Barion Pixel
menu

Címke: koktél

2022. október 20., 18:09
Swimming Pool koktél recept és elkészítése – Mixer Tanfolyam 2022

A Swimming Pool története, receptúrája és elkészítése! A Swimming Poolt egy legendás német bartender, Charles Schumann hívta életre, aki a mai modern bartending atyja. Bár az olyanok, mint Dale DeGroff is sokat hozzátettek a mixer szakma fejlődéséhez. Charles Schumann Karl Georg Schumann néven született 1941-ben a kelet-bajorországi Felső-Pfalzban. A 20-as éveiben a svájci Szállodaipari Főiskolára […]

Bővebben...

2022. július 25., 12:37
Céges Csapatépítő Koktél Tréning – Mixer Tanfolyam Nagyobb társaságoknak!

Csapatépítő Koktél Tréning Cégek és Nagyobb Csapatok részére!   Szeretnétek egy estére mixerekké válni? Próbáljátok ki a bárpult mindkét oldalát! Cégeknek és nagyobb csapatoknak, egyaránt ajánljuk „csapatépítő csomagunkat”, ahol profi bartender segítségével ti is elkészíthetitek a manapság legdivatosabb koktélokat! Profin felszerelt oktatótermünk, egyedi ajánlatokkal várja a kikapcsolódni vágyó társaságokat! A program egyedi módon alakítható, de […]

Bővebben...

2021. június 21., 00:00
Steier Máté a BACARDÍ® LEGACY koktélversenyén!

Steier Máté készen áll a Bacardí Legacy online döntőjére A világ legnevesebb koktélversenye, a Bacardí Legacy Coctail Competition a tavaly elmaradt döntő után 2021-ben az online térben folytatódik, ahol a világ legjobb bartenderei egy egyedülálló, innovatív rendszerben versenyeznek. Steier Máté – aki Bonita nevű koktéljával képviseli Magyarországot – mesélt az előkészületekről. Mintha egy örökkévalósággal ezelőtt […]

Bővebben...

2021. január 26., 00:00
Méz a koktélok világában!

Az egyik kedves tanítványunk kérdezte meg az utolsó órák egyikén, hogy a vizsga italát díszítheti-e lépesmézzel. Természetesen a válaszunk egy hatalmas IGEN volt !!  A vizsga koktélt a cikk végén mutatjuk be, addig nézzük meg mit tudhatunk meg erről kiváló alapanyagról. J A méz Méznek nevezzük a méhek által növényi nektárból vagy élő növényi nedvekből, illetve növényi nedveket szívó […]

Bővebben...

2020. december 14., 00:00
Csokoládé a koktélokban, történelem, receptek! – #Mixer Tanfolyam

Csokoládé a bárban ! Azt hiszem, mindkettő magában is egy fantasztikus gasztronómiai élmény, de mikor a tanfolyamainkon egy-egy koktél alapanyagának vagy díszítésének előkerülnek a csokoládék egyből mindenki „Gombóc Artúrrá „ változik. Gombóc Artúr, Csukás István egyik mesefigurája. Arról híres, hogy szereti: „A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű […]

Bővebben...

2020. október 31., 00:00
Happy Halloween – Rémisztő koktélok – #Mixer Tanfolyam

Halloween és a koktélok! Azt hiszem, az elkövetkezendő napokban rengeteg Bloody Brain, Zombie, Mai Tai és Bloody Mary fog elkészülni a világ bárjaiban és a horror filmbe illő házibulikban. Mielőtt neki fognánk ezeknek az ital kreációknak, vizsgáljuk meg mi az Halloween. A Halloween szó mindenszentek előestéjét jelenti, ami az “All Hallows Eve” kifejezés rövidítésével alakult ki. Mindenszentek […]

Bővebben...

2020. július 03., 00:00
Igazi nyári nagyágyúk! Long Island, Mai Tai, Singapore Sling!

A mixer tanfolyamok sztárjai: Long Island Iced Tea – Mai Tai – Singapore Sling   Beköszöntött a kánikula! Ilyenkor nagyon fontos a hidratálás, de persze nem mindig csak vízzel olthatjuk szomjunkat, főleg ha belecsöppenünk egy nyári partyba! Ilyenkor előszeretettel fogyaszt mindenki koktélokat és hát persze cikkünk főhőseiből, fogy is bőven a szórakozóhelyeken, bárokban! Három klasszikus, […]

Bővebben...

2020. június 14., 00:00
Fagyi a koktélokban, igazi nyári kedvenc!

Fagyi és a Koktél a Mixer Tanfolyamon!!!! MEGÉRKEZETT A NYÁR!!!! Nem csak onnan tudjuk, hogy júniust írunk, hanem a vizsgázó hallgatóink saját készítésű vizsga italaiba, egyre többször kerülnek nagyon finom minőségi fagylaltok. Cikkünkben ezek közül szeretnénk nektek bemutatni párat, de mielőtt belemennénk a részletekbe, vizsgáljuk meg részletesen mi is az a Fagyi! A fagylalt, röviden […]

Bővebben...

2020. május 28., 00:00
Mi már csak PAPÍR SZÍVÓSZÁLAT használunk a Mixertanfolyamainkon!

Környezettudatosság a  Mixertanfolyamainkon: Ténylegesen lebomló papírszívószálak!   2020-ban már eljutott oda az emberiség, hogy észre vette, mekkora az ökológiai lábnyoma. Folyamatosan jelennek meg azok a rendelkezések, amelyek visszaszorítják a nem lebomló csomagolások és más étel és ital fogyasztásával kapcsolatos eszközök gyártását és forgalmazását. Ebbe a kategóriába tartozik a szívószál kérdés is. Ennek kapcsán született meg […]

Bővebben...

2020. április 27., 00:00
Tengely Norbert a Mojito MIskola egykori tanítványa a Világbajnokságon

Egy verseny „pár” szóban   Tengely Norbertet 2002-ben a Mojito Mixeriskolában végzett hallgatónkat, a 2019-es év Magyar Bajnokság győztesét kérdeztük. Milyen élményekkel gazdagodott a Nemzetközi Bártender Szövetség (IBA) által rendezett Cocktail Világbajnokságon Kínában? Tavaly novemberben rendezték meg a Cocktail Világbajnokságot Kínában az IBA szervezésében. Magyarországot Tengely Norbert képviselte, akivel már korábban is beszélgettünk a Magyar […]

Bővebben...

2020. március 23., 00:00
A cocktail szó eredete – Mixertanfolyam #5

A koktél szó eredete után nyomoztunk egy kicsit, bár lehet ez nem is olyan egyszerű.. Közismert szó. Népszerű szó. Divatos szó. Nemzetközi kifejezés. Mindenki tud róla valamit. Mindenkinek eszébe jut róla valami. De mégis mit is jelent pontosan? Honnan származik a kifejezés? Mi is a története? Tegyünk legalább kísérletet, hogy néhány apróságot elmondjunk róla, mert […]

Bővebben...

2020. február 26., 00:00
Hogyan vonjuk ki az ízeket? Készítsd el saját szirupodat!

