Barion Pixel
menu

A pool bárok – Már legalább 60 éve az életünk része, mégsem tudjuk, honnan ered.

2019. május 28. 00:00

A medencés bárok (pool bars) ma már mindenütt megtalálhatóak. De ki, mikor és miért találta ki először? Sokat elárul egy kaszinóról vagy hotelről, ha a legnagyobb attrakciója a pool bár. De mikor döntöttek úgy az emberek, hogy a Margaritájukat egy medencében, de mégis a bárnál szeretnék elfogyasztani?

Mint a legtöbb furcsa italokkal kapcsolatos szokás, így a medencés bárok is Las Vegasból erednek. Az 1950-es években terjedt el az, hogy a hoteleknek és kaszinóknak medencéje is lett. Így csak idő kérdése volt, hogy ötvözzék a medencézést a koktélozással és a szerencsejátékokkal.

Nem sokkal azután, hogy a The Sand Hotel and Casino megnyitott 1952-ben, előrukkoltak vízen úszó Black Jack asztalokkal és medence parti nyerőgépekkel. A siker nem váratott sokat magára, hiszen 1954-ben bekerültek a Life magazinba. A környező hotelek sem tétlenkedtek: 1957-re szinte mindenhol pool bárok és medenceparti, trópusi hangulatú nyerőgép-parkok jöttek létre. Ez az ötlet a bevételüket is jócskán növelte, hiszen a nyaraló vendégek így már a medence partján is tudtak pénzt költeni.

Eredetileg a Sandal’s Montego Bay Hotel csak tengerparti koktélokat szolgált fel a vendégeknek, akik nem szerették volna elhagyni az óceánpartot. De amikor megnyitott a hotel új szárnya 1984-ben, a vezetőség úgy döntött, hogy kell valami, ami a vendégeket a hotelnek abba a részébe csalogatja. Ezért az építész, Evan Williams – miután szabad kezet kapott a megbízótól – megépíttette a Karibi-térség első pool bárját. Elsöprő sikert aratott. Olyannyira, hogy ma már minden Sandals Hotelben van ilyen.

Az új trend végig söpört a Karibi-térségen, Mexikóban és Dél-Amerika szinte teljes egészén is majd a világ többi részén is népszerűvé vált.

Ezeken a helyeken főleg trópusi, tengerparti vagy Tiki koktélokat szolgálnak fel. Ezen kategóriákból sokat megtanulhatsz mixertanfolyamaink során. Az alapfokú tanfolyamon például megtanulod elkészíteni a Pina Colada-t vagy a Tequila Sunrise-t, de természetesen egy jó Mojito-t is keverhetsz!

A haladó mixertanfolyamunk során megismerkedhetsz Polinéz italokkal, de Dél-Amerika és Európa koktélkészítési szokásaival is.

Jelentkezz június 11-én induló alapfokú mixertanfolyamunkra és végezd el akár 4 hét alatt!

Információ:
[email protected]
06/20-355-8400
(H-P, 10-18)

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...