Barion Pixel
menu

A tökéletes Margarita koktél története és receptje!

2019. szeptember 26. 00:00

MARGARITA

Olyan népszerű koktél, hogy megszámlálhatatlanul sokan állítják, ők találták fel az italt.  Ha kitalálója bizonytalan is, az viszont biztos, hogy nincs sok évszázados múltja, hiszen a tequila népszerűsége csak az 1930-as években kezdődött. Az egyik legenda szerint kitalálója a Mexikóból származó amerikai étterem tulajdonos, Carlos Herrera, aki 1938-ban a Ziegfeld show egyik táncosnőjének készítette. Marjoire ugyanis allergiás volt mindenfajta alkoholra a tequilát kivéve. Hogy az alkohol nyers ízét tompítsa Herrera sót és citromot adott hozzá.

Mások szerint a gazdag Margaret Sames egy acapulcoi partiján kevertette 1948-ban. De az is elképzelhető, hogy a híresen gyönyörű színésznő Rita Hayworth egyik bartender csodálója készítette, tudva, hogy a színésznő eredeti neve Margarita Cansino. Koktél történészek szerint az ital a „daisy” típusú, alkoholból, citrusléből és grenadinból álló italcsalád egyik változata, és mivel a „daisy” spanyolul margarita, máris megvan egy újabb megfejtés a koktél nevére. Változatai végetérhetetlenül sorakoznak az itallapokon, van epres, ananászos, uborkás, málnás, gyömbéres…. ráadásul ott szerepelnek ugyanezek frozen változatai is.

A TÖKÉLETES MARGARITA KOKTÉL RECEPTJE:

50 ml  Tequila
20 ml Frissen facsart limelé
20 ml Triple sec

Minden összetevőt tölts egy jéggel teli shakerbe és alaposan rázd össze. Ezt követően spirálszűrőn át öntsd egy olyan pohárba, amit már előre sókrusztával díszítettél. Ez annyit jelent, hogy a pohár szélét egy lime-val benedvesíted, majd fejjel lefelé a krusztázóra szórt sóba mártod és kissé megmozgatod. A pohár szélére tegyél egy vékony szelet limeot.

TRIPLE SEC

Rengeteg fajtája létezik, ami közös bennük, az az, hogy keserű narancs héjából készítik. Létezik finomszesz, Cognac vagy Brandy alapú narancshéjlikőr is, mint például a Cointreau, Grand Marnier, ez lehet piros, vagy sárga szalagos, de rengeteg limitált szériájú palack is van a piacon. A Triple sec családban találunk kék, zöld, piros és sárga verziókat is, felhasználásuknak csak a képzelet szab határt. Alkoholtartalmuk is változó.

 

TEQUILA

TEQUILA PATRÓN

A Patron tequilát egy kék levelű agave növényből készítik. Zamatában érezhetjük a kifinomult eleganciát és a frissességet. Ebben az italban a lágy, édes zamatában érezhető a citrusosság és a gyümölcsös ízek is. Mélyebb rétegeiben már a fűszeresség és fás jellegek is megmutatkoznak. Lecsengése hosszantartó, központi eleme a feketebors, de mellette diszkrét tölgyes jegyek is megmutatkoznak. Ha a Tequila számodra túl erős, nem bírod az alkohol ízét tisztán, akkor a Patrón XO Café a Te italod! 35 %-os alkoholtartalommal rendelkezik, ízében érezhető a vanília és a csokoládé. Ízét a gazdag kávészemek dominálják.

 

A margarita alapanyaga - patron, el jimador

TEQUILA EL JIMADOR

Az El Jimador Blanco egy mexikói tequila, 100% kék agavéból készül. Csak a teljesen érett agavékat használják fel, ezek körülbelül 8-10 évesek. A Jimador kézzel levágja a leveleket a növényről, hiszen csak a torzsát használják fel. Alacsonyabb hőmérsékleten történő lepárlást alkalmaznak annak érdekében, hogy megtartsák az aromákat.

Ennek a Tequilának 38%-os alkoholtartalma van, kristálytiszta, letisztult, így önmagában is finom, de koktélokban érzi magát a leginkább jól. Illata friss agavé, amelyhez társul a friss citrusosság és kirobbanóan fűszeres aromavilág. Ezek a jellemzők ízében is megmaradnak, testes, de könnyed, ízében borsos csípősséggel, egy összekeverhetetlen ital formájában. Lecsengése éppen ezért elnyújtott, erőteljes és maradandó élményt okoz.

 FROZEN MANGO MARGARITA

A Jalapeno szirup elkészítésének módja:

Tégy egy edénybe 1 liter vizet, 3-4 darab jalapeno paprikát félbevágva, közepes lángon melegítsd, adj hozzá 1 kiló cukrot és kevergesd folyamatosan addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután hagyd kihűlni, majd szűrd le, töltsd bele egy üvegbe és el is készült a jalapeno szirup.

A TÖKÉLETES FROZEN MANGO MARGARITA  KOKTÉL RECEPTJE:

  • 50 ml Silver Tequila
  • 20 ml Triple Sec
  • 20 ml lime
  • 20 ml jalapeno szirup
  • 50-60 gr érett mangó

Az italt blenderben tört jéggel keverd simára.

Válogass az alapfokú, gyorsított, haladó, egyéni,  kettő az egyben – barista és mixertanfolyam, American Bartending képzés, vagy a Profi Mixer Csomagok közül! Találd meg számodra a legjobbat, és iratkozz be október 10-én a Mojito Mixeriskolába, ahol minden érdekes dolgot megtanítunk, teljesen az alapoktól!

Információ:
[email protected] vagy keress bennünket hétköznaponként 10:00-18:00-ig a +36 20 355 84 00-ás telefonszámon!

CIKKAJÁNLÓ
EGY KOKTÉLÍRÓ NAPLÓJÁBÓL – GABONAPÁRLATOK

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...