HírekUncategorized

300 ezer forint két kávé Velencében

By július 24, 2019 augusztus 12th, 2019 No Comments

Az olcsó utazás egyre nagyobb gondot jelent a világban. Sokan örülnek a pár ezer forintos repülőjegyeknek. Álmaink elérhető közelségbe kerültek. De vajon elgondolkodunk néha azon, hogy mennyibe kerül ez a turista áradat hosszú távon? Ma már számos ország korlátozza a turizmust. Olyan tömegek jelentek meg egyes régiókban, hogy a helyiek azt már nem tudják tolerálni, egyszerűen zavarja az életüket. Sok helyen tüntetnek a helyi lakosok. A hatóságok Thaiföldön lezárták a legnépszerűbb partszakaszokat, Velencében belépődíjat fognak bevezetni, Barcelonában nem adnak ki új engedélyt szállodára, étteremre, kávézóra, amíg valaki vissza nem adja.

Az egyre szigorúbb szabályozást hagyta figyelmen kívül két német turista. A Rialto híd lépcsőjén döntöttek úgy, hogy letáboroznak. Már éppen kipakoltak és előkészítették a kávékészítéshez a kis kempingfőzőjüket. Az arra járó helyiek persze jelentették a hatóságoknak, akik a helyszínen azonnal beszüntették az amatőr barista mutatványt. Hogy maradandó legyen az élmény még kiállítottak az eltévedt pár számára egy 950 eurós, azaz több mint 300 ezer forintos névre szóló csekket is. Egyes beszámolók szerint szegények még a kávét sem tudták meginni.

A Mojito Mixer iskolában és a Barista Akadémián minden hónap közepén indulnak tanfolyamaink. Profi oktatóinktól válaszokat kaptok az egyes országok ital és kávékultúrájáról. Mit illik, hol és hogyan. Alapfokú mixertanfolyam, Haladó mixertanfolyam, American Bartending tanfolyam, Barista tanfolyam, Latte Art tanfolyam.

Leave a Reply