Barion Pixel
menu

Címke: Mixertanfolyam

2020. július 31., 00:00
A nagy klasszikus koktélok – Bloody Mary – #Mixer Tanfolyam

Mai cikkünkben egy ugyancsak nagy klasszikusnak mondható koktél, a Bloody Mary nyomába eredünk! A Bloody Mary is egy olyan koktél, mint például a Martini-k, minden bartendernek megvan a saját receptje. Az egyszerű mixer csak sót, borsot, tabascot, Worcestershire szószt és citromot használ a vodka és a paradicsomlé ízesítéséhez, de egy komolyabb bárban, már nem állnak meg […]

Bővebben...

2020. július 14., 00:00
A nagy klasszikusok 1.rész – #Mixer Tanfolyam

A nagy klasszikus koktélok: Blue Hawaii – Punch-ok.. Azon gondolkoztam, hogyan is lehetne rendszerezni a bemutatni kívánt italokat és arra jutottam,  hogy közelítsük meg ezt a kérdés a folyton változó „Divat” alapján. Mert ami egyszer menő, az lehet holnap már „égő”. De attól még objektív szempontok alapján, lehetnek szakmailag korrekt italok, sőt.. Blue Hawaii Egy […]

Bővebben...

2020. július 03., 00:00
Igazi nyári nagyágyúk! Long Island, Mai Tai, Singapore Sling!

A mixer tanfolyamok sztárjai: Long Island Iced Tea – Mai Tai – Singapore Sling   Beköszöntött a kánikula! Ilyenkor nagyon fontos a hidratálás, de persze nem mindig csak vízzel olthatjuk szomjunkat, főleg ha belecsöppenünk egy nyári partyba! Ilyenkor előszeretettel fogyaszt mindenki koktélokat és hát persze cikkünk főhőseiből, fogy is bőven a szórakozóhelyeken, bárokban! Három klasszikus, […]

Bővebben...

2020. június 19., 00:00
Akciós Mixertanfolyam 85.000.-Ft helyett, most csak 69.000.-Ft!

BEIRATKOZÁS 2020.07.14.-ÉN 16:00  MIXERTANFOLYAMAINKRA ÉS BARISTA KÉPZÉSEINKRE Miért is ne bővítenéd ismereteidet, érdekes és izgalmas tanfolyamaink keretén belül?! Budapesti Mixertanfolyamink ra, júliusban is be tudsz iratkozni. Legyél akár teljesen laikus, vagy a vendéglátásban gyakorlott ember, biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg új információt tudunk átadni, mint elméletben, mint gyakorlatban. Alap Mixer Képzéseinken át, a Haladó Bartender tanfolyamaink-ig, vagy […]

Bővebben...

2020. június 26., 00:00
Pálinka és a koktélok

Egy igazi hungarikum nyomában! Be kell, hogy valljuk, nagyon nehéz fába vágtuk a fejszénket ezzel a cikkel. Magyarország nemzeti italát választottuk, amiről talán egy több fejezetből álló sorozatot lehetne írni, de a lényeget megpróbáljuk bele sűríteni ebbe az írásba. A fő irányvonalat, úgy mond az „ihletet”, a haladó tanfolyamon nem rég vizsgázott tanulónk adta, aki […]

Bővebben...

2020. június 14., 00:00
Fagyi a koktélokban, igazi nyári kedvenc!

Fagyi és a Koktél a Mixer Tanfolyamon!!!! MEGÉRKEZETT A NYÁR!!!! Nem csak onnan tudjuk, hogy júniust írunk, hanem a vizsgázó hallgatóink saját készítésű vizsga italaiba, egyre többször kerülnek nagyon finom minőségi fagylaltok. Cikkünkben ezek közül szeretnénk nektek bemutatni párat, de mielőtt belemennénk a részletekbe, vizsgáljuk meg részletesen mi is az a Fagyi! A fagylalt, röviden […]

Bővebben...

2020. június 06., 00:00
Brita víz folyik a csapból is a Mixertanfolyamokon!

A Brita Professional vízkezelői szolgáltatják a vizet, barista és mixertanfolyamainkon egyaránt!   Már a csapból is Brita víz folyik! Folytatjuk a „zöld” hadjáratunkat. Mivel iskolánkban rengeteg tanuló fordul meg, biztosítanunk kell a kristálytiszta és friss ivóvizet. Erre a célra egy teljesen környezetbarát megoldást találtunk a Coffee and Drink Systems Kft.-vel karöltve, akik a Brita Professional […]

Bővebben...

, 00:00
Gyümölcsturmix – Smoothie – Shake – #Mixertanfolyam

Gyümölcsturmix – Smoothie-Shake Mai rohanó világunkban, egyre nagyobb teret kap az egészségesebb táplálkozás. Ebbe az életmódba tökéletesen bele illenek a gyümölcs turmixok, smoothiek és a shakek. Cikkünkben körbe jártuk a témát, mivel a sok hasonlóság ellenére mindegyik megnevezés külön csoportba osztható. A gyümölcsturmix friss gyümölcsökből pépesítéssel (turmixolással) készült alkoholmentes ital. A friss gyümölcs mellett tartalmazhat még édesítőszert (cukor, méz […]

Bővebben...

2020. május 29., 00:00
Itt a nyár, kezdődik a Fröccs szezon! Történelem – Mixertanfolyam

A Fröccs !!!! Júniusban megérkezik a nyár, tedd hangulatosabbá a forró napokat egy igazán finom és minőségi kreációval, a Fröccsel! Szeretnénk bemutatni a kezdeteket és azt is, hogyan tudod fokozni az élményt és egy finom boralapú koktéllal. A fröccs vagy régiesen a spriccer bor és szódavíz keveréséből alkotott ital. 2013-ban felvették a Magyar Értéktárba. A […]

Bővebben...

