Őszi italok hűvös estékre
2018. október 29. 00:00
Beköszöntött az Ősz és a hideg, sötét nappalok. Egy nehéz nap végén vagy a hétvégi buliban ezek az italok egyaránt megállják a helyüket. Mindegyikben megtalálható szezonális gyümölcs, például alma és kékszőlő, vagy őszies fűszerek, lásd vanília és a fahéj.
APPLE BUCK
FINNISH BLUE
Összetevők:
2-5 cl Finlandia vodka,
2 cl frissen facsart lime,
2 cl kék curacao likőr,
15 cl tonik.
Pohár:
long drink.
Elkészítés:
Egy koktéljéggel teli long drinkes pohárba töltsük bele a vodkát,
a lime levét és a likőrt, majd húzzuk fel tonikkal és óvatosan keverjük meg.
Díszítés:
vodkában áztatott kékszőlő és szilva.
MANZARITA
Összetevők:
1/2 citrom negyedelve
csipetnyi őrölt fahéj
jég
30 ml silver tequila
30 ml bodza likőr
40 ml cider (alma)
1 db fahéj rúd
őrölt fahéj
Elkészítése:
Zúzzuk össze egy shakerben a citromot és az őrüölt fahéjat.
Adjuk hozzá a többi összetevőt és rázzuk össze.
Szűrjük bele egy jéggel teli pohárba és díszítsük a fahéj rúddal.
PENICILLIN
60 ml blended scotch (The Dimple Pinch)
30 ml citromlé
15 ml mézszirup
15 ml gyömbérszirup
10 ml Laphroig scotch
Az ital tetejére bárkanállal csepegtessük a Laphroig scotch-ot,
majd kevés citrompermetet.
LAPPLAND ORANGE
Összetevők:
4 cl Finlandia grapefruit,
5 cl frissen facsart pink grapefruit,
1,5 cl mangópüré,
kékszőlő.
Pohár:
martinis
Elkészítés:
Az összetevőket koktéljéggel együtt rázzuk össze egy shakerben,
majd szűrjük egy martinis pohárba.
Díszítés:
Kékszőlő és grapefruit peel.
VANILLA HAZE
180 ml Chai tea
60 ml vanilla vodka
25 ml amaretto likőr
15 ml cukorszirup
15 ml tej-tejszín keverék
Collins
Ezek is érdekelhetnek
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!
Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]
Bővebben...
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés
A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]
Bővebben...
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept
Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]
Bővebben...
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!
A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]
Bővebben...