Hírek

Shakerek minden hangulathoz

By április 3, 2017 No Comments

Egy jó shaker nélkülözhetetlen minden bárban. Minden koktél műértő tudja, hogy egy shaker jóvá teheti vagy el is ronthatja az italt. Különböző stílusú shakerek egy receptet különböző módon alakítanak, adnak hozzá egy kis stílust és ravaszságot. Napjainkban a shakerek széles választéka érhető el, kezdve a legegyszerűbb két részből álló Boston shakertől egészen az extravagáns, kézzel készített művészi darabokig melyeket gyűjtők hőn áhítanak.  Nem számít a stílusod vagy az anyagi helyzeted, egy gyönyörű shaker mindig megtérülő befektetés.

mojito_tanfolyam_kepzes

Az Alessi Parisian Shaker egy modernizált változata, a hagyományos 2 részes Boston Shakernek, melyet eredetileg Uffico Técnico Alessi 1920-ban tervezett. A Parisian Shaker jól működik bármilyen típusú koktél esetén, mesés tojásfehérjével készülő italokhoz is. A belső tér a Parisian Shaker esetén nagyobb, mint a hagyományos cobbler shakernél, ami azt jelenti, hogy a tojásfehérjének több helye van szellőzni és emulgálódni, hogy ezáltal könnyebb és habosabb tojásfehérjével készülő koktélokat állíthassunk elő.

mojito_tanfolyam_kepzes

.
.
.
A Kelly Cocktail Shaker ötvözi a kortárs megjelenést és a régi idők hangulatát. Ez a kézműves kristály shaker vésett, modern, függőleges vonalakkal és szeszélyes pontokkal a tetején és az alján van díszítve. Ez a shaker egy jó befektetési darab, és az unokáid biztosan értékelni fogják egy nap.

.

mojito_tanfolyam_kepzes
Vintage Hotel Recipe Cocktail Shaker a Restoration Hardware reprodukciója a vintage koktél shakereknek, melyek népszerűek voltak a 40-es és 50-es években. Ez az antikolt, öntött sárgaréz shaker funkcióiban tökéletes a klasszikus koktélokhoz, mint például a Clover Club, The Gin Rickey, és a Dry Martini.

.mojito_tanfolyam_kepzes

.
Azok számára, akik szeretnének kortárs hatásokat adni bárjukhoz, ajánljuk a Fred Bould által tervezett Nambe Twist Cocktail Shakert. Ezt a szobrászi shakert Nambe Alloy készítette. Elő lehet hűteni a fagyasztóban, így gyönyörű látvány és csökkenthető a szükséges jég mennyisége.

mojito_tanfolyam_kepzes

.
.

A Godinger Airplane Shaker egy újdonság. Kiválóan alkalmas, hogy áldozzanak a lebegés iránti szeretetük oltárán a repülés szerelmesei. És mi a legjobb az egészben? Ez a szórakoztató és különc shaker megfizethető és mehet a mosogatógépbe is!

.mojito_tanfolyam_kepzes

.

Copper Shaker romantikus régi réz állóképek és történelmi szeszfőzdék inspirálták.  A régi korok báját hozza vissza a bárban használt réz , vagy a réz hatású eszközök, mint a shaker, a bárkanál, a mérce és a szűrő.
.

mojito_tanfolyam_kepzes.

.
Ez egy olyan csinos shaker, mint a Kingsburgh Cocktail Shaker Ralph Lauren egyedülálló, sokoldalú alakja, amely láttán a vendégek elájulnak az irigységtől. Art deco ihletésű koktél kiegészítők mindig hozzá adnak egy kis áll szakmaiságot még a legegyszerűbb iszogatáshoz is.

.
mojito_tanfolyam_kepzes

.
Ezt a shakert, a neves ékszerész tervezte, Theo Fennell. Ez egy kevésbé praktikus darab inkább egy műalkotás. A kézzel készített ezüst Bomb Cocktail Shaker emlékeztet egy második világháborús bombára ezüst szegecsekkel kiegészítve.

mojito_tanfolyam_kepzes.

.
The Sterling Silver Tiffany 1837 Cocktail Shaker
melynek célja, hogy egy befektetési darabot hagyományozzon a jövő generációi számára. A szépségét a tiszta ívelt vonalak és a legendás T & CO pecsét adja.

.mojito_tanfolyam_kepzes

.
.
The Parisian Gold
, japán Yukiwa találta ki, rozsdamentes acélból készült a kompakt forma, amely egyszerre szép a bár tetején, és korszerűsíti a karizmatikus shaker rázást. Párosítja az arany szűrőt az „extra bling” – bár hatással!

.
Ha szeretnéd megismerni a koktélok világát, vagy tovább fejlesztenéd tudásod, jelentkezz alapfokú vagy haladó mixertanfolyamra a Mojito Mixeriskolába!

Leave a Reply