Hírek

Te milyen cipőben dolgozol?

By június 17, 2019 No Comments

Ha már dolgoztál vendéglátásban tudod, hogy egy rossz cipő gyorsabban tönkretesz egy műszakot, mint egy elfeledett borravaló. Ennek ellenére nagyon kevesen figyelnek oda arra, hogy milyen lábbeliben dolgozzák végig a hosszú munkaórákat. A cipőd ugyanolyan eszközöd, mint a shakered: fontos, hogy kiszolgáljon és sokáig „működjön”. Lányok, sajnos el kell felejtenetek a szépséget és a kényelmet kell helyette előtérbe helyezni. Alább olvashattok néhány tippet, hogy mire figyeljetek, amikor munka-cipőt választotok.

A vendégtér és a pult padlója is elég csúszós lehet, ezért fontos, hogy olyan cipőt válasszatok, aminek a talpa barázdált. Balesetveszélyes lehet egy sima talpú cipő, hiszen ha poharakkal kezetekben megcsúsztok, azon túl, hogy az esés fájdalmas, még meg is vághatjátok magatokat. Sok bártender a Doc Martensre esküszik: kényelmes, nem csúszik a talpa,  jól néz ki és már vegán kollekciója is van!

A biztonság után jön a kényelem a szempontok listáján. A balerina cipő és a converse csábító lehet, de a lábunk már 1-2 óra munka után megfájdulhat benne. Jó megoldás lehet egy sport/futó cipő, de ha valaki nagyon ragaszkodik a tornacipőhöz (amit egyébként mi nem ajánlunk, mert elég csúszós a talpa), az mindenképpen vásároljon bele olyan talpbetétet, amit direkt állómunkához fejlesztettek ki.

Mindezek mellett fontos az is, hogy a cipőd vízálló legyen, hiszen műszakonként legalább egyszer magadra fogsz önteni valamit, vagy valaki más fog leönteni. A tornacipő itt is elbukik és sajnos sok sportcipő is. De a Doc Martens még mindig élen jár. Persze nem kell bakancsban lennetek, ha nem akartok, nagyon sok vég foglalkozik már kifejezetten munkacipők gyártásával. Ezekben a boltokban mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb lábbelit.

Legyél te is mixer! Az alapfokú mixer tanfolyamunkat már akár 4 hét alatt elvégezhetitek (gyorsított forma, a normál tanfolyam 12 hetes). Ha mégjobb bártenderré szeretné válni, és szeretnél Tiki koktélokat készíteni, akkor válaszd Profi Mixer csomagunkat, melyhez most AJÁNDÉK TANFOLYAMot adunk!

További tanfolyamok helyét és időpontját, valamint bővebb információt a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola weboldalán találhatsz. Képzéseink országszerte több, mint 20 városban indulnak (Sopron, Győr, Eger, Miskolc, Tata, Szeged, Szentes, Szolnok, Hódmezővásárhely, Baja, Békéscsaba, Szombathely, Veszprém, Keszthely, Székesfehérvár, Gyöngyös, Cegléd, Szekszárd, Kecskemét, Gyula), honlapjainkon ezekről is tájékozódhatsz. Ha valamit nem találsz, hívj bennünket bizalommal, vagy ha szeretnél, e-mailt is írhatsz. Irodavezetőnk készséggel áll rendelkezésetekre  az iroda nyitva tartási idejében (H-P, 10-18).

Információ:
info@mojito.hu
06/20-355-8400
(H-P, 10-18)

Leave a Reply