Barion Pixel
menu

Milyen irányba érdemes elindulnia egy pályakezdőnek?

2020. július 30. 00:00

A vendéglátás van, volt, lesz!

Több, mint 20 éve, hogy a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola sikeres szakembereket képez. Rengeteg sikeres szakember indult tőlünk ez idő alatt. Bármi is történjék, a vendéglátásra mindig is szükség lesz, hiszen az emberek alapszükségleteit elégítik ki, ezért a vendéglátós szakemberekre is szükség lesz.Blue Hawaii Mojito Mixeriskola Mixer tanfolyam

Mai cikkünkben arról szeretnénk írni, hogy miben is áll ez a szakma, legyen az mixer vagy barista, illetve, hogy miért érdemes a képzéseinket választanod.

Miről is szól a vendéglátás?

Ez az az ágazat, ami az elmúlt évtizedben gyakorlatilag húzó ágazattá nőtt a gazdaságban. Nem csoda, hiszen az emberek többsége a hétköznapokon keményen dolgozik és amikor pihen, akkor szeretné azt érezni, hogy különleges bánásmódban részesül. Szeretné érezni a törődést, szeretné ízlelni a különleges ízeket, szeretné posztolni az interneten, hogy milyen csodás helyen, milyen csodás italt fogyasztott a barátaival.

Így az sem meglepő, hogy az elmúlt években egyre inkább nőtt a jó vendéglátós szakemberekre való kereslet. Miről lehet felismerni a jó vendéglátós szakembert?

  1. szakmai hozzáértés

  2. precizitás

  3. tiszta és gyors munka

Ezek azok a tanulható képességek, amit a képzéseinken mi is szeretnénk átadni a hozzánk beiratkozóknak.

Szakmai hozzáértés

Tanfolyamainkon képzett szakemberek oktatnak, akik a pályán is éveket töltöttek, gyűjtötték a tapasztalatot és képezték önmagukat. Tudásszomjuk olthatatlan, így önmagukat is folyamatosanhattyú latte art képzik és ezt a szakmai tudást és szenvedélyt igyekeznek átadni az érdeklődőknek is. Tananyagainkat a hazai és nemzetközi standardok ismeretében állítjuk össze, hiszen célunk, hogy a valós életben, a pályán helyt tudjon állni az, aki tanfolyamainkat elvégzi.

Precizitás

Egy jó szakember soha nem lehet pontatlan. A mixer és a barista szakmában is nagyon fontos a receptek pontos ismerete, az alapanyagok minőségét és mennyiségét is tekintve. Törekszünk a tudatos, precíz munkavégzésre oktatni minden tanulót. Átadni nekik a tudatosság örömét, hogy pontosan tudják, hogy mikor és miért csinálják úgy, ahogy. Ettől válnak megbízható és profi szakemberré. Hiszen egy presszónál grammok eltérése minőségi különbséget jelenthet, ahogy egy koktélban sem mindegy hány centiliter kerül az italba. Ezt nem lehet másképp csinálni, csak precízen.

Tiszta és gyors munka

Egy jó szakember tisztán és gyorsan dolgozik. A vendég azt szereti, ha minél előbb megkapja a rendelését és persze minél jobb minőségben. mixertanfolyam-papirszivoszalakTanfolyamainkon ezt a trendet követjük mi is. Megtanítjuk azt a módot, ahogy a legkevesebb mozdulattal a leghatékonyabb módon elvégezhető a munka. A tisztántartás és eltakarítás ugyanúgy a tananyag részei, hiszen a vendéglátásban az egyik legalapvetőbb követelmény a higiénia. Szeretnénk, ha a nálunk végzett tanulók ezt képviselnék a szakmájukban.

Miért pont a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola a jó választás?

A 20. században, szüleink idejében más világ volt, talán könnyebb volt szakmát választani, mert szűkebb volt a látókör. Ma, az internet világában milliónyi lehetőség áll rendelkezésünkre, aminek pozitívumai mellett talán kicsit zavaró hatása is lehet. Egy 18-19 éves fiatal olykor csak tág szemekkel áll az érettségi bizonyítványát szorongatva a kezében és fogalma sincs merre induljon.

Ma a fiataloknak több idő kell, hogy ki tudják találni, pontosan mit is szeretnének kezdeni magukkal. Emellett viszont az is dübörög bennük, hogy szeretnének önálló és menő életet élni, ahogy minden fiatal erre vágyik. A vendéglátás szakmája egyre több munkaerőt képes foglalkoztatni, hiszen a világ kinyílt, így többen utaznak körbe a bolygón, keresve a jobbnál jobb szolgáltatásokat, éttermeket, bárokat.

Akadémiánk azoknak a fiataloknak is alternatívát nyújt, akik gyorsan szeretnének egy trendi szakmát elsajátítani. Tisztába vagyunk vele, hogy a gyakorlatot idővel szerzik meg tanulóink, ám az alapokat mindenképp a kezükbe adjuk és segítünk nekik, hogy elindulhassanak az úton.