Mi az az infúzió és hogyan vonjunk ki ízeket? Erre ad választ mai értekezésünk! Az infúzió kémiai vegyületek vagy ízesítőanyagok extrahálásának folyamata növényi anyagból oldószerben, például vízben, olajban vagy alkoholban azáltal, hogy az anyag idővel szuszpendálódik az oldószerben. (A Wikipedia-ból) Mit jelent ez a koktélok világában? Alapvetően az „infúzió” egy olyan módszer, amikor a kívánt […]

Bővebben...

2019. július 02., 00:00
Stiggins’ Fancy Plantation Pineapple Rum

Mindent az Ananászos Rumról Kevés kombináció jelzi olyan jól a nyár beköszöntét, mint a rum és az ananászé (lásd Pina Colada). De van egy egyszerűbb útja ennek a trópusi hangulat elérésének: az ananászos rum. Az ananászos rum története A Karibi-térségben az ananászos rum múltja egészen az 1700-as évekig vezethető vissza, amikor az ültetvényeken dolgozók ananászt […]

Bővebben...

2019. június 17., 00:00
Te milyen cipőben dolgozol?

A helyes lábbeli kiválasztása ha bárpultban dolgozol! Ha már dolgoztál vendéglátásban tudod, hogy egy rossz cipő gyorsabban tönkretesz egy műszakot, mint egy elfeledett borravaló. Ennek ellenére nagyon kevesen figyelnek oda arra, hogy milyen lábbeliben dolgozzák végig a hosszú munkaórákat. A cipőd ugyanolyan eszközöd, mint a shakered: fontos, hogy kiszolgáljon és sokáig „működjön”. Lányok, sajnos el […]

Bővebben...

2019. június 13., 00:00
A legkedveltebb alapszesz a világon

A világ leghíresebb párlatai Az International Wine and Spirits Research (IWSR) legfrissebb kutatása szerint a gin fogyasztás 2018-ban hatalmasat nőtt világszerte. A 8,3%-os növekedés a pink ginnek is köszönhető, hiszen a fiatalok és főleg a lányok körében ez rendkívül népszerű lett, de a Gin & Tonic is egyre felkapottabb. Az Egyesült Királyságban, a gin szülőhazájában […]

Bővebben...

2019. június 06., 00:00
A koktélos poháron túl

Különleges koktélos poharak A New York-i Kata Kitten bárban egy genever és umeshu alapú Negroni egy japán stílusú agyagedényben kerül szervírozásra. A Chicago-i Travelle-ben egy mezcal és tequila alapú koktélt egy olyan fajansz bögrében szervírozzák, aminek stílusjegyei a régi, hispán korszakot idézik. A Minneapolis-i Demi bárban A Daiquiriket egy méhkas alakú teáscsészében szervírozzák, aminek alakja […]

Bővebben...

2019. május 11., 00:00
Miért kerül $2500 dollárba egy Mint Julep a Kentucky Derby-n?

Mint Julep a Kentucky Derby legfelkapottabb koktélja A frissítő mint julep – csakúgy, mint a díszes kalapok -, már az első Kentucky Derby-n jelen volt. Ennek már 80 éve s azóta az ital a Derby hivatalos koktéljává vált. Persze a népszerűségével az ára is nőtt. Hihetetlen mennyiségű Mint Julep fogy Számítások szerint a rendezvény két […]

Bővebben...

2019. május 14., 00:00
Tudja valaki, mi az a Tiki? – Mixer Tanfolyam 2022

Minden amit a Polinéz koktél kultúráról tudni kell! Az első Pearl Driver Punch-ot az 1930-as években, a Los Angeles-i Don the Beachcomber bárjában készítették el. Az ital, melyet muskátli levél és ehető virágok díszítettek, pont az addig ismert Manhattan, Martini és Old-Fashioned ellentéte volt. Ez az ital egy teljesen új kategóriába tartozott. A ma Tikiként […]

Bővebben...

2019. május 07., 00:00
Dick Bradsell és a Bramble

Bramble koktél Dick Bradselltől Biztosan ismeritek a Bramble koktélt, de tudjátok ki a megalkotója és mi a története? Alább Dick Bradsell szavait olvashatjátok, aki a szülőatyja a mára már klasszikusnak mondható italnak. A méltán híres Bramble koktél „A leghátborzongatóbb bók, amit valaha kaptam, hogy egy francia bártender nem hitte el, hogy én találtam ki a […]

Bővebben...

2019. április 27., 00:00
5 dolog, amit nem tudtál a Daiquiriről

Daiquiri koktél története és receptje! A Daiquiri a világ egyik legnépszerűbb koktélja, sikere az egyszerűségében rejlik. A három összetevő a rum, a lime és a cukor. bárhol beszerezhetők. Egy shakerben jól összerázzuk, és már fogyaszthatjuk is. Ha hihetünk a beszámolóknak, akkor a XIX. század végén egy bizonyos Jennings Cox nevezetű úriember készítette először, aki egy […]

Bővebben...

2019. április 24., 00:00
Old fashioned variációk

Többféle Old Fashioned Koktél Ha szereted a whyskyt, nagy eséllyel ittál már Old Fashioned koktélt, sőt az is lehet, hogy ez által szeretted meg. Az Old Fashioned az 1880-as években született. Egy egyszerű, de nagyszerű koktél, amit a bártenderek manapság sok féle képpen próbálnak megújítani. Elhoztunk nektek ezek közül 5 variációt: Milyen Old Fashioned variációk […]

Bővebben...

2019. március 11., 00:00
3 érdekes koktél az újonnan nyílt Obispo-ból

Obispo híres koktéljai Ha Thad Vogler bártenderről csak néhány dolgot jegyzünk meg, akkor az legyen az, hogy nagy tisztelettel van az alapszeszek iránt és az, hogy nagyon ért a térkihasználáshoz. Két San Francisco-i bárja (Bar Agricole, Trou Normand) mellé most végre megnyílt a várva várt Obispo is. Két régebbi helye a mezőgazdasági eredetű alkoholok köré […]

Bővebben...

2019. március 05., 00:00
Mixer és Barista tanfolyam: Eger, Miskolc 03.18.

Mixer és Barista tanfolyam indul Egerben és Miskolcon 2019. március 18-án!  Jelentkezzetek Barista tanfolyamunkra és már 6 hét alatt szerezhettek egy szakmát, amivel biztosan el tudtok helyezkedni. Ha a mixer szakma érdekel, akkor 12 hét alatt elvégezheted a képzésünket és már dolgozhatsz is a nyári fesztiválokon! Jelentkezni ezen az oldalon jobb oldalt található „Tanfolyam jelentkezés” […]

Bővebben...

2019. március 18., 00:00
Szuper koktélok márciusi partikhoz!

Koktélok egy jó márciusi partihoz! Már félig eltelt a tavasz első hónapja, de ne csüggedjünk, hiszen most jön még csak a java! Az idő egyre jobb lesz, egyre több időt töltünk majd a szabadban. Elhoztunk Nektek néhány koktélt, amit akár a teraszotokon üldögélve, akár egy kerti partin is elkészíthettek! Ezekhez hasonló italokat és elkészítésüket az […]

Bővebben...

