Barion Pixel
menu

Bourbon Whiskey Master Class Hubai Miklóssal – Mixer Tanfolyam

2020. október 15. 00:00

Ingyenes Whiskey Master Class Tréningek minden Mojito-s hallgató számára!

 

Megint kitett magáért Hubai Miklós márkanagykövet. Újabb izgalmas workshopon vehettek részt a leendő mixerek.

A Maestercalss témája a Bourbon legendák azon belül is a Jim Beam és a Maker’s Mark volt.

A részvevők megismerkedhettek a Bourbon kialakulásának történetével gyártási módjával, majd egy kóstoló keretein belül bemutatásra került a Jim Beam és a Maker’s Mark Brand. A gyakorlati részen Miklós készített két őszi/téli italt egy Espresso Martini variáns-t valamint egy saját italt.

bourbon whisky master class mixer tanfolyamCherry and Nutbourbon whisky master class mixer tanfolyam

6cl Jim Beam Red Stag

1cl Makadámdió szirup

2cl Apricot Brandy

5 öntet Peychaud’s bitter

5cl narancslé

2cl citromlé

Kentucky Espresso Martini

4cl Maker’s Mark; 2cl Kávé likőr; 1,5cl Sós Karamell szirup; 1 eszpresszó

bourbon whisky master class mixer tanfolyamA bourbon története az 1700-as években indul amikor Ír, Skót és Német telepesek hozzák magukkal az italkészítés művészetét, ám a korábban használt árpa nem hoz megfelelő termést az új világban így alapvetően rozsból kezdenek el párlatokat készíteni mert az nagy mennyiségben terem. A kukoricával mint alapanyaggal bourbon whisky master class mixer tanfolyamKentucky állam gyarmatosítása során találkoznak és magas cukortartalma miatt könnyedén tudnak édeskés párlatokat készíteni vele az 1700-as évek végén. Hamar nagyon népszerűvé válik ez a fajta recept az államokban egészen 1920-ig a szesztilalomig amikor is az összes főzdének be kell zárni. A szesztilalmat követően szerencsére a legtöbb főzde újra beindítja a gyártást és a II. Vh után olyannyira népszerű lesz a Bourbon, hogy 1964-ben eredet védetté nyilvánítja a USA kormánya és törvényileg le is szabályozzák it lehet Bourbon Whiskey-nek nevezni. A legfontosabb három szabály, hogy csak az Usa terültén lehet gyártani, minimum 51%-ban kukoricának kell lenni az alapjának és az érlelés csak új kiégetett tölgyfahordóban történhet valamint a színét és az ízét a hordós érlelésnek köszönheti.

Jim Beam

bourbon whisky master class mixer tanfolyamAz alapító Jacob Beam Németországból érkezett telepesek gyermeke, akik mezőgazdaságból éltek. Elsők között települnek be Kentucky államban és kezdenek kukoricát termeszteni, majd Jacob Beam 1795-ben árulni kezdi saját whiskey-ét Old Jacob Beam Sour Mash néven. Az 1800-as évek elején nagyon hamar válik a környék egyik kedvenc whiskyejévé.

Maker’s Mark

Egy viszonylag új márkáról beszélünk, 1953-ban alapítják a céget és 1958-ban dobják piacra első üveg whiskyjüket, viszont a Samuels család, aki mind a mai napig gyártja a Maker’s Mark-t nagy múltra tekint vissza a whisky készítés művészetében.
Több mint 200 éve települnek be Skóciából az államok területére és már akkor whisky-t készítenek, azonban Bill Samuels a Maker’s kitalálója szerint nem volt túl jó a családi recept, mivel elég sok rozst használat fel így whiskyjük száraz és fűszeres volt.

bourbon whisky master class mixer tanfolyamBill egészen érdekes, folyamatot eszelt ki arra, hogy megtalálja a megfelelő gabona keveréket whiskyjéhez. A gabona keverékekből kenyereket sütött, majd ezeket a kenyereket megkóstolta és csak a legízletesebb eleggyel kezdett el dolgozni. A Maker’s Mark-nál nem titkos ez a recept: 70%-ban használnak kukoricát, 14%-ban malátázott árpát ésbourbon whisky master class mixer tanfolyam ami a Maker’s-t különlegessé teszi az a hozzáadott 16% vörös téli búza.

Amíg Bill azon fáradozott, hogy minél jobb legyen a családi recept, addig felesége Margie építi fel a márkát. A mai világban kiemelten fontos a marketing és a hölgy remekül értett ehhez. Neki köszönhetjük többek között a formabontó üveget, ami inkább hasonlít egy konyakosüvegre, és remekül illik hozzá a vörös viaszborítás, ami a Maker’s Mark védjegyévé vált. A kezdetektől napjainkig minden egyes üveget kézzel mártanak be a forró vörös viaszba így minden üveg egyedi lesz, hiszen az üveg nyakán a viasz lefolyás is egyedi. A különleges címkét is egy 1958-as Chandler and Price nyomdagépen nyomtatnak emberi erővel, ezért is lehet ráírni a címkére a kézműves szót hiszen amit csak lehet a mai napig ugyanúgy végeznek a dolgozók mint 1958-ban. Munkássága révén 2014-ben Margie-t első nőként beválasztják a Bourbon Hírességek közé.

bourbon whisky master class mixer tanfolyam

VÁRUNK SOK SZERETETTEL MIXER TANFOLYAMUNKON BUDAPESTEN 2020.10.20.-ÉN! 17:00-KOR MÁR KEZDŐDIK AZ ELSŐ ELMÉLETI ÓRA! A BARISTA AKADÉMIA ÉS A MOJITO MIXERISKOLA A KÖVETKEZŐ TANFOLYAM TÍPUSOKAT INDÍTJA EL, EZEN AZ IDŐPONTON: ALAP MIXER, ALAP BARISTA TANFOLYAM, 2 IN 1 MIXER ÉS BARISTA TANFOLYAM.

LEGYEN A SZAKMÁD A SZENVEDÉLYED, IRATKOZZ BE MÉG MA!
KÉRDÉSED VAN? +36 20 35 84 00
ÍRJ NEKÜNK! [email protected]
CÍMÜNK: 1071 BUDAPEST, LÖVÖLDE TÉR 2.
NYITVA TARTÁS: MUNKANAPOKON 12:00-18:00

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...