Barion Pixel
menu

Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

2023. január 24. 20:33

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla!

A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital.

Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még jobb is. Finom virágos bodza likőrrel és Proseccoval készül. Ezek az alapanyagok tökéletesen kiegészítik egymást. Ez a  pezsgő+likőr kombináció egyenesen Észak- Olaszországból származik , ahol ez a koktél született és a mai napig népszerű. Mai cikkünkben megtudhatod az ital történetét és azt, hogyan kell elkészíteni ezt a remek spriccet!

Mi az a Hugo koktél?

A Hugo koktél egy Prosecco, bodzaszirup és szódavíz felhasználásával készült fröccs koktél . Az italt 2005-ben Roland Gruber találta fel Észak-Olaszországban (Ausztriától délre fekvő dél-tiroli régióban). Az italt a klasszikus Aperol spricc alternatívájaként alkotta meg , és gyorsan elterjedt az országban és Európában. Miután megkóstoltuk, egyből érteni fogjuk, hogy miért! A Hugo könnyű és virágos, a Prosecco pezsdítő ízével párosulva.

Európán kívül gyakran előfordul, hogy a Hugo koktél összetevőlistáján módosítanak. Nálunk könnyű bodzaszörpöt találni, de pl. az Egyesült Államokban egyszerűbb megoldást jelent beszerezni egy üveg St Germain -t, ami egy bodzalikőr. Gyakorlatilag egy természetes és remek helyettesítő termék! Íme, mire lesz szüksége egy modern Hugo koktél elkészítéséhez:

  • St Germain bodza likőr
  • Prosecco vagy más pezsgő
  • Szódavíz
  • Friss menta

Bővebben a St Germainről!

Ennek a Hugo spritz koktélnak a kulcsa a bodza likőr, amely finom virágos ízt kölcsönöz az italnak. A St Germain az egyik kedvenc bodza likőrünk, talán az egyik legjobb, kategoriájban. Itt olvashattok bővebben róla:

  • A St Germain, a bodza növény kis fehér virágaiból készült likőr. Íze könnyű, édesen virágos és illatos.
  • Hogy mondod a St Germaint? A név francia, ezért úgy mondjuk hogy „ Sahn-jer-MAHN ”. Persze ha valaki beszél franciául, előny :).
  • Érdekes tény: ez egy viszonylag fiatal termék. A St Germaint 2007-ben alkották meg! A vintage külsejű palack miatt, úgy tűnik, hogy több száz éves múltra tekint vissza. De egy valójában, egy Rob nevű srác  találta fel 2007-ben.
  • Mennyibe kerül? Ez a gyönyörű üveg körülbelül 10-15.000.-Ft-ot kóstál.
  • Milyen koktélokat készíthetsz még belőle? Próbáld ki a francia Gimlet -et és vagy itt vannak a legjobb St Germain koktél recepjeink.

 

Hugo koktél

Prosecco és még több pezsgő

A Hugo koktélokhoz hagyományosan Prosecco-t, a pezsgő olasz változatát használják. De bármilyen fajta habzóbort használhatsz! Győződj meg róla, hogy „Brut” legyen amit választasz. Ez azt jelenti, hogy száraz. Ennek az italnak elengedhetetlen alkotóeleme a száraz íz, ugyanis a bodza édességét szükséges ellensúlyoznunk egy ellentétes ízzel.

  • Prosecco : olasz pezsgő. Valamivel édesebb, mint az általunk ismert pezsgő fajták és valamivel enyhébb széndioxid tartalommal rendelkezik. Gyümölcsös és virágos, alma, körte és citrom jegyekkel.
  • Champagne : francia pezsgő. Íze pezsgő és gyümölcsös, mandula és narancs felhanggal. Általában ez a legdrágább pezsgő.
  • Cava : spanyol pezsgő. Több citrusos jegyet tartalmaz, kicsit zamatosabb és kevésbé gyümölcsös.

Hogyan készítsünk Hugo koktélt

A Hugo koktél elkészítése nagyon egyszerű: még a koktél shakert sem kell bepiszkolni! A spritz italcsalád fantasztikus, mert a hozzávalókat egyszerűen egy pohárba öntjük és összekeverjük. Íme az alaplépések:

  • Keverés:  Keverd össze a St Germain-t egy pohárban jéggel, hogy hideg legyen.
  • Feltöltés:  Adjuk hozzá a Prosecco-t és a szódavizet .
  • Díszítés:  Adjuk hozzá a friss mentát és tálaljuk.

További Spricc receptek

Nagyon sok fajta spricc létezik! Az Aperol spricc a legnépszerűbb, de próbálj ki más típusú spricc recepteket is, hogy egész szezonban élvezhesd a frissítő italokat:

Hugo spritz koktél

Mikor, milyen napszakban fogyasszuk a Hugot

A Hugo koktél pezsgően frissítő, ezért tökéletes nyárra, de egész évben fogyasztható. Próbáld ki, mint:

Hugo koktél

Hugo Koktél

  • Elkészítési idő: 3 perc
  • Főzési idő: 0 perc
  • Előkészítés: 2 perc

Hugo koktél recept elkészítés történet mixer tanfolyam

 

Hozzávalók

  • 6cl prosecco
  • 2cl bodzaszirup
  • 2cl szóda
  • Jég, csakis az Ice cube prémium jegek

Elkészítés:

Technika: Épített ital

Pohár: Boros Pohár

Díszítés: Friss menta és lima

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...