2019. február 27., 00:00
10 tipp hogyan koktélozz

Ne keverd A bárpult és a koktélok világa nagyon csábító. Ne kövesd el azt a hibát, hogy mindent egy este akarsz kipróbálni. Emlékezz arra, amikor mindent össze-vissza ettél az is kész katasztrófa volt. Az italokkal ugyan ez a helyzet. Próbáld meg egyfajta itallal végig vinni az estét vagy legalább minél kevesebb fajtát magadba tölteni. Igyál […]

Bővebben...

2019. február 25., 00:00
Néhány tipp, hogy több borravalót kapj

Néhány vendéglős és vendéglátóegység eljátszott a gondolattal, hogy borravaló mentesen működjön, de be kell látniuk, hogy a borravaló a szolgáltató ipar elengedhetetlen része – és nem mellesleg az iparágban dolgozók életéé is. A bártendereket okkal hívják így: eredetileg és szerencsére még ma is sok helyen nem csak „pultosok”, de a vendégek élményeinek is a részei. […]

Bővebben...

2019. március 05., 00:00
Hanoi: a csendes bárok városa

Hanoi a bárok fővárosa Vietnám fővárosa, Hanoi már több, mint 1000 éves de mégis most a legéletteltelibb. Az ország északi részén található város mindig is büszke volt a sokszínűségére: kínai templomok, francia stílusú villák és modern bevásárló központok.  A történelmi értelemben konzervatív város mára elkezedett kicsit nyitottabb lenni. Ez részben köszönhető az ország rohamos ipari […]

Bővebben...

2019. február 10., 00:00
Valentin-napi koktélok nem csak párkapcsolatban élőknek!

Akár a pároddal, akár egyedül, akár barátokkal töltöd a Valentin-napot, mindenképpen hasznos, ha ismersz pár receptet ami témába vág. Íme 6, amik közül bármelyikkel sikert arathatsz. De ha igazán profi szeretnél lenni, iratkozz be barista tanfolyamunkra vagy mixer képzésünkre! Kir Royale: A pezsgő tipikusan romantikus, Valentin-napi ital. A Kir Royal talán az egyik legegyszerűbben elkészíthető […]

Bővebben...

2019. február 04., 00:00
Február 4: a Bacardi születésnapja

A Bacardi alapítója, Facundo Bacardi Massó egy katalán borkereskedő volt, aki 1830-ban elhagyta szülőhazáját, Spanyolországot, hogy Kubába utazzon. 1862-ben testvérével, Joséval megalapították a Santiago de Cuba lepárló üzemet, ahol vejükkel, Schueggel megalapították a Bacardi márkát ami futótűzként terjedt. Kubát a rum hazájának, a Bacardit pedig a rumok királyának címkézték. Az amerikai szesztilalom alatt Kubába invitálták […]

Bővebben...

2019. január 23., 00:00
5 dolog, amit tudnod kell a Bloody Mary-ről

Van a Bloody Mary-nél megosztóbb koktél? Általában reggel (vagy ébredés után) fogyasztják, valaki vagy imádja, vagy ki nem állhatja a paradicsom, a citrom, a fűszerek és az alkohol ízének keveredését. Azoknak akik kedvelik, íme néhány érdekesség erről a likopin-bombáról. Több elmélet is van arról, hogy mikor és hol született meg az első Bloody Mary recept, […]

Bővebben...

2019. január 15., 00:00
Earn Your Booze – Egy mozgalom bartendereknek

A mixer szakma amellett, hogy egy kifizetődő szakma és sok előnnyel is jár, sok kihívást is tartogat. Az éjeszakába nyúló munkaórák és az alkoholokhoz való hozzáférés nem kecsegtet egy egészséges életmód lehetőségével. Ezen szeretett volna változtatni Elliott Clark és Justin Cross, amikor megalkották az „Earn Your Booze” azaz „érdemeld ki az italod” programot. A fiúk […]

Bővebben...

2019. január 11., 00:00
Kalel Demetrio, a filippínó Liquid Maestro

Ismerjétek meg a manilai (Fülöp-szigetek) bártendert, aki megismertette a filippínók nemzeti italait a világgal. A Filippínó konyha már ismert, de az italaikról keveset tudunk. Néhány amerikai étterem, mint például a Maharlika, a Bad Saint és a Lasa kifejezetten a Fülöp-szigetek ízeivel foglalkozik. Tavaly eljött az idő: az ételek mellé autentikus italokat is fogyaszthatunk. A koktélok […]

Bővebben...

2019. január 07., 00:00
7 koktél januári partikhoz

7 különleges januári parti koktél Lecsengett a karácsonyi őrület, már nem kell ajándék és fenyőfa beszerző körútra indulnunk – végre van egy kis időnk lazítani. Az alábbi koktélok segítenek remek hangulatot teremteni a januári összejöveteleken. Ezeket a koktélokat ne hagyd ki a januári partydról TRINIDAD SOUR Segít felmelegedni a téli estéken annak ellenére, hogy jéghidegen […]

Bővebben...

2018. december 15., 00:00
Koktéltok decemberi partikhoz

December a legalkalmasabb hónap partik tartására, hiszen a Karácsony miatt már egyébként is ünnepi hangulatban vagyunk. Idén várjuk vendégeinket valami mással, mint a jól megszkott forraltbor-tojáslikőr párossal. Íme néhány receptötlet: Forró vajas rum: Hozzávalók 6 főre: 300 ml gold rum 1 l almabor 2 ek barnacukor 12 egész szegfűszeg 1 ek vaj narancshéj reszelve Díszítés: […]

Bővebben...

2018. december 18., 00:00
2019 koktél trendjei

A koktélkedvelők sok meglepetés és változás elé néznek a 2019-es évben. Számos meghökkentő kombináció és az italok világában újnak számító alapanyag került terítékre. Az Aperol Frosétól (fagyasztott rozé és Aperol spritz keveréke) a sós koktélokon keresztül a leves szerű italokig mindennel találkozhatunk. Egyre népszerűbbé kezd válni a mocktail, azaz az alkoholmentes koktél. A mocktail az […]

Bővebben...

2018. december 01., 00:00
Hogyan tervezzünk érdekes itallapot?

Itallap tervezés magas fokon! Képzeld el, hogy te vagy a tulajdonosa egy újonnan nyíló bárnak. Megvan álmaid helye, van személyzeted, vannak eszközeid, talán egy téma is, ami köré a bár épült. De van használható itallapod? Hogyan tervezel meg egy olyan listát, ami nem taszít anyagi csődbe és mégis vonzza a vendégeket? Ezekre a kérdésekre kaphatsz […]

Bővebben...

2018. november 19., 00:00
Hogyan legyünk kreatív bartenderek?

Miben rejlik a Bartenderek kreativitása? A bartnederek világszerte vitáznak azon, hogy milyen koktélt milyen pohárban kell szervírozni, ki és mikor találta ki a szóban forgó italt. Rengeteg féle képpen gondolhatunk a koktélokról. Megközelíthetjük a vendéglátás egy ágazatként is, de tekinthetünk rá egy különálló művészetként is. Amikor megpróbáljuk megérteni, hogy mi is valójában a koktél-ipar, gyakran […]

Bővebben...

2018. december 06., 00:00
Aktív szén a koktélokban..?