2020. május 22., 00:00
Milyen zöldségeket, fűszernövényeket használunk a mixertanfolyamon?

Tanfolyamainkon használt zöldségek, fűszer és gyógynövények!!!   A Mojito Mixeriskolánál fő szempont, hogy csak is friss és jó minőségű gyümölcsöket, zöldségeket, fűszer és gyógynövényeket használunk a koktélok elkészítéséhez és díszítéséhéhez. Nagyon fontos összetevők az alapszeszek, likőrök és a szirupok mellett, hiszen vizuálisan és az ital ízében egyaránt megjelenik az elkészített kevertitaloknál. Tehát nézzünk bele a […]

Bővebben...

2020. május 17., 00:00
Whisky alapok – American Whiskey

USA Whiskey Ez az a csoport, melyet a köznyelv egyszerűen csak „amerikai” whiskynek nevez, holott ez a kifejezés sem a címkéken, sem kategóriaként, sem a szabályozás szerint nem létezik. Amerikába a 18. században ír és skót telepesek vitték be, ahol a jó gabonatermő vidékeken (Pennsylvania, Maryland, Virginia, Kentucky, Tennessee) elkezdődött a whiskeyfőzés. Az idők során […]

Bővebben...

2020. május 12., 00:00
A koktélokhoz felhasznált gyümölcsök! Honnan is származnak?

A mixer tanfolyamon használt gyümölcsök! A Mojito Mixeriskolánál fő szempont, hogy csak is friss és jó minőségű gyümölcsöket, zöldségeket és fűszernövényeket használunk a koktélok elkészítéséhez és díszítéséhéhez. Nagyon fontos összetevők az alapszeszek, likőrök és a szirupok mellett, hiszen vizuálisan és az ital ízében egyaránt megjelenik az elkészített kevertitaloknál. Tehát nézzünk bele a pult alatti hűtőinkbe […]

Bővebben...

2020. május 02., 00:00
A látványos és gyors italkészítés – Vagyis a Flair Bartending!

FLAIR BARTENDING   Flair Bartending jelentése: Látványos italkészítés a bárban található eszközök bármelyikével. Célja a vendég szórakoztatása és ezzel egy pozitív élmény kialakítása, amely maradandó emlékké teheti bármely koktél elfogyasztását. Példák: Töltés technikák Tin (shaker) Mozdulatok Üveg dobások Tüzes elemek alkohollal Előnyei: Jó hírnév kialakítása Figyelem felkeltés Koktélfogyasztásra ösztönzés Szórakoztatás Flair kezdetek „Professor” Jerry Thomas […]

Bővebben...

2020. május 06., 00:00
Az örök kedvenc – A limonádé története – Mixertanfolyam#

A Limonádé Története Napjainkig   A limonádé története nagyon sokáig visszavezethető. Már az ősember is foglalkozott a gyümölcsök és zöldségek facsarásával, ami mind máig az igazi limonádé alapja. Európába egy kicsit később a XI. századba hozták be Ázsiából a keresztes lovagok, majd a középkorban már nem volt ritkaság a citromos hűsítő. A név eredete a […]

Bővebben...

2020. április 27., 00:00
Tengely Norbert a Mojito MIskola egykori tanítványa a Világbajnokságon

Egy verseny „pár” szóban   Tengely Norbertet 2002-ben a Mojito Mixeriskolában végzett hallgatónkat, a 2019-es év Magyar Bajnokság győztesét kérdeztük. Milyen élményekkel gazdagodott a Nemzetközi Bártender Szövetség (IBA) által rendezett Cocktail Világbajnokságon Kínában? Tavaly novemberben rendezték meg a Cocktail Világbajnokságot Kínában az IBA szervezésében. Magyarországot Tengely Norbert képviselte, akivel már korábban is beszélgettünk a Magyar […]

Bővebben...

2020. április 24., 00:00
A koktél alapanyagok másik kihagyhatatlan alkotóeleme – Likőrök!

Legalább olyan súllyal nyomnak a latba mint a szirupok, de ezek az összetevők már tartalmaznak alkoholt – Likőrök   A képzéseink során, legyen szó alap vagy haladó tanfolyamról, szinte minden alkalommal a kezünk ügyébe kerül jó pár üveg prémium minőségű szirup és likőr. Előző cikkünkben a szirupokat elemeztük ki részletesen, most pedig jöjjenek az alkoholtartalmú […]

Bővebben...

2020. április 22., 00:00
Online Mixer és Barisa Tanfolyamok a Mojito Mixeriskolánál

A Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia online képzésekkel segíti tudásod bővítését   Sokat gondolkoztunk rajta, hogyan is tudnánk eljuttatni ismeretanyagunkat hozzátok a karantén idején. Az egyik módja ennek, hogy online felületeken ismerhetitek meg a mixer és a barista szakma rejtelmeit. Online képzéseink ugyanazt a minőséget képviselik, mintha személyesen vennél részt kurzusainkon. Az online mixertanfolyam […]

Bővebben...

2020. április 20., 00:00
A Koktélkészítés egyik legfontosabb alapanyaga – Monin szirupok!

Szirupok, vagyis a tökéletes íz alapkövei.. A képzéseink során, legyen szó alap vagy haladó tanfolyamról, szinte minden alkalommal a kezünk ügyébe kerül jó pár üveg prémium minőségű szirup és likőr. Joggal merül fel kérdés milyen összetevőket is használunk pontosan az alapszeszeken kívül. Mivel két nagy csoportról beszélünk, ezért kezdjük az alkoholmentes szirupokkal. A szirup valamilyen cukorféleség (esetleg cukoralkohol) tömény oldata, […]

Bővebben...

