7 koktél januári partikhoz
2019. január 07. 00:00
7 különleges januári parti koktél
Lecsengett a karácsonyi őrület, már nem kell ajándék és fenyőfa beszerző körútra indulnunk – végre van egy kis időnk lazítani. Az alábbi koktélok segítenek remek hangulatot teremteni a januári összejöveteleken.
Ezeket a koktélokat ne hagyd ki a januári partydról
TRINIDAD SOUR
Segít felmelegedni a téli estéken annak ellenére, hogy jéghidegen szervírozzuk! Az ital Giuseppe Gonzalez New York-i bártender nevéhez fűződik. Az Orgeat és a citrom kitűnően ellensúlyozzák az Angostura gyógynövényes jellegét.
Hozzávalók:
45 ml Angostura bitters
30 ml Orgeat
22 ml frissen facsart citromlé
15 ml rozs whiskey
Díszítés:
citromhéj
Pohár:
Nick and Nora
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót egy shakerbe és rázzuk össze jéggel nagyjából 30 másodpercig. Szűrjük hűtött pohárba és díszítsük citromhéjjal.
SALTY GINGER-ADE
Ha alkoholmentes januárt tartasz, ez a délkelet-ázsiai koktél kitűnő választás lehet. Olyan sokszínű, hogy el is felejted, hogy nincs benne alkohol!
Hozzávalók:
1 db datolya kimagozva
1 csipet só
1 csipet őrölt kömény
30 ml citromlé
180 ml alkoholmentes gyömbér sör
Díszítés:
mentaág
Pohár:
Highball
Elkészítés:
Tegyük bele a datolyát, az őrölt köményt, a sót és a citromlét egy shakerbe és hagyjuk összeérni 5 percig. Ezután muddlerrel jól nyomjuk össze a datolyát. Ezután adjunk hozzá jeget és shakeljük , amíg lenem hűl. A shaker tartalmát öntsük egy pohárba és töltsük hozzá a gyömbérsört. Keverjük össze és díszítsük mentaággal. Természetesen alkoholos gyömbér sörrel is elkészíthetjük.
CHICKEN SOUP HOT TODDY
Az évnek ebben a szakában sokan betegeskedünk, de szerencsére ez a Hot Toddy változat segít a nátha legyőzésében.
Hozzávalók:
30 ml gin
1 öntet Celery bitters
7,5 frissen facsart citromlé
120 ml csirke alaplé melegen
Díszítés:
sárgerépa, zeller, petrezselyem
Pohár:
Snifter
Elkészítés:
Öntsünk minden hozzávalót pohárba és keverjük össze. Díszítsük csíkokra vágott sárgarépával, zellerrel és petrezselyem levéllel.
WINTERBIRD
Ha nem engedhetjük meg magunknak, hogy meleg, trópusi helyre utazzunk ebben a hideg időben, akkor sincs baj! A Winterbird elhozza nekünk a tengerpartok hangulatát Mai Tai-hoz hasonló ízvilágával.
Hozzávalók:
45 ml Plantation rum
15 ml Fernet-Branca likőr
15 ml sárgabarack likőr
30 ml cukorszirup
30 ml frissen facsart citromlé
15 ml narancslé
15 ml ananászlé
4 öntet Angostura bitters
Díszítés:
1/4 narancs karika, cseresznye
Pohár:
Collins
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót egy shakerbe és rázzuk össze, amíg jól lehűl. Szűrjük hűtött Collins vagy Tiki stílusú pohárba, jégre. Díszítsük naranccsal és cseresznyével.
ÁFONYÁS-GYÖMBÉRES MIMOSA
Ez a téliesített Mimosa recept segít elhasználni a megmaradt szilveszteri pezsgőket.
Hozzávalók:
60 ml gyömbér sör
60 ml áfonyalé
pezsgő feltöltéshez
Díszítés:
cukrozott áfonya
Pohár:
pezsgős
Elkészítés:
Öntsük bele a hozzávalókat a pohárba és óvatosan keverjük össze. Díszítsük a cukrozott áfonyával.
BEET-ON
Ha szilveszterkor megfogadtad, hogy 2019-ben több zöldséget fogyasztasz majd, akkor ez a koktél segít, hogy be is tudd tartani! Mivel egyik fő alapanyaga a céklalé, sok vasat és vitamint is tartalmaz.
Hozzávalók:
45 ml Arak
30 ml céklalé
15 ml frissen facsart citromlé
15 ml cukorszirup
4 db mentalevél
Díszítés:
mentaág, kecskesajt (opcionális)
Pohár:
Rocks
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót egy shakerbe és jéggel rázzuk össze, amíg le nem hűl. Szűrjük jégre egy pohárba. Díszítsük egy mentaággal (és kecskesajttal).
FENNEL COUNTDOWN
A titok a házikésztésű édeskömény szirupban rejlik, ami ellenállhatatlanná teszi ezt a koktélt. Rummal kombinálva az édeskömény egészen újfajta élményt nyújt.
Hozzávalók:
40 ml fehér rum
30 ml calvados
22 ml szegfűszeg likőr
15 ml édeskömény szirup*
22 ml sárgabarack püré
6 ml frissen facsart citromlé
2 öntet Strongwater Wildfire bitters
Díszítés:
citrom kocka, szegfűszeg
Pohár:
Rocks
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót egy shakerbe és jéggel rázzuk össze. Friss jégre szűrjük.
* Pirítsunk meg 120 gramm köménymagot. Adjunk hozzá 240 ml cukrot és ugyanennnyi vizet és forraljuk fel. Hagyjuk állni és hűlni nagyjából 15 percig majd szűrjük jól záródó üvegbe.
Forrás: liqour.com
Ha szeretnél profi körülmények között italokat keverni, akkor jelentkezz alapfokú mixerképzésünkre!
Tanfolyamaink minden hónapban indulnak!
Információ: 06/20-355-8400
[email protected]
Ezek is érdekelhetnek
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!
Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]
Bővebben...
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés
A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]
Bővebben...
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept
Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]
Bővebben...
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!
A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]
Bővebben...