Használjunk aktív szenet a koktélokban! Valljuk be, a legtöbb koktél ugyanúgy néz ki. Egy kevés tömény összerázva valamilyen citrusféle levével és egy kis díszítés. De nem akkor, ha aktív szenet is használunk a készítés során! Természetesen használata nem kockázatmentes (ezekről alább olvashatsz), de az eredmény lenyűgöző. Mi is az az aktív szén? Az aktív szén […]

Bővebben...

2018. november 27., 00:00
Rázva nem keverve II. – Tippek haladóknak

Miután sikerült elsajátítanod a shakelés alapjait, ideje, hogy tovább képezd magad. A koktélkeverés tudománya nem sokat változott, amíg 2009-ben Dave Arnold és barátja Eben Klemm prezentálták a The Science of Shaking című cikket a Tales of the Cocktail eseményén. A Tales of the Cocktail egy non-profit szervezet, ami a bárok világával foglalkozik. Dave Arnold még […]

Bővebben...

2018. december 31., 00:00
Pezsgő és Piña Colada

Ez a recept Chris Moore díjnyertes koktéljának az adaptációja. Chris Moore a The Savoy hotel London Beaufort bárjában főbartender. A hotel eleinte a pezsgőválsztékáról volt híres, de az igények változásával inkább áttértek a koktélokra – így jött létre ez a pezsgő alapú ital is. Az összetevők megmaradtak, de az arányuk változott egy keveset a megalkotása […]

Bővebben...

2018. november 16., 00:00
Rázva nem keverve I. – Az alapok

A shakelés nem csak összekeveri az italt hanem lehűti és higítja is. A keverés mellett a shakelés az egyik leghasználatosabb technika az italkeverés területén. Ez a cikk segít, hogy elsajátíthasd az alapokat, de nem helyettesíti a profi oktatóinktól megszerzett tudást. A shakelés nagyon egyszerű, de eleinte sok odafigyelést és gyakorlást igényel. Ha egy receptben azt […]

Bővebben...

2018. október 31., 00:00
A világ híres mixereiről emlékezünk

Halottak napja alkalmából szeretnénk tisztelegni a már elhunyt, de nem elfeledett bartenderek és mixerek munkássága előtt. Ha ők nincsenek, ma nem tartana itt az alkoholos italok tudománya.   Jerry Thomas (1830-1885) egy amerikai bartender volt, számos New York-i bar kötődik a nevéhez. Az amerikai mixológia atyjának is nevezik, hiszen az ő munkásságának köszönhető a koktél […]

Bővebben...

2018. október 29., 00:00
Őszi italok hűvös estékre

Beköszöntött az Ősz és a hideg, sötét nappalok. Egy nehéz nap végén vagy a hétvégi buliban ezek az italok egyaránt megállják a helyüket. Mindegyikben megtalálható szezonális gyümölcs, például alma és kékszőlő, vagy őszies fűszerek, lásd vanília és a fahéj. APPLE BUCK Összetevők: 45 ml calvados 15 ml almalikőr 15 ml frissen facsart limelé 30 ml […]

Bővebben...

2018. október 26., 00:00
A gin története és gin alapú italok

A gin történelme egészen a XIII. századi Hollandiáig vezethető vissza, de világkörüli útját a XVII. században kezdte Nagy-Britanniában. Páyafutását Genever néven kezdte, ami borókapálinkát jelent, habár ez meglehetősen különbözik attól az italtól, amit ma ginnek nevezünk. Maláta bort desztilláltak amíg az el nem érte az 50%-os alkohol tartalmat. Mivel önmagában ihatatlan volt, boróka bogyót és […]

Bővebben...

2018. október 24., 00:00
Otthon elkészíthető szirupok

Napjainkban már nem okoz gondot koktél alapanyagokat beszerezni, de sokkal személyesebbé tehetjük italainkat, ha magunk készítjük el a szükséges szirupokat. Elkészítésük egyszerű, barátainkat is bevonhatjuk a munkálatokba, majd közösen fogyaszthatjuk el a jól megérdemelt italt. A legalapvetőbb a cukorszirup, angolul simple syrup. A következő képpen készíthetjük el:   Hozzávalók: 1-1 arányban cukor (lehetőleg porcukor) és […]

Bővebben...

2018. október 08., 00:00
Szárazjég a bárokban – #Mixer Tanfolyam

A szárazjég használata a bárpultban! Több, mint egy évtizede kezdődött a molekuláris gasztronómia és mixológia népszerűsége. Ma már teljesen természetes, hogy a konyhában ás a bárpultban is használunk olyan vegyszereket és anyagokat, amelyek segítségével megváltoztathatjuk az italok halmazállapotát. Ezen italok elkészítésében és szervírozásában nagyon sokat segít a szárazjég, amit a SZÁRAZJÉG KFT. biztosít a számunkra […]

Bővebben...

2018. szeptember 17., 00:00
Kedvenc márkáink

BACARDI Don Facundo Bacardí Massó 1862-ben Santiago de Cubában létrehozta a Bacardit, a világ első tiszta, érlelt, lágy ízű fehér rumját, mely olyan népszerű koktéloknak lett az eredeti alkotóeleme, mint a MOJITO, a CUBA LIBRE, a PIÑA COLADA és a DAIQUIRI. A Bacardi rum ma is az eredeti recept alapján készül a rum-keverő mesterek („Maestros de […]

Bővebben...

2018. október 09., 00:00
Egy rég elfeledett Tiki koktél összetevő újjáéledése

A Tiki bárok népszerűségének növekedése és ennek köszönhetően gyarapodása egy olyan összetevőt hozott vissza, ami már rég feledésbe merült. Az olyan kifejezések, mint a „házikészítésű mandula szirup” már szokványossá váltak a koktél lapokon. Nem minden korábbi alapanyag használatos a mai koktélokban, de némelyiket újra felfedezik, ahogyan a Gardenia Mixet is. A Gardenia Mix vagy pontosabban […]

Bővebben...

2018. szeptember 26., 00:00
Két különleges szakma rövid időn belül? Jelentkezz mixer és barista tanfolyamra! Határidő: október 8.

Gyorsan és profi módon szerezheted meg a bármixer és barista szakmákat, ha jelentkezel a Mojito Mixeriskola és Barista Akadémia mixer és barista tanfolyamaira. A képzéseken megszerzett bartender és barista szakmai tudással könnyedén elhelyezkedhetsz a munkaerőpiacon akár diákként, akár főállású pozícióban. Azoknak is ajánljuk az alapfokú mixer és barista képzéseket, akik hobbiként tekintenek a koktél és kávé […]

Bővebben...

2018. október 17., 00:00
10 bourbon alapú koktél, amivel találkozhatsz

Az amerikai whiskey forradalom során a harcvonalban egyértelműen a bartenderek állnak, akik igyekeznek mindenki ízlésének eleget tenni. Akár a rozs fűszerességét kedveled, akár az édeskés bourbont, számtalan whyskey alapú koktél közül választhatsz! Íme a 10 legnépszerűbb: I. WHITE SUMMER SAZERAC (The Fat Radish, New York) A The Fat Radish bárban a koktélokhoz főként különböző zöldségeket, […]

Bővebben...