2020. április 15., 00:00
Molekuláris Mixológia – Haladó Mixertanfolyam#

Mojito Mixeriskola haladó tanfolyam Molekuláris Gasztronómia/Mixológia    Nagyon sok tanulónk kérdezte már a tanfolyamainkon, hogyan lehet ehetővé tenni a finomabbnál-finomabb koktélokat, amiket folyamatosan készítünk a képzéseinken. Erre a kérdésre természetesen csak a haladó tanfolyami óráinkon tudjuk megadni a pontos és részletes választ. Ennek ellenére, addig  is szeretnénk támpontot adni, miről is szól a molekuláris gasztronómia/mixológia, […]

Bővebben...

2020. április 01., 00:00
Cachaca – a Brazil életérzés

A CACHACA TÖRTÉNETE Brazíliában már a 16. század közepén nagy mennyiségben termeltek cukornádat. A munkát rabszolgák végezték, akiknek gyakran odaadták a cukorgyártásból kimaradt cukornádlevet, amit felforraltak és megerjesztettek. A forralásból keletkezett hab neve cagaça, amiről az ital a nevét kapta, és ami évszázadokon keresztül és egyre nagyobb mennyiségben a rabszolgák italává vált. A portugál gyarmatosítók […]

Bővebben...

2020. március 29., 00:00
Rum – Ron – Rhum

A rum eredete Cukornádat már az ősidők óta ismertek és termeltek, így természetesen italt is készítettek belőle, elsősorban Kínában és Délkelet-Ázsiában, már jóval időszámításunk előtt. Ezek az italok azonban csak a környéken, szűk körben terjedtek el és váltak ismertté. Az igazi klímáját, hazáját aztán a cukornád Amerika felfedezésekor a karibi szigetvilágban találta meg. A kezdetben […]

Bővebben...

2020. április 03., 00:00
Milyen az élet egy hajón? Egy Mixer vallomása.

Egyre több tanulónk kérdezi tőlünk milyen is folyami vagy éppen óceán járó hajókon dolgozni?   Egy volt hallgatónktól Kalydy Gábortól kérdeztük meg, aki 2010-ben végzett iskolánkban: 2010-ben kezdtem ismerkedni a vendéglátó szakmával Szentesen. Édesapám megemlítette, hogy indul egy bártender tanfolyam a Mojito Mixeriskolánál Ludányi István vezetésével. Mivel István már akkor is közismert volt a szakmában […]

Bővebben...

, 00:00
Arrack, arrak, arak, rack, raki, rakija

Ha cukornád párlatokról beszélünk mindenképp illik megemlíteni a rum távol-keleti rokonát, az arrackot, amit az indonéziai Jáva szigetén találtak az első európai felfedezők, majd gyarmatosítók, a hollandok. Bativia Arracknak nevezték el. Eredetileg a helyi cukornádtermés levének erjesztésével és lepárlásával készült. Később, ahogyan az ital a datolya, a füge, a szőlő (néha a mazsola), a kókuszdió, […]

Bővebben...

2020. március 24., 00:00
Szénhidrát csökkentett italok a bárpultban! Mixertanfolyam 6#

Szénhidrát mentes Alkoholos Italok Először is beszéljünk arról, milyen szénhidrát mentes opciók léteznek. Ha őszinte akarok lenni, csekély számú a lehetséges variációk száma, ugyanis a legtöbb koktél tartalmaz valamilyen édesítőt, hogy balanszba hozza a keserű vagy a savanyú ízeket. De ne aggódj, az alábbiakban felsorolunk pár variációt, melyeket szinte bármelyik bárban megrendelhetsz. Kérd tisztán…! A […]

Bővebben...

2020. március 27., 00:00
Néhány gondolat a vodkáról

A vodka regényes élete A vodka hosszú története során a tudás és a technika színvonala sokáig nem tette lehetővé a tökéletes desztillációt és a szűrést – amelyre többek között használtak folyami homokot, tejet, zselatint vagy tojásfehérjét, illetve a fagyasztásos módszert -, így majd évszázadokon keresztül számtalan adalékkal, füvekkel, fűszerekkel ízesítették, vagy mézzel, később cukorral édesítették […]

Bővebben...

2020. március 26., 00:00
Így készül a Tequila

A tequilával kapcsolatban még napjainkban is számos hamis információ kering a vendéglátósok és a vendégek körében. Sokan még mindig azt hiszik, hogy a tequila egy kaktuszpálinka. Pedig se nem kaktusz, se nem pálinka. A tequila-törvény (részlet) Norma Oficial Mexiacan NOM-006-SCFI-2005, Bebidas alcoholica – Tequila – Especificaciones alapján a tequila minimum 51%-ban (a törvényileg kijelölt helyszínen […]

Bővebben...

2020. március 25., 00:00
Hogyan készül az alkohol 2. rész

A lepárlás A desztilláció (latinul: csepegtetés, magyarul: lepárlás) alapelve az, hogy elegyített, de különböző forráspontú folyadékok melegítése, majd pedig a keletkezett gőzök lehűtése során az anyagok különválaszthatók, így ezt a módszert használják szesztöményítésre, vagy másképpen az alkoholkoncentráció növelésére. Az erjedésből keletkezett folyadékok általában maximum 10-15%-os alkoholtartalommal rendelkeznek. Ezenkívül számtalan más (bár mennyiségben igen csekély aroma, […]

Bővebben...

2020. március 12., 00:00
Varga Pincészet extra száraz gyümölcsös pezsgőivel készülnek italaink!

A Varga Pincészet 2019 októberében három gyümölcsös extra száraz pezsgővel jelent meg a piacon, egy fehér küvével, egy Irsaival és egy Pinot Noir rozéval. Örömmel tudatjuk veletek, hogy a Varga Pincészet és a Mojito Mixeriskola közreműködése által az órákon lekevert pezsgő koktélok a Varga Pincészet kiváló gyümölcsös száraz pezsgőivel készülnek! Már a gyümölcsös pezsgő szóösszetétel […]

Bővebben...

