Barion Pixel
menu

Pezsgő és Piña Colada

2018. december 31. 00:00

Ez a recept Chris Moore díjnyertes koktéljának az adaptációja.

Chris Moore a The Savoy hotel London Beaufort bárjában főbartender. A hotel eleinte a pezsgőválsztékáról volt híres, de az igények változásával inkább áttértek a koktélokra – így jött létre ez a pezsgő alapú ital is. Az összetevők megmaradtak, de az arányuk változott egy keveset a megalkotása óta. Íme a Champagne Piña Colada ma használatos receptje:

25 ml Bacardi Carta Blanca Superior fehér rum
5 ml Clément Canne Bleue 2016 Martinique Rhum blanc Agricole
20 ml Giffard Premium Carribean ananász likőr
15 ml Brut pezsgő
45 ml frissen facsart ananászlé
2 kanál a titkos összetevőből*
45 ml Brut pezsgő

*  Keverjünk össze 100 ml kókusz tejszínt, 200 ml kókusz tejet és 200 ml kókusz vizet, amíg krémes állagot nem kapunk. Öntsük át egy fagylalt készítőbe és várjuk meg, amíg megfagy. Helyette használhatunk kókusz sorbet is, az eredeti recept szerint.

Pohár:
Flute

Elkészítése:
Keverjük össze egy blenderben az első 6 hozzávalót egy kevés jéggel, majd töltsük bele egy előhűtött pohárba. A pohárba előzőleg öntsünk 45 ml hideg pezsgőt.

Díszítés:
Nyers kókuszreszelék.

Az eredeti recept a következőket tartalmazta:

20 ml Bacardi Heritage
10 ml Trois Riviéres Blanc
40 ml friss ananászlé
35 ml házikészítésű ananász szörp
3 kanál kókusz sorbet
60 ml Moet & Chandon Brut Imperial pezsgő

Ha szeretnél többet megtudni az alkoholos italokról és azok keveréséről, jelentkezz alapfokú mixer tanfolyamunkra. A következő képzés decdember 5-én indul, a beiratkozás aznap 17:00-ig lehetséges.

Tanfolyamaink: alapfokú, gyorsított, haladó,  American Bartending képzés, latte art, egyéni/VIP, kedvezményes Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam, Barista MasterClass, illetve Profi Barista Csomag és Profi Mixer Csomag, amiben ajándék tanfolyamot is kapsz. 

Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy megalapozhasd a karriered!

Tanfolyamaink kezdési időpontjait ITT TALÁLOD.

Kövess minket  facebookon és instagramon is!

INFORMÁCIÓ:
+3620 355 8400
[email protected]

www.mojito.hu

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...