Barion Pixel
menu

8 féle rum, amit azonnal ki kell próbálnod!

2019. augusztus 26. 00:00

A világ minden szeszes itala közül a rum vitathatatlanul a vadnyugat legvadabb területe. Azon elsődleges kritériumok mellett, amelyeket el kell készíteni egy cukortermékből, nincsenek általánosan elismert irányelvek arra vonatkozóan, hogy mi minősül a rumnak.
Mixer tanfolyamainkon részletesen eláruljuk milyen ital is a rum.

„A rum egyedi státuszt élvez a szeszes italok világában” – mondja Shannon Mustipher csapos, a Tiki: Modern trópusi koktélok című könyvében.

A jamaikai palackozók átfogják a funky ízeket, a szelíd ízű rumot, amelyet a trópusi italokba kevernek. Egyre többen vannak speciális termelők, kezdve az amerikai gyártott rumtól, amely importált karibi élesztőt használ fel.
A mixer tanfolyamon lesz szó a bárban használt italokról, hogy hol, hogyan, miből készülnek, kategóriáik, típusaik, minőségi besorolásaik. Reális bárhasználatot, a báreszközök használatának és a koktélkészítési technikáknak a szakszerű használatát sajátíthatod el.

1: BACARDI LIMEBacardi Lime

A Bacardi legújabb ízesített rumja sok embert emlékeztet majd az ízesített vodkára, az átlátszó árnyalattól a kellemes lime-nyalóka aromáig egészen a könnyű ízig, amely egyszerre édes és citrusos. A gyártó azt javasolja, hogy a Bacardi Limeot keverjék össze szódával és friss mentával, bár még a gyömbér sör is működhet a Bacardival.

2: CRUZAN HURRICANE PROOFCruzan Hurricane Proof

Ezt a palackozást 2018 novemberében indították el, hogy elősegítsenek egy gyűjtést, miután az 5. kategóriába tartozó hurrikán megrongálta St. Croix-ot, a szigetet, ahol Cruzan készül. Az arany rumot egy óriási 137-es palackba palackozzák, annak igazolásaként, hogy a hurrikán mennyire hatalmas volt. Egy kis punccsal még élvezetesebbé tehetjük az ízeket.

 

3: HARD TRUTH AGEDHard Truth Aged

Bár az egyhordós rumot Indiában gyártják, de karibi élesztő törzs segítségével erjesztetik. Érdekes koncepció, amelynek célja a finom gyümölcsösség. Keressen egy mézes árnyalatot és egy enyhe aromát, amely sugallja a fűszereket és a tölgyet. Az első korty szárított tölgyből vezet, de finomabb karamellel, barna cukorral és fűszerrel, valamint finom pekándióval fejezi be.

 

4: DOS RON 16 YEARSDos Ron 16 years rum

Noha a Dominikai Köztársaságban készültek, ez a recept Kubából hozott receptre épül, ahol a Colina család az 1800-as évek közepén kezdte el a gyártást. Ma a rumot Don Colina és fia, Carlos Morfa készíti. Gondolj a  fűszerre sötét sherry-szerű jegyekkel szitálva.

5: HIDDEN HARBOR WHITEHidden Harbor White rum citromokkal fa hátteren

A Pittsburgh-i kézműves lepárló gyártója, a Maggie’s Pittsburgh Tiki bár rejtett kikötőjének farmja. Ezt a fehér rumot a kifejezetten Daiquirisben és más trópusi koktélokban való felhasználásra készítették. A rum alapját Maggie készítette (80%), a fennmaradó 20% -kal Baja, Guyana, Jamaica, Martinique és Trinidad keverékét keverjük össze és palackozzuk Pittsburgh-ben.

 

6.: THE FUNK JAMAICANThe Funk rum transzparens háttérrel

Ez a rum nem alszik ám. Ez egy hatalmas, funky, izmos fehér rum. Nincs benne semmi finom, és ez nagyon jó. Ezt a kihasználatlan pot-stílusú jamaikai rumot 100-as palackban palackozzák, ananászból és túlérett banánból áll.

 

7: PLANTATION XAYMACA SPECIAL DRYPlantation Xaymaca Special Dry rum

A konyakkészítőtől, Pierre Ferrand-tól ez a 100% -ban jamaikai rum először Jamaikában volt érlelhető. Ezután Franciaországba vitték, hogy konyakos hordókban készítsék el a Ferrand birtokon. A végeredmény megkönnyíti a karamellizált gyümölcsöt, például a főtt ananászt és a pirított narancshéjat.

8.: TROIS RIVIÈRES CUVÉE DE L’OCÉANTrois Rivieres Cuvée de l'Océan rum transzparens háttér

Az Egyesült Államokban új, a Trois Rivières Martinique rumok  palackozása egy blanc agricole, amelyet kifejezetten sekély tengervízben termesztett nádból készítenek egyetlen földterületen. Martinique legrégebbi ültetvénye, amelyet 1660-ban alapítottak, a három folyóról (Bois d’Inde, Omán és St. Pierre) kapta nevét. Egyesek azt állítják, hogy az agricole tipikus füves aromája enyhe sós felületű réteggel rendelkezik.

 

Ha Téged is érdekel a koktéltörténelem, a bárkultúra kialakulása, bárok fajtái és berendezésük, és a bárban használatos eszközök, akkor jelentkezz a hamarosan induló mixer képzéseinkre!

Bacardi, Captain Morgan, és egyéb rumok

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...