2018. szeptember 20., 00:00
6 dolog, amit a Margarita koktélról érdemes tudni

Számos olyan koktél van, ami az évek múlásával eltűnik. Szalvétára feljegyezve, amelyek kabát zsebekben felejtve lapulnak valahol vagy szájbeszéd útján ugyan megmarad, de rengeteg változtatáson esik át az évek során elmesélt történetekben. Van néhány dolog, amit biztosan tudunk a Margaritáról, a tequila, a limelé és a narancslikőr klasszikus kombinációjáról. Nincs olyan szabály, amely megtiltaná a […]

Bővebben...

2018. szeptember 13., 00:00
Klasszikus Bloody Mary koktél

A másnaposság ellenszere A Bloody Mary egy vodkába áztatott tápláló reggeli és másnaposság elleni gyógymód is egyben. Mi kell még ennél is több? A paradicsom-alapú koktél több száz variációval rendelkezik, a forró szósz jellegtől a Guinness sörrel feltöltött verzióig. Kezdésnek legjobb, ha a klasszikus receptet próbálod ki. Bár az ital eredete sok kérdést vet fel, […]

Bővebben...

2018. szeptember 12., 00:00
11 rum koktél, amit otthon is elkészíthetsz

Rum koktél variációk akár otthonra is! A rum alapú koktélokat nem csak a nyaralás alatt, a tengerparton iszogatva lehet élvezni, az év bármely szakaszában elkészíthetsz egy-egy ilyen koktélt az otthonodban is. Egy parti alkalmával a barátokkal vagy egy pihentető szieszta idején, mindig tökéletes választás. Olyan koktélokat hoztunk, ami a lakásodba varázsolja a tengerparti hangulatot, a […]

Bővebben...

2018. szeptember 06., 00:00
A Mojito sztori

A Mojito neve és eredete az időben visszahaladva egyre homályosabb, nehezen lehet felkutatni. Azonban vannak, akiknek sikerült 1586-ig nyomon követni származását és egy gyógyitalt is találtak, amit Sir Frances Drake után neveztek el. Lássuk mit találunk, ha a Mojito történetének nyomába eredünk.  Mojito receptúrája technika: épített ital pohár: long drink dísz: lime cikk, friss mentaág […]

Bővebben...

2018. augusztus 30., 00:00
Whiskey Sour

Míg valaha a Brandy Sour uralta a savanyú ízű koktélcsaládot, addig a Whiskey Sour a szesztilalom ideje alatt virágzott, és nagyszerűen képviselte a legnépszerűbb és legkedveltebb stílust, a Sour koktélok stílusát, annyira, hogy saját ünnepnapja van augusztus 25.-én. Ezek a koktélok whisk(e)yt, citrust és cukrot tartalmaznak, mindegyik variációnak ez az alapja, csak meg kell határoznunk, […]

Bővebben...

2018. augusztus 22., 00:00
Párlatlexikon

A koktélok alapszeszei között számos párlattal kísérletezhetünk. A legnépszerűbb rumokkal, brandy-vel, konyakkal, a brazil cukornádpárlattal, a cachaça-val, vagy akár az abszint is a poharunkba kerülhet. A Mojito Mixeriskola mixertanfolyamain mindezek előkerülnek és tanulóink a gyakorlatban is használják a koktélok elkészítéséhez. Nézzünk meg néhányat, mit is tudunk ezekről. RUM A rum szerelmeseinek a világon mindennél többet […]

Bővebben...

2018. augusztus 07., 00:00
Az idei nyár fülledt, izgalmas koktéljai

A nyár utolsó hónapja legtöbbünknek a lazításról, a nyaralásról és rengeteg élményről szól. Képzeljük csak magunkat egy tengerpartra, hegyvidéki kalandozásra vagy egy forró, nyáresti tábortűz köré, ahol a barátainkkal közösen pihenünk és szórakozunk. Ne feledkezzünk meg az egyik fontos összetevőről sem, a kezünkben szorongatott hűsítő italról. Az egyik legjobb élményt nyújthatja egy kiválóan elkészített koktél, […]

Bővebben...

2018. szeptember 03., 00:00
Mixertanfolyam indul Tatán 2018. szeptember 19-én

A Mojito Mixeriskola 2018. szeptember 19-én Tatán indít mixertanfolyamot. A mixertanfolyam célja, olyan szakemberek képzése, akik a nálunk megszerzett magas szintű elméleti és gyakorlati tudásuknak köszönhetően, a világ bármely pontján megállják a helyüket a bárpult mögött. Legyen szó bárról, kávézóról, étteremről, folyami vagy óceánjáró hajókról. A tankönyveket, az italokat, az eszközöket természetesen az iskola biztosítja. Hallgatóink a tanfolyam […]

Bővebben...

2018. augusztus 10., 00:00
Gin&Tonic kultúra a Karib-szigeteken

Ha szomjas vagy és a nyaralásodat a Karib-térség déli részén, a Curaçao szigetén töltöd, akkor a Piña Colada vagy a Blue Hawaiian koktélokra mindig számíthatsz. De annak az italnak, amire igazán vágysz semmi köze az ananászhoz vagy a blenderhez. Curaçao szigetén van egy Gin&Tonic kultúra, ami méltó riválisa a spanyolországi hagyománynak. A nagy kérdés hogyan került egy […]

Bővebben...

2018. július 25., 00:00
BARISTA KOLLEGINÁT KERES A COFFEE SHOP 64

A Coffee Shop 64 több, mint 5 éves múlttal rendelkező, folyamatosan fejlődő kávézó. Hamarosan már 2 helyen (Budapest VII. ker. Rákóczi út 64., IX. ker. Ráday utca 5). – Profi géppark és saját pörkölésű kávék (Nuova Simonelli WBC, La Marzocco, Mazzer, Mahlkönig, Fiorenzato, Sonofresco, Probat, stb..) – Profi csapat, rendes főnök és segítőkész munkatársak – Versenyképes […]

Bővebben...

2018. július 24., 00:00
Különleges vodka-alapú koktélok a nyári forróságban

Vodka koktél különlegességek a nyári meleg ellen! Lépj tovább a vodka-szóda kombinációján: a következő vodka-alapú koktélokat számos – főként külföldi – bárokban megtalálhatod, de ha elég bátor vagy otthon is kísérletezhetsz és kreálhatsz egy saját koktélt. Egyes italoknak alkoholos, frissítő természete van, mások a vodka viszonylagos semlegességét üres vászonként használják a merészebb ízekhez, például borsos […]

Bővebben...

2018. július 19., 00:00
Hűsítő, nyári koktél – görögdinnye és fehérbor

Javában tart a nyári forróság. Mit is kívánhatnánk egy hosszú nap után, mint egy frissítő koktélt a barátaink társaságában. Ha kerti partit tervezel a következő dinnyés-fehérboros koktél kitűnő választás lesz, amivel lenyűgözheted a vendégeidet.  Watermelon White Wine Spritzer Ez a hűsítő, könnyed, gyümölcsös bor-alapú koktélt egyszerűen elkészítheted és remek kiegészítője lehet a nyári délutánoknak. 2 […]

Bővebben...