2020. március 23., 00:00
A cocktail szó eredete – Mixertanfolyam #5

A koktél szó eredete után nyomoztunk egy kicsit, bár lehet ez nem is olyan egyszerű.. Közismert szó. Népszerű szó. Divatos szó. Nemzetközi kifejezés. Mindenki tud róla valamit. Mindenkinek eszébe jut róla valami. De mégis mit is jelent pontosan? Honnan származik a kifejezés? Mi is a története? Tegyünk legalább kísérletet, hogy néhány apróságot elmondjunk róla, mert […]

Bővebben...

2020. március 11., 00:00
A Havanna Club története, fajtái! Mixertanfolyam 4#

  A kubai rum történetének kezdete a 15. századra datálható, feltehetően ez időtájt kezdtek a cukornád levéből párlatot készíteni . A cukrot Kolumbusz Kristóf vitte be Kubába, aki a Kanári-szigetekről származó cukornádpalántákban hatalmas potenciált látott. 1493-tól megindul a termesztés Kubában ami a legzamatosabb és legmagasabb cukor koncentrátumú cukornádat eredményezi. Ezekben az időkben egy hatalmas űrt […]

Bővebben...

2020. március 22., 00:00
A Bacardi is beszállt a Covid-19 vírus elleni harcba!

Hogyan lehet esélye a világnak a koronavírussal szemben? Ha mindenki kiveszi a részét a fertőzéssel folytatott harcban! A Bacaradi ezért jelentős lépéseket tett! Alapvetően, a Bacardi cég központja Bermudán található, ám annak érdekében, hogy segíteni tudja a kézfertőtlenítő gyártást ezekben a nehéz időkben, áthelyezte termelésének nagy részét a Puerto Rikói létesítményébe. A társaság szerint: A […]

Bővebben...

2020. március 04., 00:00
Mojtio Mixeriskola Mixertanfolyam #2 Jameson – Ír Whiskey

Hogy mi az az ír whiskey? Hogyan készül az ír whiskey? Milyen márkákat ismerünk?   Ezekre a kérdésekre keresi cikkünk a válasz illetve szeretnénk jó pár fajtát is bemutatni nektek. Az ír whisky (eredetvédett nevei angolul Irish Whiskey és Irish Whisky, írül Uisce Beatha Eireannach) a törvény szerint Írországban vagy Észak-Írországban készült és legalább három évig fahordóban érlelt whisky, bár az érlelés ennél általában tovább tart. A mai […]

Bővebben...

2020. február 28., 00:00
Bartendert keres a Plázs Siófok a nyári szezonra!

💥 Szeretnél nyáron a Balaton legszebb, fehérhomokos partján dolgozni? Átélni a legnagyobb bulikat, koncerteket és közben pénzt is keresni? Akkor 2020 a te nyarad lesz! 🎶🔜🔊🎧 Jelentkezz csapatunkba, ha szereted a pörgést, kedves, és igazi csapatjátékos vagy! Meghirdetett pozícióink: Pultos, Bartender 🍹🍺 Korhatár: 🔞 Szakmai tapasztalat előny, de nem feltétel, ha kezdő vagy, akkor is jelentkezz bátran, nálunk elsajátíthatod […]

Bővebben...

2020. március 09., 00:00
A Bacardi rum története

A Bacardi rumok a világ legnépszerűbb rumjai közé tartoznak, mixertanfolyamainkon nem véletlenül kerülnek középpontba. Lássuk a Bacardi történelmet: Don Facundo Bacardí Massó, a spanyol bor és brandy kereskedő 1814-ben született a spanyolországi, Sitgesben, és 1830-ban Kubába emigrált. Ebben az időszakban a rumot olcsón gyártották, és nem tekintették finomított italnak, és ritkán értékesítették az utcai bárokban. […]

Bővebben...

, 00:00
Bartendert, mixert keres az Oscar Bar Budapest!

Kedves vendéglátásban dolgozó Kollégák! Februárban az Oscar Bar Budapest BARTENDER – MIXER kollégát valamint HEAD BARTENDER kollégát keres csapatbővítés céljából! ‼a fizetés tájékoztató jellegű, konkrét ajánlatot a szakmai háttér és személyes tapasztalat alapján adunk‼ ➡️ Bartender – Mixer pozíció – 360.000.-ft ➡️ Munkaidő – heti 45 óra ➡️ Head Bartender pozíció – 400.000.-ft ➡️ Munkaidő – heti 45 óra […]

Bővebben...

2020. március 02., 00:00
TGI Fridays Oktogon Mixert keres! Bartender wanted!

Bővítés miatt új kollégáinkat keressük a TGI Fridays Oktogon, Amerikai stílusú éttermünkbe! Grill és tészta ételek elkészítésében jártas jelentkezőket keresünk!Szakmai végzettség, hasonló munka területen szerezett tapasztalat előny! Szállást nem tudunk biztosítani! Amit kínálunk: -Fizetés: 1500Ft/óra -Fizetett szabadság -Bejelentett munkaviszony -Rugalmas beosztás -Háttérkonyha támogatás -Közös csapatepítő programok -Összeszokott csapat -Hangulatos környezet Jelentkezz!,fényképes önéletrajzoddal a [email protected] e-mail […]

Bővebben...

2020. február 21., 00:00
Mi az eredeti Mojito recept? #Mixertanfolyam – Történet

Az eredeti Mojito receptje, eredete és története, hogy otthon is le tudd készíteni! A Mojito az egyik legismertebb koktél a világon, nem véletlenül kapta iskolánk is 1999-ben a Bacardi Mojito Mixeriskola nevet! Mi az az ital, amit a vendégek nagy többsége szívesen fogyasztana? Hát persze, hogy az eredeti Mojito! Ennek a népszerű és méltán híres […]

Bővebben...

2020. február 26., 00:00
Hogyan vonjuk ki az ízeket? Készítsd el saját szirupodat!

