Barion Pixel
menu

Mixer vagy Barista? Te döntesz!

2019. november 29. 00:00

Mixer vagy  Barista tanfolyamot választod?

A mai felgyorsult világunkban számtalan szakma közül választhat az ember. Azonban ha egy szakmát profi szinten akar elsajátítani bárki, ahhoz sok energiát és időt kell belefektetni, hogy meghozza a gyümölcsét. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a szakmák gyakorlásához ma már egyre magasabb szintű végzettség szükséges. A pályaválasztás egy nagyon nehéz kérdés, hosszútávra dönt az ember és ezen a téren egyre kevesebb a biztos információ. A technika fejlődésével bizonyos szakmáknál munkaerőhiány, máshol munkaerő többlet fog keletkezni. Egyes szakmák szinte biztosan el fognak tűnni, és megjelennek újak.

A legjobb ha mixer és barista is vagy!

A technológiai fejlődés újjászervezte és forradalmasította a vendéglátó és szállodaipart is. Az olcsó repülőjegyeknek köszönhetően ezek az iparágak szárnyalnak. Nagyon sok gazdaság a turizmustól várja a fellendülést. A számok világosan mutatják, hogy a turizmus jótékony hatással van egy-egy régió fejlődésére. Vannak azonban olyan régiók, ahol a turizmus olyannyira fellendült, hogy a helyi lakosság tüntetéseket szervez és korlátozza a turisták létszámát.

Eltűntek a határok, nemzetközi lett minden. Sorra nyílnak világszerte az új szállodák, éttermek és kávézók, folyamatosan épülnek a luxus óceánjárók és folyami hajók. Ezekbe az objektumokba pedig személyzet kell. Könnyen tanulható szakmák és jól fizető állások tömkelegével találkozhatunk az állásportálokon. Az alapfeltétel, a mixer és barista végzettség.

Könnyen tanulható, kreatív szakmák, magas fizetéssel

De melyiket is végezze el egy olyan fiatal, aki a vendéglátásban vagy a szállodaiparban szeretne dolgozni?
A javaslatunk az, hogy mindkettőt!
Minél több dologhoz ért a mixer vagy a barista, annál nagyobb eséllyel indul a jobb pozíciókért és a magasabb fizetésekért.
Az alábbiakban összehasonlítjuk a mixer tanfolyam és a barista tanfolyam részleteit, hogy könnyebben tájékozódhass ezen a téren.

Professzionális mixerképzés

A Mojito Mixeriskolában folyamatosan fejlesztjük tananyagunkat, rendszeresen aktualizáljuk a nemzetközi trendek alapján oktatási anyagunkat. A nagy klasszikus koktélok mellett, mint például a Mojito, a Daiquiri, a Cosmopolitan, Pina Colada, Margarita, szerepelnek a legújabb fejlesztésű és mixer versenyeket megjárt kevert italok is.
Bártender képzésünket úgy alakítottuk ki, hogy a hallgatók mindenfajta koktélkészítési technikával keverjenek italokat. (Shaker, keverőpohár, blender és építés)
Az összes alap és komplex ízzel találkoznak bártendereink a felkészítés során. (Édes, savanyú, keserű, száraz) Mixer kurzusaink során tanítványaink megtanulják illat alapján felismerni a különböző párlatokat és szakszerűen értékelni az elkészített koktélokat.

Legjobb ár/érték arányú mixer tanfolyamok

Tréning időpontjainkat a mixer növendékek igényeihez igazítottuk, ez alapján a képzések időpontja hétköznap délutánonként vannak. A Mojito Mixeriskola minden egyéni igényt is kielégít, nálunk megtalálhatók a gyorsított mixer tanfolyamok és az egyéni mixer képzések is. Azoknak a mixer tanulóknak, akik az alapfok után tovább szeretnének tanulni, a haladó mixer tanfolyamot és az American Bartending tanfolyamot ajánljuk.
Tudjuk, hogy pályakezdőként szűkös az anyagi keret, ezért a Mojito Mixeriskolában számos kedvezménnyel és részletfizetési lehetőséggel tudunk szolgálni.

Kávékészítés lépésről lépésre

A Barista Akadémián oktatóink a legjobb tudásukat átadva képzik ki a leendő baristákat, a tananyagot folyamatosan fejlesztjük, annak érdekében, hogy a diákok a lehető legmagasabb szinten tudják művelni ezt a szakmát. Elméleti és gyakorlati képzéseken egyaránt részt vesznek, ahol az alapoktól egészen a profi szintig juthatnak.
A barista képzéseket úgy alakítottuk ki, hogy változatos munkafolyamatok kövessék egymást.
A barista hallgatók elsajátítják a speciality kávé kóstolás technikáit, óráról órára tökéletesítik a klasszikus Cappuccino öntést és a standard kávéitalok elkészítését is. (Espresso, Latte Macchiato, Melange, Americano, Cafe Latte)
A barista képzéseken kávékülönlegességekkel és alkoholos kávéitalokkal is megismerkedhettek.

A mixer képzésekhez hasonlóan a barista tanfolyamok is délutáni órákban kerülnek megrendezésre, annak érdekében, hogy aki dolgozik, vagy még iskolában tanul, legyen lehetősége ideérni. A képzések időtartama attól függően változik, hogy alap csoportos, gyorsított, vagy egyéni képzésben szeretnél részt venni. Akik nem szeretnének megállni az alap barista képzésnél, azoknak ajánljuk a haladó, vagy a profi csomagunkat.

Ez befektetés, nem kiadás

A mixer és barista képzéseket egyaránt ajándékozhatod szeretteidnek, hiszen ez egy tökéletes meglepetés lehet amatőröknek és szakmabelieknek egyaránt. Előnye, hogy a képzéseink közül bármelyiket választhatod, akár csomagban is megvásárolhatod őket. Ez az ajándék megtérül, bárki hasznosíthatja hozzáértését és képzettségét, amit ezen a területen szerzett.
A koktélkészítés, kiszolgálás és a bárpult működtetése mellett fontos, hogy újdonságokkal és friss koncepciókkal tudj fellépni, az aktuális irányvonalakkal tudj azonosulni.
Ebben a szakmában van fejlődési lehetőség, kihívás, kreativitás, a kapcsolatrendszert könnyedén ki lehet építeni, pénzkeresési lehetősége adott, emellett egy magabiztos fellépést is nyújt.
A Mojito Mixeriskolában és a Barista Akadémián kulcsfontosságú szempont, hogy hallgatóinkat felkészítsük annyira, hogy emberileg és szakmailag egyaránt megfeleljenek és megállják a helyüket, a világ bármely pontján legyenek. A nálunk tanult diákok 22 különböző országban dolgoznak jelenleg, az általunk kiadott magyar és angol nyelvű bizonyítványaikat mindenhol elfogadják.
Ha kedvet kaptál, akkor jelentkezz képzéseink egyikére, személyesen a Lövölde téri iskolánkban, vagy online.

Kérdésed van? +36 20 35 84 00
Írj nekünk! [email protected]
Címünk: 1071 Budapest, Lövölde tér 2.
Nyitva tartás: munkanapokon 10:00-18:00

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...