2018. július 17., 00:00
A világ legjobb Margarita koktélja

A Margarita nem az egyetlen tequila alapú koktél a világon, de ez az egyik legnépszerűbb ital, ami tequilával készül. Az ital története nem tisztázott, azonban nagyon valószínű, hogy egy hölgy után kaphatta nevét. Egy másik tény, hogy a „margarita” angol nyelvben jelentheti a százszorszépvirágot is („daisy flower”), amely egy másik Daisy nevű koktélhoz vezethet, amely […]

Bővebben...

2018. június 29., 00:00
5 „Star Trek” koktél, amit ki kell próbálnod otthon

A Star Trek rajongóknak is kedveskedünk 5 olyan koktéllal, ami otthon is könnyedén elkészíthető. Ez a sci-fi sorozat fél évszázada terjed, gazdag italkultúrával rendelkezik és emlékezetes jelenteket fedezhetünk fel bármixerekről is. A következő koktélok receptúrái jól tükrözik a sorozat hangulatát, de aki nem rajongó annak is bátran ajánljuk, hiszen mindegyik ital különleges és megér egy […]

Bővebben...

2018. június 26., 00:00
Ismerj meg 5 kiváló japán párlatot

Ha ittál már japán szeszes italt, nagy az esély arra, hogy az whisky volt. Köszönhetően az ország saját whiskyjéhez való ragaszkodásának és a helyiek ügyességének, az elegáns, szerte a világon közkedvelt Japán whiskyt a mai napig készítik és palackozzák. Azonban nemcsak a whiskyre szorítkoznak. Az utóbbi időben néhány tiszta, áttetsző párlat is kikerült a felkelő […]

Bővebben...

2018. június 22., 00:00
Hogyan válassz mixer és barista iskolát!

Ha barista vagy mixer iskolát keresel, mi segítünk a döntésben! Ha az ember elhatározza magát, hogy elvégez egy mixer vagy barista tanfolyamot, sok szempontot kell figyelembe vennie a választásnál. Ár, lokáció, időbeosztás, oktatók, bizonyítvány, stb. Néhány hasznos tanáccsal segítünk a döntésben. Milyen szempontok alapján válasssz barista vagy mixer tanfolyamot? Ár Az ár fontos. A mixer […]

Bővebben...

2018. június 19., 00:00
A 20 legjobb Disaronno Amaretto koktél – Mixer Tanfolyam

Bomba Disaronno Amaretto koktélok! Az amaretto keserédes mandula és vanília íze fantasztikusan keveredik a sötét alkoholokkal – főként whisk(e)y-vel és a hosszan érlelt tequilával is. Ez a sok oldalú likőr fehér/áttetsző szeszekkel is jól kombinálható – vodkával, de természetesen ginnel is, erre brilliáns példaként szolgál a Marsala Martini koktél, gin és amaretto tökéletes keveréke.  Disaronno […]

Bővebben...

2018. június 14., 00:00
MATTONI Világbajnokságon Kalydy Péter Gábor bartender képviseli hazánkat

Idén 8. alkalommal kerül megrendezésre Csehországban, Prágában a MATTONI Világbajnokság alkoholmentes koktél kategóriában. Június 16-án, 21 versenyző érkezik a világ minden tájáról a cseh fővárosba, ahol a bármixerek összemérhetik tudásukat. Magyarországot Kalydy Péter Gábor képviseli a világbajnokságon. Gábor felkészülését a Mojito Mixeriskola is segítette. Egyedi koktél receptúráját a mixeriskola oktatóival tesztelte. Az italban különleges ízvilág […]

Bővebben...

2018. június 06., 00:00
11 abszolút ellenállhatatlan ananászos koktél – mixer tanfolyam 2022

Ne hagy ki ezt a 11 ananászos koktélt! Azok számára, akik nem tudnak a trópusokon pihenni most bemutatunk 11 nyári, ananászos koktélt, hogy akár otthon is élvezni lehessen a szabadság édes ízét. Az ananász rendkívül népszerű és a bártenderek innovatív módon igyekeznek bemutatni ezt a gyümölcsöt, készítenek „grillezett ananászleveket” vagy épp a kivájt, üreges gyümölcsöt […]

Bővebben...

2018. május 17., 00:00
Agávé hiány? Van okunk az aggodalomra?

Ha tequila rajongónak vallod magad, akkor aggodalommal tölthet el az ital árnövekedése, ami az agávé -tequila alapanyaga-  hiányából származik. A tüskés, kékeszöld növénynek, mely a tequila szíve-lelke, 2016-os árfolyama kilogrammonként 4 pezó alatt maradt (kb. 0,21 dollár). Mára ez közel a hatszorosára emelkedett, több, mint 23 pezó 1 kilogramm agávé (kb. 1,26 dollár).  „Az agávé árak ciklikusak” – […]

Bővebben...

2018. május 14., 00:00
Mojito Mixeriskola tanulója dobogós helyen végzett az idei Balatoni Barista és Koktél Bajnokságon

Balatoni barista és koktél bajnokság A MAX Gastro Group Kft., a Balatoni Kurzusok és a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület szervezte a III. Balatoni Barista és Koktél Bajnokságot. A balatoni kávézási, a koktélfogyasztási kultúra és a minőségi kávézás, italfogyasztás élénkítése volt a cél.  A bajnokság 2018. május 05.-én, szombaton került megrendezésre, ahol kiválasztották az idei év Balaton Kávéját […]

Bővebben...

2018. május 10., 00:00
Pezsgő Partik – a legjobb pezsgős koktélok

A nyár közeledtével egyre több partin vehetsz részt vagy épp Te magad állhatsz szervezőként a vendégek körében. Ízletes falatok, finom italok és jó hangulat. De milyen italt szolgálj fel, amivel garantált a siker? Az örök klasszikus, a pezsgő sohasem fog kimenni a divatból, de néhány hozzáadott alapanyaggal igazán frissítő pezsgő alapú koktélt készíthetsz. A Mojito […]

Bővebben...

2018. május 08., 00:00
A legjobb Bloody Mary variációk

A Bloody Mary vitathatatlanul az egyik leghíresebb brunch koktél. Míg eredetét gyakran vitatják a szakértők, az elfogadott történet szerint  Fernand „Pete” Petiot találta fel  a párizsi Harry’s New York Bárban az 1920-as évek elején. A Mojito Mixeriskola mixer tanfolyamán Te is megtanulhatod, hogyan kell elkészíteni ezt a közkedvelt ital. A Bloody Mary koktélnak több variációja is […]

Bővebben...

2018. május 04., 00:00
11 gin alapú koktél, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is!

 11 Gin alapú koktél, amivel biztos hogy sikert fogsz aratni! Eljött az ideje, hogy a ginnel is bátrankísérletezz és lépj túl a Gin & Tonic megszokott kombinációján. A Mojito Mixeriskola mixer tanfolyamain is a standard koktélok mellett, számos különleges koktélt mutatunk be, amiket Te is kipróbálhatsz. A gin változatos alkoholos ital, mely rengeteg stílusban megjelenik. […]

Bővebben...

2018. április 26., 00:00
Minden, amit a koktélszűrőkről tudni érdemes. De melyiket válasszuk?