Mi az az infúzió és hogyan vonjunk ki ízeket? Erre ad választ mai értekezésünk! Az infúzió kémiai vegyületek vagy ízesítőanyagok extrahálásának folyamata növényi anyagból oldószerben, például vízben, olajban vagy alkoholban azáltal, hogy az anyag idővel szuszpendálódik az oldószerben. (A Wikipedia-ból) Mit jelent ez a koktélok világában? Alapvetően az „infúzió” egy olyan módszer, amikor a kívánt […]

Bővebben...

, 00:00
Mixertanfolyam Beiratkozás 2020. március 11. 17:00 barista, 2 az 1ben

Mixer és Barista tanfolyam beiratkozás Sopronban! 2020.03.11. 17:00! A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában dolgoztak, tanultak, és folyamatosan fejlesztik tudásukat. A mixertanfolyam célja, olyan szakemberek képzése, akik […]

Bővebben...

2020. február 20., 00:00
American Bartending KEDVEZMÉNYES Tanfolyam, csak 15.000Ft!

AMERICAN BARTENDING SZUPER AKCIÓ! 60.000 FT HELYETT MOST CSAK 15.000 FT! JELENTKEZZ MOST, NE MARADJ LE AZ AKCIÓRÓL! Az American Bartending Tanfolyam felgyorsítja, stílusosabbá és látványosabbá teszi a bartender munkáját, ezáltal növelve a bevételt és a fizetést. Induló American Bartending Időpontok: https://mojito.hu/sample-page/american-bartender-mixer-tanfolyam/ Az American Bartending Tanfolyam tematikája: mérce nélküli, pontos töltés betanulása, amely nélkülözhetetlen a […]

Bővebben...

, 00:00
Free Pouring (ingyenes tréning) Minden Mixer hallgatónknak!

A Mojito Mixeriskola minden hallgatója, ingyenesen igénybe veheti Free Pouring képzésünket! Jelentkezni nem szükséges, elég ha eljössz a meghirdetett időpontokra!   Rövid leírás: Mérce nélküli töltés elsajátítása alapszinten. Ismerkedés az American Bartending alapjaival. Pontos és gyors töltés fém kiöntődugóval. Időpontok: 03.02. (hétfő) 17:00 03.05 (csütörtök) 17:00

Bővebben...

, 00:00
Bartender-t keres a Barside!

BÁRTENDERT keresünk belvárosi Bárunkba! Röviden rólunk: – ékszerdoboz a belváros szívében, Madách tér – koktéljaink egyediek és nagyon finomak – vendégeink visszatérőek, szeretik a kiszolgálás minőségét és hangulatát – fontos a tisztaság és az igényesség Amennyiben van: · tapasztalatod, · imádod a szakmád, · igényesen végzed a munkád, · szeretsz és tudsz egyedül és csapatban […]

Bővebben...

2020. február 13., 00:00
Mixertanfolyam Beiratkozás 2020.03.12.-én 16:00!

Beiratkozás 2020.03.12.-én 16:00  Mixertanfolyamainkra és Barista képzéseinkre Miért is ne bővítenéd ismereteidet, érdekes és izgalmas tanfolyamaink keretén belül?! Budapesti Mixertanfolyamink ba Márciusban is be tudsz iratkozni. Legyél akár teljesen laikus, vagy a vendéglátásban gyakorlott ember, biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg új információt tudunk átadni, mint elméletben, mint gyakorlatban. Alap Mixer Képzéseinken át, a Haladó Bartender […]

Bővebben...

2019. december 09., 00:00
A valaha volt legjobb karácsonyi punch

A december az év legmozgalmasabb hónapja. Mikulás, karácsony, szilveszter, ajándékok, sütés főzés és még sorolhatnánk. Van azonban egy olyan dolog ami ezt a rengeteg feladatot megédesíti és meghozza az egész család hangulatát. Ez nem más mint egy nagyszerű karácsonyi puncs. Rengeteg fajtája létezik, hideg, meleg, alkoholos, mentes, teafüves, fűszeres. Most egy gyümölcsökben gazdag változatot szeretnénk […]

Bővebben...

2019. szeptember 23., 00:00
11 tipp, hogyan tanulj a mixer tanfolyamra

Segítünk a felkészülésben a mixer tanfolyamra Az alábbi bejegyzésben 11 olyan tanácsot szeretnénk neked adni, amelyek betartásával, tuti biztos a kitűnő bizonyítvány elérése az alapfokú mixer tanfolyamon. 11 tipp a sikeresebb vizsgához a mixer tanfolyamon Légy nyitott Ha beiratkozol egy mixeriskolába, nyitottnak kell lenned az új, számodra ismeretlen dolgokra. Laikusként azt hinnénk egy bártender képzésről, […]

Bővebben...

2019. július 05., 00:00
Ízesített vodka házilag – egyszerűbb, mint gondolnád

Házi ízesített vodka! Gondolj egy ízre! Bármelyikre! Nagy az esélye annak, hogy találsz vodkát ezzel az ízzel. De nem biztos, hogy ez a vodka minőségi lesz vagy finom. Ha mégis találnál egy természetes alapanyagokkal ízesített vodkát, ami minőségi és finom is, szinte biztos, hogy nem olyan lesz, mint amilyenre te gondoltál. Ízesíts otthon vodkát Miért […]

Bővebben...

2019. június 18., 00:00
Mixertanfolyam indul Budapesten július 15-én!

MIXERTANFOLYAM KEZDÉS: 2019. JÚLIUS 15. HÉTFŐ Beiratkozás: 16:00-17:00 Első óra: 17:00-20:00 Végezd el alapfokú mixer képzésünket, és tedd pénzzé tudásodat! Tanúsítványunkkal akár külföldön is el tudsz helyezkedni, hiszen sikeres vizsga esetén egy magyar-angol nyelvű bartender bizonyítványt és egy AJÁNDÉK Boston shakert is kapsz, mellyel otthon tovább gyakorolhatsz! Az alapfokú mixertanfolyam tematikáját ITT találod. Elérhető képzéseink: […]

Bővebben...

