Barion Pixel
menu

Picon Puncs

2019. február 13. 00:00

Az első gondolatod, miután megittál egy Picon Puncsot az az, hogy meginnál még egyet. És még egyet. Ez a XIX. századi ital Amer Piconnal (egy francia bitterrel), gránátalmával, brandyvel és szódával készül. A legtöbb Picon  40%-os, így az arányoktól függően elég hamar jó kedvre deríthet. Louis Erreguible, a Reno-i Louis’ Basque Corner tulajdonosa így nyilatkozott: „Az első kettő (amit megiszol) az a Picon. A harmadik a puncs.”

Az évek során a Picon puncs az amerikai baszkok italaként terjedt el és mára már mixer tanfolyamokon szó esik róla. Az Amer Picon eredetileg Algériából származik. 1837-ben egy olasz férfit, Gaetan Picont besoroltak a francia hadseregbe, ahol rengeteg gyógynövény felhasználásával megalkotta a nagyjából 38%-os Amer Picon likőrt. Nem volt nagy kereslet iránta, amíg a franciák ki nem fogytak az absinthból. Ekkor egy utánpótlást kellett keresniük és rátaláltak a Amer Piconra. Elkezdte világkörüli útját: Amerikában először orvosságként árulták magas gyógynövénytartalma miatt (kínafakéreg, kinin, tárnics).

Nem telt sok időbe, hogy 1889-ben egy reklámja jelenjen meg a The New York Times-ban, mint gyógyhatású készítmény. Receptek jelentek meg, hogy fogyaszthatóbbá tegyék: azt javasolták, adjanak hozzá gránátalmalét és szódát; megszületett a Picon puncs. Az amerikai szesztilalom idején meglehetősen nehéz volt hozzájutni, ezért egy olasz cég, a Torani elkezdte gyártani saját verzióját San Joséban, 1925-ben. Mára ez lett a leggyakoribb összetevője a Picon puncsnak, a Louis’ bárban is ezt használják.

A Picon puncs receptje:

Hozzávalók:
4,5 cl Amer Picon
0,75 cl grenadine
szódavíz feltöltéshez
1,5 cl Brandy

Pohár:
írkávés

Díszítés:
citrom peel

Elkészítés:
Töltsük jégre az Amer Picont és a grenadinet majd keverjük össze alaposan. Töltsük majdnem teli szódavízzel. Óvatosan töltsük rá a brandyt majd díszítsük citrom peel-el.

Ha szeretnétek többet megtudni az alkohol késztésről és a koktélok világáról, jelentkezzetek alapfokú mixer tanfolyamunkra! Ha a kávézás világa is érdekel, a Barista Akadémia szívesen lát Benneteket bármelyik barista képzésén. Sőt, választhatjátok a kettő az egyben mixer és barista tanfolyamot is, most árengedményel! Következő tanfolyam kezdés: FEBRUÁR 11. HÉTFŐ

Információ és jelentkezés:
[email protected]
06/20-355-8400
(H-P, 10:00-18:00)

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...