Barion Pixel
menu

Te milyen cipőben dolgozol?

2019. június 17. 00:00

A helyes lábbeli kiválasztása ha bárpultban dolgozol!

Ha már dolgoztál vendéglátásban tudod, hogy egy rossz cipő gyorsabban tönkretesz egy műszakot, mint egy elfeledett borravaló. Ennek ellenére nagyon kevesen figyelnek oda arra, hogy milyen lábbeliben dolgozzák végig a hosszú munkaórákat. A cipőd ugyanolyan eszközöd, mint a shakered: fontos, hogy kiszolgáljon és sokáig „működjön”. Lányok, sajnos el kell felejtenetek a szépséget és a kényelmet kell helyette előtérbe helyezni. Alább olvashattok néhány tippet, hogy mire figyeljetek, amikor munka-cipőt választotok.

Milyen cipőben dolgozz a bárpultban?

A vendégtér és a pult padlója is elég csúszós lehet, ezért fontos, hogy olyan cipőt válasszatok, aminek a talpa barázdált. Balesetveszélyes lehet egy sima talpú cipő, hiszen ha poharakkal kezetekben megcsúsztok, azon túl, hogy az esés fájdalmas, még meg is vághatjátok magatokat. Sok bártender a Doc Martensre esküszik: kényelmes, nem csúszik a talpa,  jól néz ki és már vegán kollekciója is van!

A biztonság után jön a kényelem a szempontok listáján. A balerina cipő és a converse csábító lehet, de a lábunk már 1-2 óra munka után megfájdulhat benne. Jó megoldás lehet egy sport/futó cipő, de ha valaki nagyon ragaszkodik a tornacipőhöz (amit egyébként mi nem ajánlunk, mert elég csúszós a talpa), az mindenképpen vásároljon bele olyan talpbetétet, amit direkt állómunkához fejlesztettek ki.

Mindezek mellett fontos az is, hogy a cipőd vízálló legyen, hiszen műszakonként legalább egyszer magadra fogsz önteni valamit, vagy valaki más fog leönteni. A tornacipő itt is elbukik és sajnos sok sportcipő is. De a Doc Martens még mindig élen jár. Persze nem kell bakancsban lennetek, ha nem akartok, nagyon sok vég foglalkozik már kifejezetten munkacipők gyártásával. Ezekben a boltokban mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb lábbelit.

Legyél te is mixer! Az alapfokú mixer tanfolyamunkat már akár 4 hét alatt elvégezhetitek (gyorsított forma, a normál tanfolyam 12 hetes). Ha mégjobb bártenderré szeretné válni, és szeretnél Tiki koktélokat készíteni, akkor válaszd Profi Mixer csomagunkat, melyhez most AJÁNDÉK TANFOLYAMot adunk!

További tanfolyamok helyét és időpontját, valamint bővebb információt a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola weboldalán találhatsz. Képzéseink országszerte több, mint 20 városban indulnak (Sopron, Győr, Eger, Miskolc, Tata, Szeged, Szentes, Szolnok, Hódmezővásárhely, Baja, Békéscsaba, Szombathely, Veszprém, Keszthely, Székesfehérvár, Gyöngyös, Cegléd, Szekszárd, Kecskemét, Gyula), honlapjainkon ezekről is tájékozódhatsz. Ha valamit nem találsz, hívj bennünket bizalommal, vagy ha szeretnél, e-mailt is írhatsz. Irodavezetőnk készséggel áll rendelkezésetekre  az iroda nyitva tartási idejében (H-P, 10-18).

Információ:
[email protected]
06/20-355-8400
(H-P, 10-18)

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...