2019. május 24., 00:00
Megvan a nyári programod!

Mixertanfolyam beiratkozás: 2019. június 11. 16 óra. A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a hazai és a nemzetközi vendéglátó és szállodaiparba mixereket és baristákat. Most jött el a Te időd! Képezd magad, alapozd meg a jövőd! Dolgozz mixerként vagy baristaként hazai vagy külföldi bárokban, kávézókban, szállodákban, folyami vagy óceánjáró hajókon. A Mojito Mixeriskola és a […]

Bővebben...

2019. március 14., 00:00
Dolgozz fesztiválokon!

Sziasztok! Mixereket keresünk a Balaton Sound és a Sziget fesztiválokra! Munkakör: pultos/mixer (alap koktélok készítése, sörcsapolás, röviditalok, borok szervírozása). Angolul beszélő, pörgős, vidám mixerek jelentkezését várjuk. Bérezés: 1000 Ft/óra + prémium. Napi 12 órás műszakokban dolgoznak a pultosok. A bér mellé fesztivál belépőt és napi egyszeri étkezést biztosítunk + a Balaton Soundon szállást is. Ha […]

Bővebben...

2018. augusztus 28., 00:00
Szívószálak – 10 alternatív megoldás a plasztik szívószál helyett

A fenntarthatóság az alkohol- és italiparban is jelenleg óriási figyelmet kap és nem véletlenül, mivel a bárok iszonyatos mennyiségű hulladékot termelnek és a hulladéklerakókban keletkezett üvegházhatású gázok mennyisége jelentősen befolyásolja Földünk klímáját. Az egyik kicsi, de annál jelentősebb eszköz a műanyag szívószálak, amelyeket a hagyományos műanyagokhoz hasonlóan fosszilis energiahordozókból gyártanak. Ezek kiküszöbölésével már látványosan csökkenthető […]

Bővebben...

2018. augusztus 10., 00:00
Gin&Tonic kultúra a Karib-szigeteken

Ha szomjas vagy és a nyaralásodat a Karib-térség déli részén, a Curaçao szigetén töltöd, akkor a Piña Colada vagy a Blue Hawaiian koktélokra mindig számíthatsz. De annak az italnak, amire igazán vágysz semmi köze az ananászhoz vagy a blenderhez. Curaçao szigetén van egy Gin&Tonic kultúra, ami méltó riválisa a spanyolországi hagyománynak. A nagy kérdés hogyan került egy […]

Bővebben...

2018. június 06., 00:00
11 abszolút ellenállhatatlan ananászos koktél – mixer tanfolyam 2022

Ne hagy ki ezt a 11 ananászos koktélt! Azok számára, akik nem tudnak a trópusokon pihenni most bemutatunk 11 nyári, ananászos koktélt, hogy akár otthon is élvezni lehessen a szabadság édes ízét. Az ananász rendkívül népszerű és a bártenderek innovatív módon igyekeznek bemutatni ezt a gyümölcsöt, készítenek „grillezett ananászleveket” vagy épp a kivájt, üreges gyümölcsöt […]

Bővebben...

2018. május 10., 00:00
Pezsgő Partik – a legjobb pezsgős koktélok

A nyár közeledtével egyre több partin vehetsz részt vagy épp Te magad állhatsz szervezőként a vendégek körében. Ízletes falatok, finom italok és jó hangulat. De milyen italt szolgálj fel, amivel garantált a siker? Az örök klasszikus, a pezsgő sohasem fog kimenni a divatból, de néhány hozzáadott alapanyaggal igazán frissítő pezsgő alapú koktélt készíthetsz. A Mojito […]

Bővebben...

2018. március 09., 00:00
8 legbizarabb bár a világon

A világ néhány bárjában igazán extrém, furcsa és egyben lenyűgöző belső teret alakítottak ki, úgy néznek ki, mint egy sci-fi film díszlete vagy egy vámpír tanya, vagy akár éppen olyan, mintha valakinek a nappalijában ücsörögnénk és kortyolgatnánk a koktélunkat. A dél-afrikai hatalmas fa belsejében kialakított bártól egészen az izlandi lagúnáig találunk példát a különleges és […]

Bővebben...

2018. március 06., 00:00
A legismertebb koktélok tárháza

A legnépszerűbb koktélok gyűjteménye Melyik a legismertebb koktél? Nehéz feladat lenne egyet kiemelni, ezért A Difford’s Guide magazin olyan összeállítását mutatjuk be, amelyben a legnépszerűbb  koktélokat sorolják fel. Különböző ízvilág, különböző történeti háttér, de a fantasztikus élmény hatása egyiknél sem marad el. A Mojito Mixeriskolában számos koktéllal ismerkedhetsz meg személyesen. A mixer tanfolyamokon mindamellett, hogy Te […]

Bővebben...

2017. december 22., 00:00
Frozen Spicy Pineapple and Coconut Daiquiri

Készítsd el a legjobb Spicy Ananászos és Kókuszos Daiquirit! Egy újabb ünnepi koktélt hoztunk, amivel garantáltan sikered lesz a karácsonyi vagy a szilveszteri partikon. Lepd meg a vendégeidet egy elegáns és krémes koktéllal. Még több koktélt keverhetsz a Mojito Mixeriskola mixer tanfolyamain, ahol a fantasztikus élmények, az új barátok mellett különleges szakmát is szerezhetsz. Tervezz […]

Bővebben...

