Itt van az ősz, itt van a következő koktél is!
2019. október 28. 00:00
A nyár múlásával eljött a levelek hullása is a fákról, amelyek szépen lassan barnás, sárgás, pirosas színekkel fedik be a lábunk alatt a talajt. Az időjárás egyre hidegebbé válik, de a téli bunda ruháknak még nem jött el az ideje.
Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig énnekem,
Legyen hát szó koktélról megint, ezen a hűvös pénteken.
HOT APPLE CIDER RUM PUNCH
Alig vártuk, hogy megosszuk ezt az italt veletek, hiszen kiváló termoszokból való iváshoz, poharakból vagy akár méltó lehet a kedvenc bögrédhez is. Most már csak tényleg egy kis falevél hullás hiányzik. Ez a recept nem csak jó, de egyszerű is, percek alatt össze lehet dobni. Akár egy grillezést szervezel a barátaiddal vagy csak innál valami forrót otthon, mi azt ajánljuk, ne keresd tovább, hogy mi legyen az!
HOZZÁVALÓK:
8 csésze alma cider
1 alma (vékonyra szeletelve)
1 narancs (vékonyra szeletelve)
1 kis darab friss gyömbér
2 fahéjrúd
2 csésze rum
Egy jó nagyméretű edénybe pakold bele a gyümölcsöket, a fűszereket és a cidert. Forrald fel magas hőmérsékleten, majd kis lángon 5 percig párold ezt az isteni illatú italt. Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a rumot, vedd elő a kedvenc bögréd, öntsd ki az italt, majd a már előkészített takaródba burkolózz be… Egészségedre!
Ha Te is szeretnél a Mojito Mixeriskolában ilyen finom italokat tanulni, akkor jelentkezz be hozzánk még most, november 11-én indul új tanfolyamunk, az alapfokú mixerképzés, de ezt akár gyorsítottan, vagy egyénileg is elvégezheted!
Ezek is érdekelhetnek
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!
Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]
Bővebben...
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés
A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]
Bővebben...
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept
Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]
Bővebben...
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!
A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]
Bővebben...