Májusban sem maradunk izgalmak és kreatív koktélok nélkül!
2019. április 30. 00:00
Ismét rangos megmérettetésre készülnek a bártenderek szerte a világon. Indul a 10. Nikka Perfect Serve. A győztes Ausztráliába és Japánba utazik!
Ebben az évben ünnepli a Nikka Perfect Serve 10. évfordulóját, valamint a Miyagikyo japán lepárló alapításának 50. évfordulóját.
A Nikka Perfect Serve közép-európai döntőjének a lengyelországi Varsó ad otthont.
A világdöntőt az ausztráliai Melbournben rendezik, a győztes pedig a Felkelő Nap országába, Japánba utazhat.
Jelentkezz, versenyezz, nyerj és utazz!
JELENTKEZÉS a versenyre.
A Varsói regionális döntő pontos ideje még nem tisztázott, de ez nem befolyásolja a jelentkezéseket.
Miről is szól ez a nemzetközi bártenderverseny?
ICHI-GO, ICHI-E
“One moment, one encounter.” vagyis „Egy pillanat, egy találkozás.” – ez a mély tartalommal bíró Ichi-go Ichi-e japán filozófia bújik meg a Nikka Perfect Serve bártenderverseny mögött. Minden találkozás egyedülálló, különleges, soha meg nem ismételhető, ezért mindig a legjobbat kell nyújtsuk.
FIGYELJ A VENDÉGRE!
Ellentétben néhány bártenderversennyel, a The Nikka Perfect Serve nagymértékben a vendégre fókuszál. A verseny epicentrumában egyértelműen a vendég áll. A bártendereknek ki kell fürkészniük a vendég ideiglenes lelkiállapotát, érzelmi habitusát, hogy a legmegfelelőbb, legadekvátabb szolgáltatást és koktélt tudják elkészíteni számára. A bártendernek fel kell ismernie, hogy az adott pillanatban, a vendég milyen típusú italra vágyik. A vendégre való fókuszálás folyamata ugyanolyan fontos, mint maga az elkészítendő koktél.
OMAKASE – Rád bízom magam
Az előző évekhez hasonlóan a verseny az omakase szellemében zajlik, vagyis: „Rád bízom magam.” A zsűritagok eljátsszák a bizonytalan vendég szerepét, különböző karaktereket jelenítenek meg, a bártendereknek pedig személyes benyomásuk alapján, a saját érzékükre, tapasztalatukra és tudásukra hagyatkozva, improvizatív módon kell felszolgálniuk a Nikka tartalmú koktélt a vendég számára. Egy tapasztalt bártender rengeteg koktélreceptet ismer, és mindig a legmegfelelőbbet „húzza elő a kalapból”.
SZABÁLYOK
A zsűritagok játsszák a vendégek szerepét különböző forgatókönyvek alapján. A jelentkező 15 percig egyszerre három zsűritag számára lesz bártender, mintha egy valódi bárban lenne.
A zsűritagok tapasztalataik alapján értékelik a résztvevőket: szolgáltatás, vendéglátás, figyelem az apró részletekre, termékismeret, valamint a koktélok kiválasztása és minősége.
FELHASZNÁLANDÓ ITALOK:
Nikka From The Barrel, Nikka Coffey Malt, Nikka Coffey Grain, Vodka Nikka Coffey, Gin Nikka Coffey
DÍJAZÁS
A VERSENY NYERTESE KÉPVISELI RÉGIÓJÁT MELBOURNBEN A VILÁGDÖNTŐN. A döntő győztese Japánba utazhat, ahol az 50. születésnapját ünneplő Miyagikyo lepárlót is meglátogathatja.
KÖZÉP-EURÓPAI REGIONÁLIS VERSENY (Varsó)
Az időpont szervezés alatt, de a versenyre bátran lehet már most jelentkezni:
A Nikka Perfect Serve 2018-as athéni döntőjének videója: ITT
JOIN THE SPIRITS OF THE MIDNIGHT SUN (Finlandia)
Alkoss!
Engedd el a fantáziád, és alkoss egy nem mindennapi koktélt Finlandia vagy Finlandia ízesített vodka alappal. Italod tartalmazhat más alkoholos összetevőket is, de arra figyelj, hogy alkotásod összességében kapcsolódjon a ‘Less ordinary” felfogáshoz. Az ital kategóriáját te választhatod ki (long drink, short drink, aperitif, after dinner, stb.), és a különleges szervírozásnak is csak a fantáziád szabhat határt. Teremts kapcsolatot a saját kreativitásod, az ital és a vendég között!
Örökítsd meg!
Ha megvan a nagy ötlet, készíts fényképet a receptről és az italról. Meséld el videóban is az italod történetét! Akár mobiloddal is elkészíthetsz egy maximum 2 perces #SPIRITOFTHEMIDNIGHTSUN videót és a „profi” minőség miatt sem kell aggódnod.
Töltsd fel!
Küldd el pályázati anyagod 2019. május 15-ig a [email protected] e-mail címre. Tipp: Nagy méretű anyagokhoz használj fájlküldő oldalt és csak a linket küldd el az e-mailben.
Pályázz egyszerűen:
– Eltölthetsz 4 napot Finnországban a legendás Spirit of the Midnight Sun képzésen 2019. június 16-20. között.
-Lakhelyed a tengerparton, az érintetlen természet szívében lesz.
-Nemzetközi előadásokkal, új trendekkel mélyítheted szakmai ismereteidet.
-Találkozhatsz bartenderekkel a világ minden pontjáról, hogy szélesíthesd látóköröd.
-Még egy guest shift-ben is kipróbálhatod magad Helsinkiben.
Ezek is érdekelhetnek
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!
Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]
Bővebben...
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés
A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]
Bővebben...
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept
Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]
Bővebben...
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!
A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]
Bővebben...