Barion Pixel
menu

5 tipp a tökéletes Mojito elkészítéséhez

2019. március 20. 00:00

Eláruljuk hogy készíts tökéletes mojito-t!

Kicsit olyan mintha a legféltettebb trükkjét árulná el egy bűvész, de a tudás mindenkié! Íme a tökéletes mojito készítésének minden fortéja!

A lime

A lime mindig legyen friss. Ez azért nehéz, mert sok ezer kilométert utazik, mire megkapja a rumadagját. Az egyik legfontosabb összetevője a tökéletes mojitónak. Külalakra legyen élénkzöld, tapintásra ne legyen sem kemény sem puha. A kettő közötti állagú a megfelelő. Már tapintásra is lehet rajta érezni, hogy lédús-e a lime. Megszagolva lehessen rajta érezni a héjában található illó olajok illatát. A jó lime ízében a savanyú mellet a kesernyés íz dominál.

A menta

Szintén a frissesség a kulcsszó. Színe élénkzöld, illatát már messziről érezzük. Állagát tekintve legyen olyan, mint ha most szedtük volna. Szárának, leveleinek legyen meg a tartása, az eredeti formája. Ne legyenek rajta elfeketedett részek. Tárold enyhén nedves körülmények között zacskóban vagy műanyag dobozban, hűtőszekrényben.

Ha cserepes mentát használsz, kapjon fényt és vizet. A Mojito készítésénél bánj a mentával gyengéden. Ne törd össze nagyon a pohárban. Ha megsérted a menta szárát, levelének felszínét, az erezetét, akkor kesernyés ízek oldódnak az italodba. A cél, hogy ne keserű, hanem mentás italt készítsünk.

A cukor

A jó Mojito fehér színű nádcukorral készül. Sok helyen lehet kapni, a csomagolás sokat elárul. Fontos, hogy cukornádból készüljön a mojitohoz felhasznált édesítőszer nem pedig cukorrépából. Ezt a kubai koktélt készítheted cukor sziruppal is. A szirup főzésénél figyelj az 1/1 arány betartására. Azaz 1 kg cukorhoz 1 liter vizet adj.

A rum

A Mojito Kuba egyik nemzeti koktélja. A készítésénél használj kubai rumot! Sok márkát felsorolhatnánk, melyek alkalmasak egy tökéletes Mojito készítéséhez. De inkább azt javasoljuk, hogy kóstold meg tisztán. Ha tisztán is ízlik, akkor biztos a siker. Készíthetsz alkoholmentes változatot is. Egyszerűen hagyd ki a rumot. Ennek a neve Virgin Mojito.

Az arányok

Ez a legfontosabb összetevő minden koktél készítésénél. Ha jó alapanyagokkal dolgozunk és figyelünk az arányokra, akkor bárkit levehetünk a lábáról a mojitonkal. A pohár ne legyen nagyobb 3-3,5 dl-nél. Ha nagyobb a pohár, akkor valamiből sok lesz benne, ez pedig általában a jég vagy a szóda. Így vizes lesz a koktél. A tökéletes Mojito se több se kevesebb, mint egy rumos, mentás, limonádé. Ha megkóstoljuk, azt kell éreznünk, hogy italunkban nem tolakodik egyik összetevő sem, viszont nem is hiányzik belőle semmi.

Tökéletes Mojito koktél, mellette shaker és az alapanyagok

A  Tökéletes Mojito recept:

technika: épített ital
pohár: long drink
dísz: friss menta, lime

50 ml Bacardi Superior fehérrum
30 ml lime lé
2 bárkanál nádcukor
10-12 friss mentalevél
szódavíz

Elkészítés:
Töltsd a pohárba a lime lét, a cukrot és egy öntet szódát. Oldd fel a cukrot, majd add hozzá a friss mentát és gyengéden nyomkodd meg a muddlerrel. Ezután add hozzá a jeget, a rumot, a szódát és keverd meg bárkanállal.

Ha kedvet kaptál elkészíteni és megkóstolni a világ legnépszerűbb koktéljait, mint például a Mojito, Daquiri, Piña Colada, Singapore Sling, Mai Tai, Margarita, B’52, Apple Martini, Espresso Martini, White Russian, Sex On The Beach, akkor iratkozz be mixer és barista iskolánkba. Alapfokú és haladó mixer tanfolyamainkon oktatóink segítségével profi bártenderré és baristává válhatsz.

A világ bármely pontján pénzzé teheted tudásod és megalapozhatod a jövődet. Ha a barista szakma érdekel, akkor is jó helyen jársz a Mojito Mixersikolában. Az alapfokú barista tanfolyam és latte art képzésünk az alapoktól egészen a tejhabbal való minta öntésekig magába foglalja a barista szakmát. A tanfolyamok elvégzése után barista és mixer munkaajánlatokat is közvetítünk hallgatóink felé. Dolgozz hazai bárokban, kávézókban, hotelekben, vagy nemzetközi folyami és óceánjáró luxushajókon.

Még több mixer állás itt.

Jelentkezés és információ:
[email protected]
06/20-355-8400
(H-P, 10:00-18:00)

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...