Nálunk 2 hónapon belül olyan papír lehet a kezében, amivel el tud helyezkedni, pénzt tud keresni. Akár beleszeret a vendéglátásba, akár nem, mindenképp jó alternatíva, hogy minőségi munkát végezhessen, önállósodhasson, elindulhasson egy úton. Vannak, akik egyetem mellett is ezt a szakmát végzik, s ha papírjuk is van, akkor nem kell a mosogatással kezdeniük egy helyen sem. Persze mi annak örülünk a legjobban, ha valakivel közösen fedezhetjük fel a vendéglátás varázsát és szemünk előtt, kezeink között bontakozik ki egy új tehetséges fiatal és találja meg szíve szerint választott szakmáját a bárpult mögött.

Képzéseink a Fővárosi Munkaügyi Központ által regisztrált tanfolyamok, ami a jövő évtől még nagyobb jelentőséggel bír, hiszen az OKJ képzések száma jelentősen csökkenni fog. Ez azt jelenti, hogy azok, akik az érettségi után rövid időn belül szakmát szeretnének, azoknak sokkal kevesebb lehetősége lesz tanulni az állami kereteken belül.

Tanfolyamainkon mi arra törekszünk, hogy mindenkinek lefektessük az alapokat, kezébe adjuk a lehetőséget, hogy akár 2 hónapon belül elkezdhessen dolgozni, ami mellett persze folytathatja nálunk a tanulmányait is, ha profibb irányba szeretné terelni tudását.

Alap tanfolyamainkon legyen az mixer vagy barista, célunk, hogy a legfontosabb bázis tudást átadjuk úgy elméletben, mint gyakorlatban. Ezzel a tudással már képes lesz elhelyezkedni és megtapasztalhatja milyen élesben dolgozni a pult mögött.

A haladó tanfolyamainkon abban fejlődhetnek a tanulók, hogy magabiztosabban és még profibban tudják a munkájukat végezni. Ehhez rendszeresen alkalmat biztosítunk a hét bármely hétköznapján a gyakorlásra, illetve oktatóink újabb műhelytitkokat és gyakorlati fortélyokat osztanak meg a tanulókkal, segítve őket annak pontos elsajátításában.

Hazai és nemzetközi lehetőségek nyílnak meg!

koktél készítés mixer tanfolyamA tanfolyam végén magyar és angol nyelvű, nemzetközileg is elismert bizonyítványt állítunk ki tanulóinknak, amivel itthon és külföldön egyaránt el tudnak helyezkedni. Mára hallgatóink már több, mint 20 országban tudtak elhelyezkedni.

Milyen anyagi vonzattal jár mindez?

Hallgatóink visszajelzései alapján mondhatjuk, hogy itthon mi adjuk a legjobb ár/érték arányú tanfolyamokat.

A tanfolyamok árát akár részletben is befizetheted.

Nálunk semmilyen rejtett költség nem merülhet fel.

Ingyenes továbbképzési tréningek

Ingyenes továbbképzési tréningjeinkkel olyan szakmai területeket érintünk, amik hasznosak lehetnek, ha el akarsz helyezkedni a vendéglátásban és még azelőtt sose csináltad. Így a tanfolyamok befizetésével lehetőséget kapsz, hogy ebben is olyanoktól kapj tanácsot, akik profi helyeken dolgoztak.

Jó hangulat

Nem utolsó sorban, óráink a komoly tanulás mellett mindig jó hangulatban telnek. Sokszor alakulnak ki hosszabb távú barátságok, szakmai kapcsolatok a tanfolyamainkon. A vendéglátás végül is a szórakoztatás művészete. Így a jó hangulat és vidám közösség már az óráinkon megteremti a bár szakma könnyed és kellemes légkörét.

VÁRUNK SOK SZERETETTEL Mixer tanfolyamunkon BUDAPESTEN 2020.08.12.-ÉN! 17:00-KOR MÁR KEZDŐDIK AZ ELSŐ ELMÉLETI ÓRA! A Barista Akadémia ÉS A Mojito Mixeriskola A KÖVETKEZŐ TANFOLYAM TÍPUSOKAT INDÍTJA EL, EZEN AZ IDŐPONTON: ALAP Mixer, ALAP BARISTA TANFOLYAM, 2 IN 1 MIXER ÉS BARISTA TANFOLYAM.

LEGYEN A SZAKMÁD A SZENVEDÉLYED, IRATKOZZ BE MÉG MA!
KÉRDÉSED VAN? +36 20 35 84 00
ÍRJ NEKÜNK! [email protected]
CÍMÜNK: 1071 BUDAPEST, LÖVÖLDE TÉR 2.
NYITVA TARTÁS: MUNKANAPOKON 12:00-18:00

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...