Hírek

Tanfolyamok a Barista Akadémián

By május 6, 2017 június 25th, 2019 No Comments
Mi az a barista tanfolyam? Egy olyan képzés ahol megismerheted a kávét a cserjétől a csészéig és azt hogyan bánj vele, hogy a legjobb arcát mutassa. Egy espresso elkészítése legnagyobb részt a megfelelő őrlő beállításon múlik, a jó tejhab pedig a megfelelő technikán. Barista Akadémia kurzusain megtanulhatod ezeket, hogy utána tovább fejleszthesd latte art tudásod és te lehess a legprofibb barista.

Folyamatos gyakorlással, megtanulhatod a standard kávé italokat és olyan díszítési módokat, amivel könnyen elvarázsolhatod vendégeidet. A nyitási és zárási folyamatokat addig gyakoroljuk, amíg készséggé nem válik, mert egy kávégép meghálálja a törődést és elengedhetetlen egy jó kávé ital elkészítéséhez.

Az alap barista képzés ma már elengedhetetlen minden vendéglátós számára, hiszen a mojito_kepzes_tanfolyammunkaerőpiac képzett szakembereket tud csak foglalkoztatni és hogyan is tűnhetsz ki a tömegből? Csakis folyamatos egy életen át tartó tanulással és gyakorlással.

A Barista Akadémia képzésein mindenki megtalálja a hozzá illő tanfolyam típust: az alap barista tanfolyam, a gyorsított barista képzés, a haladó barista tanfolyam, a szuperintenzív képzés és az egyéni barista tanfolyam közül választhatunk.

Az alap barista tanfolyam tematikája 30% elmélet és 70%  gyakorlatra épül. A tanfolyam során a tanulók megismerkednek a kávé növény eredetével, elterjedésével, termesztésével, szüretelésével és feldolgozásával (nedves, száraz, erjesztett eljárás), egy átfogó képet kapnak magáról a növényről. A kávé forgalmazásáról kapnak információkat a hallgatók, mi az a kávétőzsde és milyen kávé keverék léteznek.

A képzés bemutatja  a kávéfeldolgozás leggyorsabb és legkritikusabb műveletét a kávépörkölést is. A többféle módon pörkölt kávészemek meghatározott ismertetőjegyekkel bírnak éppen ezért nem mindegy, hogy melyik fajtához milyen pörkölési módot választunk.

A tanfolyam során elsajátíthatjuk a kávéfőzés alapelveit, az előkészületektől egészen a tejhab készítéséig, illetve különböző kávéitalok elkészítését is, mint a jól ismert espresso és cappuccino, de a listát színesíti a caffe mocha, a latte macchiato, a cafe americano, a ristretto, a fagyis kávé, és az ír kávéba csempészet alkohol is tovább fokozza  az órák hangulatát.

össz_kép_066A barista képzésen illat felismeréssel és különleges speciality kávék kóstolásával tréningezhetjük az illatfelismerő készségeinket. A kávék több ország termőterületéről származnak, a legjobb külföldi és hazai pörkölőket bemutatva. Az espresso technika mellett megismerkedhetünk a filter technikákkal is.

 Az alapfokú barista tanfolyamot követően tovább fejleszthetjük tudásunkat a haladó barista képzésen,aminek tematikája körülbelül 10% elmélet és 90% gyakorlatra épül. A képzés során többféle latte art technikát tanulhatunk meg. Az általános szív, rozetta és tulipán öntés tökéletesítése mellett kreatív öntési technikákat is gyakorolhatunk, például malacot, macit, nyuszit vagy bármi mást, a kreatív formáknak csak a fantáziánk szabhat határt. Ezenkívül a csokoládé öntetes topping használatával is feldíszíthetjük az órán alkotott műveket.
.

A munkaerő piacon való elhelyezkedéshez elengedhetetlen a plusz tudás is, a Barista Akadémia a tanfolyamok mellett ingyenes tréningeket is biztosít:
mojito_kepzes_tanfolyammojito_kepzes_tanfolyam

Angol bárszaknyelv tréning

Pincér tréning

Free pouring tréning

Standolás és elszámoltatás tréning

Rendezvényszervezés és lebonyolítás tréning

Kommunikációs tréning
.

A normál tanfolyamok mellett megtaláljuk a gyorsított és az egyéni barista képzéseket is, amelyek során rövidebb idő alatt szerezhetjük meg a barista tudást. Az egyéni barista képzést, vagy más néven V.I.P. képzés során csak egy tanulóval foglalkozik az oktató és személyre szabott egyéni tanrenddel rendelkezik.

A sorokat olvassa reméljük kedvet kaptatok a kávé készítésének alaposabb megismeréséhez, esetleg a baristák világának hangulatához. Izgalmas világ, érdemes felfedezni!

A tanfolyamokról részletesebb információt a Barista Akadémia honlapján, vagy a naptárban találtok, valamint az alábbi elérhetőségek egyikén érdeklődhettek:

+3620 355 8400
info@mojito.hu

mojito_tanfolyam_kepzes

Leave a Reply