Barion Pixel
menu

Néhány tipp, hogy több borravalót kapj

2019. február 25. 00:00

Néhány vendéglős és vendéglátóegység eljátszott a gondolattal, hogy borravaló mentesen működjön, de be kell látniuk, hogy a borravaló a szolgáltató ipar elengedhetetlen része – és nem mellesleg az iparágban dolgozók életéé is. A bártendereket okkal hívják így: eredetileg és szerencsére még ma is sok helyen nem csak „pultosok”, de a vendégek élményeinek is a részei. Tőlük függ, hogyan érzi magát a vendég és, hogy ezt a számla kiállításakor hogyan fejezi ki pénzben.  Adunk néhány tippet, hogy Ti is, mint bártenderek több borravalót kaphassatok!

Az első és legfontosabb, az üdvözlés. Amikor a vendég belép a bárba/kocsmába/kávézóba stb. szereti úgy érezni, hogy szívesen látják. Még ha a sor az ajtóig kígyózik is, legalább egy szemkontaktus felvételével, de éreztessétek vele, hogy észrevettétek és amint lesz időtök, foglalkoztok vele. Mikor van időtök, beszélgessetek Vele kicsit, kérdezzétek meg a nevét, kérdezzétek őt a napjáról, legyetek barátságosak – így lesz egy véletlenül betért emberből törzsvendég.

Ha azt veszitek észre, hogy a vendégnek nincs kedve bezsélgetni, akkor ne erőltessétek. A második legfontosabb szabály, hogy fel kell ismerni a szituációt és minden vendéget a saját, aktuális igényeinek megfelelően kell kezelni. Lehet, hogy egy általában csendes, magának való vendég éppen társaságra vágyik. Ha olyan a helyzet, akár egy másik vendégnek is bemutathatjátok, aki a pultnál ül mellette, hátha egy új barátság jön létre belőle.

A harmadik aranyaszabály, hogy mindog gondolkozz előre! Ha látod, hogy a vendég pohara kezd kifogyni, kérdezd meg, kér-e még valamit, még egy ugyanilyet, esetleg valami mást, ha van konyha akkor felajánlhatod neki, hogy ehet is valamit. Ez a fajta előzékenység növelheti a számla végösszegét és ezzel együtt a borravalódat is. Ha egy vendég fontosnak érzi magát, sokkal kellemesebb élményekkel fog távozni és legközelebb még a barátait is magával hozza. Sok ehhez hasonló, hasznos tippel gazdagodhatsz mixer tanfolyamunk keretein belül.

Elengedhetetlen a munkaterület és a vendégtér tisztán tartása. Amikor van egy-jókét szabad perced, nézz körül, hogy minden rendben van-e: A shakerek tisztán a helyükön, a poharak szárazra törölve, a lime és a citrom felvágva, a menta előkészítve. A vendégtérben ne legyenek se az üres, se a foglalt aszatalokon használt poharak, tányérok. Apróságnak tűnhet, de jó benyomást kelt, ha a vágott virágok vize friss. Ez azt a benyomást kelti, hogy minden más is tiszta és friss.

Dolgozz csapatban! Ha látod, hogy munkatársadnak nincs ideje a rá kiszabott feladat elvégzésére, de neked akad egy kis időd megcsinálni, akkor ne hagyd, hogy az egód győzzön: csináld meg! A csapatmunka lényege, hogy segítetek egymásnak. Ehhez persze az kell, hogy a személyzet minden tagja eléggé felkészült legyen ahhoz, hogy el tudja látni a másik feladatát is szükség esetén. Ebben tud segíteni egy mixer tanfolyam: a Mojito Mixer iskola következő mixer tanfolyama március 12-én indul. Hallgatóink számára ingyenes trainingeket is biztosítunk. Részletekért hívd a lap alján található telefonszámot.

Ne engedd, hogy a személyes problémáid befolyásolják a vendégekkel való kommunikációdat! Mindenkinek megvan a maga baja, éppen aktuális problémája de ezt nem vetítheti ki másokra, főleg nem fizető vendégekre. És végül, de nem utolsó sorban: ne gondolj a borravalóra! Ne azért legyél kedves a vendégekkel, mert tudod, hogy akkor több jattot kapsz. Ha így teszel, azt biztosan észreveszik majd és akkor nem számíthatsz túl nagy összegre, vagy talán semennyire sem.

Ha igényes vagy munkádra és szeretnéd bártenderként kipróbálni magad, jelentkezz mixer tanfolyamaink egyikére és gyorsított mixer képzésünk keretein belül már 4 hét alatt mixerré válhatsz! Ha Profi mixer csomagunkat választod, 60.000 Forint értékű American Bartending kurzust kapsz ajándékba.

Információ:
[email protected]
06/20-355-8400
(H-P, 10:00-18:00)

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...