Érdekességek

Koktél az őszi színek mellé

By október 24, 2019 No Comments

Csodálatos őszben van részünk, ajándékba kaptunk az Úrtól még egy hónap nyarat! Az ilyen gyönyörű időben vétek lenni a lakásban ülni, kirándulások, kerti sütögetések, falevél gyűjtés és gesztenyefigura készítés ideje ez. De sajnos közeleg az ősz és a kora téli időjárás, amikor a szabadból kénytelenek vagyunk behúzódni a kandalló mellé. Egy őszi koktélt szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, amivel egy hideg estén be lehet kuckózni egy jó film elé. Ősszel a nyáron megszokott harsány, savanykás, friss gyümölcsös italok helyett olyan italokat szoktunk fogyasztani, amelyek ízében fellelhetőek olyan fűszernövények, mint a fahéj a szegfűszeg és a szerecsendió. Édesítésre az őszi kevert italokban bátran használjuk a mézet, de készíthetünk fűszer koncentrátumot is. Erre a mixerek egyik varázsitala a falernum. Az alábbi koktél merész és erős, miközben kellemesen frissítő. A rum kétségtelenül a lelke az italnak, kiegészítve egy kevés mexikói csavarral. Mindez megfűszerezve egy kevés falernummal és lime-val.

Hozzávalók:

15 ml Bacardi 8 years old rum

15 ml Bacardi Carta Negra

15 ml Bacardi Carta Fuego

15 ml Patrón Tequila

15 ml Velvet falernum

20 ml Freshly Squeezed Lime Juice

Elkészítés:

Rázd össze az összetevőket egy shakerben, majd egy zúzott jéggel teli old fashioned pohárba szűrd át. Díszítésnek használj lime-ot, vagy őszi fűszereket.

Még több receptért kattints ide és keresgélj a koktélok között!
Ha szeretnéd megtanulni, hogy kell tökéletesen elkészíteni a finomabbnál finomabb italokat, akkor gyere el november 11-én a Mojito Mixeriskolába, ahol mixer képzéseink és barista tanfolyamaink közül kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbbet!

Leave a Reply