2017. december 11., 00:00
Hot Buttered Rum

Hot Buttered Rum a legjobb lélekmelegítő! Ez a forró vajas, rumos koktél egy meleg, nyugtató ital, ami a testünknek és a lelkünknek is jól esik ezekben a hideg téli napokban. A vaj hozzáadása az italhoz kissé szokatlannak tűnhet, de a krémes vaj gazdagítja a Hot Buttered Rum koktélt, ami nem egy hétköznapi hozzávaló. Míg néhány receptben […]

Bővebben...

2017. december 01., 00:00
5 hihetetlen tény, amit nem tudtál a White Russian koktélról

Ezt az 5 tényt biztos nem tudtad a White Russian koktélról! Oh, a White Russian. Egy klasszikus, ami méltó helyet foglal el a „bűnös élvezetk” fejezet alatt a receptkönyvben. De ez a vodka, kávélikőr és tejszín tökéletes elegye számos meglepetést tartogat. A Liquor magazin 5 tényt gyűjtött össze, amit biztosan nem tudtál a White Russian italról. A […]

Bővebben...

2017. november 16., 00:00
5 bitter, ami nem hiányozhat a polcodról

Angostura, Peychaud, The Bitter Truth Orange, Bittermens Hopped Grapefruit, The Bitter Truth Celery Bitters Az 1800-as években a keserűk még az orvostudományhoz tartoztak. A betegségekre, például a köhögés, a gyomorfájás és a vesebetegségek gyógyítására alkalmazták, de idővel az emberek felismerték, hogy a bitterek sokkal jobban fogyaszthatóak az italokban. Az egyre divatosabb mozgalom, miszerint igyekezünk minél […]

Bővebben...

2017. november 15., 00:00
Ingyenes Tréning Nap – November. 27.

A  Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia november 27-én rendezi meg a következő ingyenes tréning napot. Az oktatásra szeretettel várjuk korábbi és jelenlegi tanulóinkat is. A pincér-, standolás-, rendezvényszervezés- és a free pouring tréning közül választhattok, a lelkesebbek akár mindegyik tréningen részt vehetnek és fejleszthetik tudásukat teljesen ingyen.  Időpont: 2017. november 27. hétfő Helyszín: Mojito Mixeriskola & […]

Bővebben...

2017. november 10., 00:00
Készítsd el a saját ír krémlikőrödet

Készítsd el otthon a legfinomabb ír krémlikőrt! Többen is tapasztalhatták, hogy a nyaraláson kóstolt ételek és italok közül a házi készítésűek voltak a legfinomabbak. Mi lehet még ennél is jobb? Azaz ital, ami házi készítésű és egyben likőr is. Természetesen fűszeres bourbon golyókat, whiskeys-vajkaramellás szószt vagy mandulás-konyakos kekszeket is készíthetünk az ünnepekre, de valójában érdemesebb […]

Bővebben...

2017. november 02., 00:00
A vendégek 9 szokása, ami bosszantja a bartendert

Ahhoz, hogy valakit kidobjanak egy bárból igazán „nagy” dolgot kell csinálnia, de ez nem jelenti azt, hogy ne fordulna meg minden este a bartenderek fejében az a gondolat, hogy néhány vendégüket szívesebben látnák az utcán, mint a bárpult előtt. A Redbook blogmagazin bejegyzésében bartenderek történetei alapján összeszedték a legidegesítőbb szokásokat, amitől a bartender -még ha […]

Bővebben...

2016. december 05., 00:00
Nyereményjáték

NYEREMÉNYJÁTÉK!!! Tanulj a Mojitoban, szerezz mixer és barista szakmát, dolgozz hazai vagy külföldi bárokban, kávézókban, folyami vagy óceánjáró hajókon. Mixer és barista tanfolyam beiratkozás: 2017. 01. 18. és 2017. 02. 13. 17 óra www.mojito.hu Nem kell mást tenned csak oszd meg ezt a bejegyzést és lájkold az oldalunkat. A nyeremény 1 üveg Bacardi Oakheart, melyet […]

Bővebben...

2016. december 16., 00:00
Bacardi Legacy Hungary 2016

A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition hazai elődöntőjének továbbjutói lázasan készülnek a moszkvai megmérettetésre. A promóciós időszakban mind a három döntős azon dolgozik, hogy italát minél több emberrel megismertesse. A TOP 3-ba jutott italokról bővebben tájékozódhattok a linkekre kattintva: Kocsis Tamás egy letisztult, de mégis kerek itallal készült a versenyre, ami Ganbatte névre hallgat. Az ital […]

Bővebben...

2016. december 22., 00:00
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kíván mindenkinek a Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia! Reméljük a 2016-os év úgy telt, ahogy elterveztétek. Kívánjuk, hogy a következő esztendőben is minden úgy alakuljon, ahogy szeretnétek és elérjétek a céljaitokat. Mixer, barista, gyorsított, haladó, egyéni és  kettő az egyben  tanfolyamaink az újévben ismét indulnak. Továbbá különféle […]

Bővebben...

2017. január 04., 00:00
9 tökéletes füstös koktél – Mixer Tanfolyam

Füstös koktélok profiktól! Bár hideggel és szürkeséggel indít a 2017-es év, te tehetsz róla, hogy felmelegedj ezeken a hűvös napokon. A bármixerek idén télen a tűzzel játszanak, és ezt értsd szó szerint! A fás, hamus és a tüzes jelleggel rendelkező koktélok most a befutók. Mutatunk neked 9 füstös koktélt, hogy hangulatba kerülj a téli hónapokra, akár egy közeli […]

Bővebben...

2017. január 11., 00:00
Biztos szakmai háttér és erre a garancia? 2017-ben is a Mojito Mixeriskola!

Ha biztos szakmai hátteret keresel, akkor Bacardi Mojito Mixeriskola Ha érdekel a bár világ, szeretnél mixer és barista szakmát szerezni, elmélyíteni a tudásod, és a legjobb lenni a szakmában, ha szeretnél színvonalat vinni a munkádba, és tetejében még sok pénzt is keresni vele, akkor itt a helyed, ugyanis nálunk a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség Mester-Bártendereitől […]

Bővebben...