A koktél szűrők és minden amit tudni érdemes róluk! Ha az otthoni bár kialakításán töröd a fejed és a konyhában a báreszközöknek is helyet adsz, felmerülhet a kérdés, hogy az eszközök nagy választékából melyiket szerezd be. Az alapanyagokon kívül nagy hangsúlyt kell fektetni az eszközök beszerzésére és a technikák elsajátítására is. A Mojito Mixeriskola mixer […]

Bővebben...

2018. április 18., 00:00
Beszélgetés a konyakról Olivier Paultes-sel, a Hennessy nagy mesterével

A konyak készítése hosszú ideje már a rangidős férfiak feladata. Így amikor Olivier Paultes-t 25 éves korában kinevezték a Frapin keverő mesterévé, az iparág meglepődött. Két évtizeddel később, amikor csatlakozott a legrangosabb kóstolókhoz Franciaországban, Hennessy Comité de Degustation, a szemek elkerekedtek a meglepetéstől. Az örökség így már biztosított volt. A világ legnagyobb konyak márka blender […]

Bővebben...

2018. április 17., 00:00
Meló után egy fejes? Benne vagy?

Bármixer/Pultos állásajánlat a Lupa-tónál, Budapesten A Lupa-tónál található ROSÉ – LOS TIKI SUMMER, amely a Lupa Prémium Strandjának karibi hangulatú Beach bárja keres bármixereket és pultosokat.  Igazi TIKI BEACH hangulatot hozunk a LUPÁRA  a „partra vetett hajó” formájú bárunkkal valamint a TIKI kultúrára jellemző trópusi vad színvilággal. Csendes-óceán világát megidéző étel- és italkultúra design és hangulat jelenik […]

Bővebben...

2018. április 13., 00:00
9 bartender, és a tequila készítés legnagyobb titkai

Nincs szükség arra, hogy változtassunk a prémium tequila jól bevált gyártási technikáján. Végig kell járni a fáradságot nem kímélő folyamatot, ragaszkodva a jól bevált technikához, hogy olyan tequila születhessen, mint a Casa Noble. A felhasznált organikus agave és a fenntartható termelési módszerek tovább növelik a nehézségi szintet. A legjobb bartenderek támogatják ezt az eljárást. Ezért a […]

Bővebben...

2018. április 09., 00:00
Pultos/bármixer állásajánlat

Nyár, Balaton, bulik, koktélok és pénzkeresés egyszerre?  OSCAR AMERICAN BAR, Balatonfüred legjobb koktélbárja bartendereket és pultosokat keres Korrekt fizetés és szállás biztosított Jelentkezésedet fényképes, rövid önéletrajzzal [email protected] címre várjuk

Bővebben...

2018. április 06., 00:00
11 ütős koktél 2018 áprilisában

Ismét elérkezett a tavaszi szezon, így a bartenderek újabb koktél variációkat találtak ki. Néhány ital szeszélyes és selymes, ideális választás a hűvös éjszakákra és az esős napokra. Míg más koktélok erősen citrusosak, jellemzően csilis és bogyós gyümölcsösek. A következő 11 koktél megállja a helyét a tavaszi itallapokon. Bátran készítsétek el Ti magatok is az italokat, […]

Bővebben...

2018. április 04., 00:00
Mixer és Barista tanfolyam indul folyamatosan!

Folyamatosan várunk Bartender Képzéseinken és Barista Tanfolyamainkon! Ajándékozz tanfolyamot vagy iratkozz be Te magad a barista és mixer képzésekre, várunk minden hónap közepén. A Mojito Mixeriskola és a  Barista Akadémia oktatói az alapoktól egészen a haladó szintig elkísérnek és mindenben a segítségedre lesznek! Egyes képzésekhez kedvezményeket, ajándék tanfolyamokat és ajándék tréningeket is kapsz. A barista és mixer […]

Bővebben...

2018. március 30., 00:00
Martini vs. Manhattan

Kissé feleslegesnek tűnhet, hogy két klasszikus koktélt hasonlítunk össze. Olyan érzés, mintha Meryl Streepet és Sally Fieldet megkérnénk, hogy küzdjenek meg egymással a ringben. De így megérthetjük a két klasszikus koktél közötti különbséget – és számos hasonlóságot -, valamint nemcsak abban segít, hogy jobban értékeljük azokat, hanem egyfajta betekintést kapunk, hogy igen komoly történelmi hátterük […]

Bővebben...

2018. március 26., 00:00
A világ legdrágább ginjei

A legdrágább Ginek amit használhatsz a koktélokban! A gin tiszta gabona alkoholból készül, amit borókabogyóval és más természetes összetevőkkel ízesítenek meg. A gin ma már ugyanolyan népszerű, mint a vodka, az elmúlt években egyre több koktélban találkozhattunk vele. Így nem meglepő, hogy a legdrágább gin 2008-ban készült.  Nézzük a legdrágább Gineket: A Bombay Revelation A […]

Bővebben...

2018. március 22., 00:00
Balatoni Barista és Koktél Bajnokság 2018

Koktél és kávé bajnokság a Balatonon 2018 A MAX Gastro Group Kft., a Balatoni Kurzusok és a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület meghirdeti a III. Balatoni Barista és Koktél Bajnokságot. A balatoni kávézási, a koktélfogyasztási kultúra és a minőségi kávézás, italfogyasztás élénkítésére.  A bajnokság időpontja: 2018. május 05. szombat (délelőtt barista bajnokság, délután koktél bajnokság). Kiválasztjuk az […]

Bővebben...

2018. március 20., 00:00
Miért olyan népszerű az Aperol Spritz Olaszországban?

Senki sem érti eléggé az olaszok ital fogyasztásainak és a kultúrájuknak kereszteződését. Reggeltől estig, minden alkalomra van egy ital, ez pedig az Aperol Spritz. Ez már egy életforma. Irány Olaszország, ahol a bármixerek elkészítik számodra az igazi olasz frissítő koktélt! A Spritz eredete nem tisztázott. Néhányan azt vallják, hogy ezt az italt a XIX. század alatt […]

Bővebben...

2018. március 09., 00:00
8 legbizarabb bár a világon

A világ néhány bárjában igazán extrém, furcsa és egyben lenyűgöző belső teret alakítottak ki, úgy néznek ki, mint egy sci-fi film díszlete vagy egy vámpír tanya, vagy akár éppen olyan, mintha valakinek a nappalijában ücsörögnénk és kortyolgatnánk a koktélunkat. A dél-afrikai hatalmas fa belsejében kialakított bártól egészen az izlandi lagúnáig találunk példát a különleges és […]

Bővebben...

2018. március 06., 00:00
A legismertebb koktélok tárháza

A legnépszerűbb koktélok gyűjteménye Melyik a legismertebb koktél? Nehéz feladat lenne egyet kiemelni, ezért A Difford’s Guide magazin olyan összeállítását mutatjuk be, amelyben a legnépszerűbb  koktélokat sorolják fel. Különböző ízvilág, különböző történeti háttér, de a fantasztikus élmény hatása egyiknél sem marad el. A Mojito Mixeriskolában számos koktéllal ismerkedhetsz meg személyesen. A mixer tanfolyamokon mindamellett, hogy Te […]

Bővebben...

2018. március 05., 00:00
Mixereket keresünk a Balaton Sound és a Sziget fesztiválokra!

