Barion Pixel
menu

5 vodka az otthoni bárodba

2018. december 25. 00:00

5 vodka márka az otthoni bárszekrénybe!

Az alkoholos italok fénykorát éljük; sosem volt még ekkora választék a bárok világában. Ez a cikk segít kiválasztani azt az 5 féle vodkát, amiket érdemes beszerezni egy menő szilveszteri partihoz.

5 menő vodka otthonra

Ha azt gondolod, hogy minden vodka ugyanolyan: acetonos és borzalmas, csak „vodkanarancshoz” jó, akkor van egy jó hírem: nincs igazad. Mitől lenne jó hír, hogy nincs igazad? Azért, mert erről a listáról biztosan találsz olyat, ami megváltoztatja a véleményed.

Vodkát tulajdonképpen mindenből lehet készíteni, ami fermentálható; a rozstól kezdve a búzán át a krumpliig szinte kifogyhatatlan a lista. A különböző alapanyagok természetesen különböző ízt adnak az italnak, de ezen kívül még a textúrája is különbözni fog: tiszta és roppanós, krémes vagy bársonyos lehet. Néhány típus kitínő koktél alapanyag, de vannak, amiket tisztán illik fogyasztani. Íme a lista:

1. Wódka
Ez a vodka kifejezetten koktél alapanyagnak alkalmas. Lengyelországban gyártyák, alapja egy rozsfajta, amit kifejezetten a lengyelek használnak vodka gyártáshoz. Alapvetően egy édeskés ital, leheletnyi fűszerességgel. Bármilyen gyümölcslével megállja a helyét, de a Moscow Mule alapja is lehet. Sokszínűsége miatt nagyon közkedvelt, de Magyarország boltjaiban nem túl elterjedt. Ára: 4.199 Forinttól.

Wódka üveg, mellette egy kéz tartja a koktélos poharat, sárga és zöld háttérrel

2. Skyy 
Ha ízesített vodkára vágysz, azt javasoljuk, hogy ne a boltokban kapható márkákat válaszd, inkább készítsd el saját magad! Ehhez tökéletes alapanyag a Skyy vodka, mert redukált cukrokat tartalmaz, ezért nem kell még hozzáadni az ízesítés során. Az ízesítéshez használhatunk rozmaringot, áfonyát, fekete teát, de akár vaníliát is – a lehetőségek végtelenek. Ára: 4.199 Forinttól.

Sky vodkás üveg, mellette koktélos pohár, sárga és zöld háttérrel

3. Russian Standard Gold
100%-ban orosz vodka, egyenesen Szentpétervárról. Búzából készítik és ginseng gyökér kivonattal keverik, ezért lesz ennyire gazdag és komplex az ízvilága. Ráadásul John Wick című filmben Viggo Tarasov is ebből tölt magának, mielőtt elmesélné Baba Yaga történetét. Ára: 4.995 Forinttól.

Russian Standard Gold üveg, sárga és zöld háttérrel

4. Beluga Noble
Szintén orosz vodka, tele ízekkel, savakkal és zabos ízjegyekkel. Legjobb közvetlenül a mélyhűtő mélyéről elővéve fogyaszatni, önmagában. Lecsengésében a feketebors dominál. Ára: 10.590 Forinttól.

Beluga vodkás üveg, mellette pohár, zöld háttérrel

5. Carbonadi 
Ha olyan vodkát keresünk, amivel lenyűgözhetjük vendégeinket, vagy ha csak magunkat kényeztetnénk, akkor a Carbondai remek választás. Ez egy ultra-premium vodka Észak-Olaszországból, kizárólag organikus búzát hazsnálnak a készítésénél. Nevét a carbonado gyémántról kapta; ezen szűrik át, mielőtt palackokba kerülhetne. Ennek köszönhetően kifejezetten roppanósés tiszta lesz. Kitűnő alapanyaga egy Martininak de jéggel és citrom permettel is fogyaszthatjuk. Ára: 22.000 Forinttól.

Carbonadi üveg, mellette pohár, sárga és zöld háttérrel

Ha szeretnél többet megtudni az alkoholos italokról és azok keveréséről, jelentkezz alapfokú mixer tanfolyamunkra.

Tanfolyamaink: alapfokú, gyorsított, haladó,  American Bartending képzés, latte art, egyéni/VIP, kedvezményes Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam, Barista MasterClass, illetve Profi Barista Csomag és Profi Mixer Csomag, amiben ajándék tanfolyamot is kapsz. 

Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy megalapozhasd a karriered!

Tanfolyamaink kezdési időpontjait ITT TALÁLOD

Kövess minket  facebookon és instagramon is!

INFORMÁCIÓ:
+3620 355 8400
[email protected]

www.mojito.hu

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...