2017. január 19., 00:00
6 ellenállhatatlan rumfajta

Hogy állsz a rumokkal? Szereted az ízét, van már favoritod? Most mutatunk neked 6 legjobb rumfajtát, melyek közül tuti megtalálod a kedvencedet! Szakértők és mixerek véleménye alapján készült a lista, ami nem egy fontossági vagy minőségi rangsor, csupán a megkérdezettek kedvenceinek összeállítása. Az árak átlagoltak és államról államra változhatnak.   EL DORADO 25 YEAR ($522) „Rumból […]

Bővebben...

2017. január 23., 00:00
A történelem 9 legjelentősebb bártendere

Szoktál azon gondolkodni, hogy honnan származnak a klasszikus koktélok, miközben elkészítesz egy italt, vagy a bár kínálatát nézegeted? A bártenderek munkájának, mindkettő alapvető részét képezi. Hidd el, koktélokról olvasni, majdnem annyira jó, mint amennyire szeretjük őket meginni. Szerencsére nagyon sok recept története jól megalapozott, és gyakran visszavezethető számos kezdeményező és kreatív mixerhez, Jerry Thomastól, és […]

Bővebben...

2017. január 26., 00:00
Nyereményjáték

NYEREMÉNYJÁTÉK!!! Tanulj a Mojitoban, szerezz mixer és barista szakmát, dolgozz hazai vagy külföldi bárokban, kávézókban, folyami vagy óceánjáró hajókon. Mixer és barista tanfolyam beiratkozás: 2017. 02. 13. és 2017. 03. 09. 17 óra www.mojito.hu Nem kell mást tenned csak oszd meg ezt a bejegyzést és lájkold az oldalunkat. A nyeremény 1 üveg Bacardi Carta Blanca […]

Bővebben...

2017. január 30., 00:00
9 „nagydurranás” a múltból, amit ismerned kell

Amit ma iszunk, az bizonyosan eltér attól, amit múlt évben, vagy akár 10 évvel ezelőtt fogyasztottunk. A mai fékezhetetlen koktél kultúra azonban minduntalan visszatér a múltbeli gyökerekhez, felfedezve annak elfeledett kincseit. Néhány ital okkal tűnt el a jelenből. Talán receptjük túl édes volt a mai ízlésnek. Feltételezhető továbbá, hogy a szükséges alapanyagok már nem lelhetők […]

Bővebben...

2017. február 01., 00:00
Nálunk nincs vizsgadíj!

Takaríts meg pénzt, tanulj a Mojitoban, rejtett költségek nélkül! Veled is előfordult már, hogy plusz költségek terheltek az iskolával, képzéssel vagy szolgáltatással kapcsolatban, amiről a tájékoztatókban nem esett szó? Vagy a csábítónak tűnő, megfizethető ár valójában nem is a tényleges költséget tartalmazta? Nálunk ilyen nem fordul elő! Mi vagyunk az egyetlen olyan mixeriskola, ahol rejtett […]

Bővebben...

2017. február 10., 00:00
Kedvenceink kedvenc koktéljai

Kíváncsi vagy mit szeretnek kortyolgatni a sztárok, egy nehéz hét után? Lehúztuk a leplet, most kiderül milyen ízvilágú koktélokért lelkesednek oda meg vissza!!! Próbáld ki te is, hátha rálelsz a párodra 🙂 Jessica Biel kedvenc itala az Angry Dragon, mely New York The Grand nevű bárjában kapható. Kóstold meg ti is! A recept a következő: 2 […]

Bővebben...

2016. október 17., 00:00
Mixer voltam, de már nem vagyok!

Mixer voltam, de már nem vagyok! Történetem a középiskola utáni éveimmel kezdem. Ott álltam egy érettségivel, szinte kitűnő voltam. Tele energiával, önbizalommal. enyém volt a világ, jöttek a fesztiválok, a Balaton, a haverok, a csajok meg némi alkohol. Hamar elment a nyár. Mire észbe kaptam már el is kezdődött a főiskola. Azt, hogy miért a […]

Bővebben...

2016. október 12., 00:00
Nyereményjáték

MARTINI NYEREMÉNYJÁTÉK!!! Tanulj a Mojitoban, szerezz mixer és barista szakmát, dolgozz hazai vagy külföldi bárokban, kávézókban, folyami vagy óceánjáró hajókon. Mixer és barista tanfolyam beiratkozás: 2016. 11. 10. www.mojito.hu Nem kell mást tenned csak oszd meg a képet és lájkold az oldalunkat, a nyeremény 1 üveg Martini Bianco. Sorsolás: 2016. 11. 10.

Bővebben...

2016. október 11., 00:00
A legdrágább Cognac

Ki ne gondolta volna, hogy a világ legdrágábbnak mondott itala egy cognac-féle lesz? Erről az italfajtáról mindenkinek a magas ár, a kiváló minőség és a luxus jut eszébe. Ez az italfajta különleges elkészítési módot és odafigyelést igényel, a cognac-ot ugyanis válogatott szőlőszemekből készítik, aztán évekig tölgyfahordóban érlelik, ekkor kapja meg az ital a különleges színét […]

Bővebben...

, 00:00
Tanfolyam indulások

Alábbi tanfolyamtípusaink minden hónap közepén indulnak: Alapfokú mixertanfolyam Gyorsított mixertanfolyam Barista tanfolyam Gyorsított barista tanfolyam Szuper intenzív barista tanfolyam Kettő az egyben: mixer és barista tanfolyam Kettő az egyben gyorsított: mixer és barista tanfolyam Pontos időpontok és helyszínek az induló tanfolyamok menüpontban! Információ és jelentkezés: 0620/355-8400

Bővebben...