerkedhetnek meg a hallgatók. A tanfolyam végén hallgatóink elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek, sikeres vizsga esetén magyar-angol nyelvű nemzetközi bártender bizonyítványt állítunk ki.

A mixertanfolyam tematikája:

  • Hallgatóink megismerkedhetnek a koktéltörténelemmel, a bárkultúra kialakulásával, bárok fajtáival, berendezésükkel, és a bárban használatos eszközökkel.
  • Italismeret, italtörténelem (rum, vodka, tequila, whisky, gin, pezsgõ, borok, cognac, pálinka, likõr, vermouth, cachaca, ánizs alapú italok, koktél szirupok, pre-mixek, ready to drink-ek).
  • Gyakorlati óráinkon a standard és a modern bartending elemeit ötvözve, megkeverheted a világ legnépszerűbb koktéljait.
  • Free pouring töltés (mérce nélkül pontosan)
  • Részletes tájékoztatást adunk hazánk és más országok bártender szövetségeinek működéséről, a hazai és nemzetközi bártender versenyekről
  • A bár gazdasági működése, standolás elszámoltatás
  • Rendezvények és partyk lebonyolítása
  • Barista alapismeretek
  • Angol bárszaknyelv
  • Vaktesztek, italfelismerés illat alapján
  • Gyakorlati óráinkon, az italkeverés mellet megtanulhatod a bár összes italának szakszerű szervírozását, díszítését.

A barista tanfolyamról:

A képzés tematikája körülbelül 30% elmélet és 70% gyakorlatra épül, a képzés időtartama 6 hét, heti 1 alkalom, alkalmanként 3 óra. A tanfolyam végén hallgatóink elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek, sikeres vizsga esetén magyar-angol nyelvű nemzetközi barista diplomát állítunk ki.

A barista képzés tematikája:

  • A kávénövény: eredete, elterjedése, kávéházak régen és ma, a kávénövény botanikája, termesztése, szüretelése, feldolgozása (nedves, száraz, erjesztett eljárás), fajtái: arabica, robusta, pearl, marogogype, Jamaican Blue Mountain, Kopi luwak, koffeinmentes kávé
  • A kávé forgalmazása: kávétőzsde, kávé keverékek
  • Pörkölés: a kávéban lévő hatóanyagok, pörkölési módok, fajta eltérések, illat felismerés
  • Kávékészítés, latte art bemutató: őrlés, őrlők, kávékészítés, eszközök (török kávétól a filterkávéig), standard kávéitalok készítése (cappuccino, latte, ristretto, melange, macchiato…), a kávé felszolgálása, öntés technikák
  • Kávégépek és őrlők: a kávégépek és az őrlők beállítása, a kávégépek és az őrlők karbantartása, tisztítása
  • Kávé alapú koktélok, a kávé és az alkohol: Espresso Martini, Ír kávé, Ice Cream Café, Hot Shot
  • Vizsga: elméleti, gyakorlati

Mixer és Barista tanfolyam indul Egerben és Miskolcon 2019. március 18-án! 

Jelentkezés és információ:
[email protected]
06/30-755-0339

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...