Barion Pixel
menu

Címke: pisco

2020. április 11., 00:00
A Cognac árnyékában. Brandy és az Armagnac.

A borpárlat, a brandy és a Weinbrand Természetesen a világon, sőt Franciaország sok területén is készítenek különféle borpárlatokat. Ha azonban nem az előbbiekben leírt helyekről származnak, vagy bármiben nem felelnek meg a szigorúan részletezett feltételeknek, akkor nem tarthatnak igényt a cognac vagy armagnac elnevezésre. Minden más csak borpárlat vagy brandy lehet, amelyek különböző jellegűek lehetnek, […]

Bővebben...

2018. augusztus 22., 00:00
Párlatlexikon

A koktélok alapszeszei között számos párlattal kísérletezhetünk. A legnépszerűbb rumokkal, brandy-vel, konyakkal, a brazil cukornádpárlattal, a cachaça-val, vagy akár az abszint is a poharunkba kerülhet. A Mojito Mixeriskola mixertanfolyamain mindezek előkerülnek és tanulóink a gyakorlatban is használják a koktélok elkészítéséhez. Nézzünk meg néhányat, mit is tudunk ezekről. RUM A rum szerelmeseinek a világon mindennél többet […]

Bővebben...

2017. március 29., 00:00
Pisco Sour story

Peru és Chile nemzeti itala és mindkét ország jogosan tulajdoníthatná sajátjának a Pisco Sour származását – a Pisco háború ideje alatt készíthették el, de mint később olvashatjuk, a legkorábbi ismert Pisco Sour recept perui származású.   A recept Minden perui bártender, akivel a Difford’s Guide szerkesztője találkozott, inkább keverve, mint rázva készítette a Pisco Sour koktélt. […]

Bővebben...