Mixereket keresünk a Balaton Sound és a Sziget fesztiválokra! Munkakör: pultos/mixer (alap koktélok készítése, sörcsapolás, röviditalok, borok szervírozása). Angolul beszélő, pörgős, vidám mixerek jelentkezését várjuk. Bérezés: 1000 Ft/óra. Napi 12 órás műszakokban dolgoznak a pultosok. A bér mellé fesztivál belépőt biztosítunk + a Balaton Soundon szállást is. Ha érdekel a munka jelentkezz az alábbi telefonszámon […]

Bővebben...

2018. február 27., 00:00
TIKI Cocktails MasterClass

ALOHA ! A REÁL márka megszervezi Magyarország első TIKI COCKTAILS MASTERCLASS eseményét, melyen a meghívott előadó Olaszországból, DANIELE DALLA POLA ! A TIKI COCKTAILS MASTERCLASS ingyenes a bartenderek számára, viszont előzetes regisztrációhoz kötött, melyhez legyetek szívesek a neveteket és a bárt, ahol dolgoztok megadni a [email protected] címen! A program angol nyelvű! Találkozzunk március 22.-én személyesen! […]

Bővebben...

2018. március 13., 00:00
11 kedvelt koktél a márciusi partikhoz

Márciusban új időszak kezdődik. Közeledik a tavasz, egyre hosszabbak a nappalok, egyre több a napsütés és a hőmérséklet a hónap végére már már egészen enyhe és a nyári hangulat már az ajtónkon kopogtat. Ünnepeljük az évszakváltást egy koktélpartival, a hónap végén akár már kerti partit is rendezhetünk, de azért érdemes nyomon követni az időjárás jelentést nehogy egy […]

Bővebben...

2018. február 22., 00:00
Profi Barista és Mixer Csomagok ajándékkal – Jelentkezési határidő: március 8.

Mixer és Barista Tanfolyamok extra ajándékkal! A Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola a megszokott alapfokú, gyorsított, haladó/latte art, egyéni barista és mixertanfolyamokon kívül márciustól Profi Barista és Mixer Csomagokat is indít, amihez ajándékba Barista MasterClass és American Bartending tanfolyamokat adunk. A képzések végén nemzetközi magyar-angol nyelvű bizonyítványt és munkaajánlatot is kapsz. A tanfolyam díjakat […]

Bővebben...

2018. február 20., 00:00
Top 10 Don the Beachcomber koktél

A 10 legjobb Don the Beachcomber koktél DONN BEACH (korábbi ismert nevén Ernest Raymond Beaumont Gantt) találta ki a Tiki koktélokat, amikor 1933-ban egy trópusi-tengeri témájú kis bárt nyitott meg, a Don’s Beachcomber Café-t, egy apró helyen a McCadden Place-ben, Hollywoodban. Hoolywood Boulevard utcájáról besétáló támogatókat hajtotta a kíváncsiság és jó néhányan feleszméltek, hogy egy fontos stílus és […]

Bővebben...

2018. február 08., 00:00
2018-tól a Bacardi portfóliójában a Patrón

Patrón a tequilák királya a Bacardinál! A családi tulajdonban lévő Bacardi Limited, a világ legnagyobb magánjellegű szeszes ital cége, a közel múltban bejelentette, hogy a prémium szeszes italait bővíti és végleges megállapodást kötött a Patrón Spirits International AG, a PATRÓN® márka, a világ legkeresettebb ultra-prémium tequilát gyártó cégével. A cégek közti tranzakciók, a részvények értéke jól […]

Bővebben...

2018. február 05., 00:00
Fromage üzletbe új csapattagokat keresnek

Több, mint öt éve működő, Best of Budapest díjas gourmet üzletünkbe keressük leendő kollégáinkat. Amit nyújtunk: jó hangulatú légkör folyamatos kóstolók stabil munkahely hosszútávú munkalehetőség versenyképes jövedelem Számunkra a legideálisabb kolléga lenne: a gasztronómia iránt érdeklődő sajt- és borkedvelő bármixer képzésen végzett rugalmas, kedves, vidám természetű vendégorientált nagy teherbírású szorgalmas angol nyelvtudással rendelkező Várjuk az […]

Bővebben...

2018. január 29., 00:00
Sztár bartender, aki Justin Biebert is kitessékelte a bárból és aki 4 évesen kóstolt először alkoholos italt

Simone Capolale az egyik leghíresebb bártender A Mojito Mixeriskola most nem koktélokat hozott Nektek, hanem egy olasz bármixert mutat be, Simone Caporale-t, aki dolgozott bartenderként a londoni Artesian bárban is és a 2014-es év nemzetközi bartendere címmel is büszkélkedhet. A Post Magazine-nak adott interjújában mesél a kedvenc bárjairól – Szingapúrban, Hong Kongban és Barcelonában, de […]

Bővebben...

2018. január 19., 00:00
13 whiskey alapú koktél, amit nem hagyhatsz ki

Whiskey alapú koktél receptek, akár otthonra is! A DrinkWire a Liquor magazin olyan része, ahol a legjobb írok és bloggerek cikkei, receptjei és véleményei kerülnek bemutatásra. Ebben a posztban, 13 whiskey alapú koktéllal ismerkedhetsz meg. A Mojito Mixeriskolában a whiskey alapú koktélok mellett számos más italt is keverhetsz. Ha érdekel milyen a bárpult mögött és […]

Bővebben...

2018. január 11., 00:00
2017-es év 10 kedvenc koktélja

A 10 legmenőbb 2017-es koktél! A kellemes, téli melegítő italoktól a nyári pezsdítő koktélokig izgalmasnak mondható a 2017-es év, sok merész koktélt és új ízeket hozott az elmúlt esztendő. Az Imbibe Magazin összeválogatta a 2017-es év 10 legnépszerűbb koktéljait. A Mojito Mixeriskola most ezt a válogatást mutatja be Nektek. Még több koktéllal ismerkedhetsz meg mixer […]

Bővebben...

2018. január 05., 00:00
A Martini története

A Mojito Mixeriskola elhozta Amerika klasszikus koktéljának zavaros történetét. A Food52 magazin nemcsak az ételekről, de az alkoholos italokról, koktélokról is számos érdekességet mutat be. Ezek közül válogattunk, így most a Martiniről tudhatunk meg néhány izgalmas tényt. Ha nemcsak elméletben, de a gyakorlatban is szívesen kipróbálnád a koktélokat, akkor gyere el január 10-én, 17 órakor […]

Bővebben...

2017. december 22., 00:00
Frozen Spicy Pineapple and Coconut Daiquiri

Készítsd el a legjobb Spicy Ananászos és Kókuszos Daiquirit! Egy újabb ünnepi koktélt hoztunk, amivel garantáltan sikered lesz a karácsonyi vagy a szilveszteri partikon. Lepd meg a vendégeidet egy elegáns és krémes koktéllal. Még több koktélt keverhetsz a Mojito Mixeriskola mixer tanfolyamain, ahol a fantasztikus élmények, az új barátok mellett különleges szakmát is szerezhetsz. Tervezz […]

Bővebben...

2017. december 01., 00:00
5 hihetetlen tény, amit nem tudtál a White Russian koktélról

Ezt az 5 tényt biztos nem tudtad a White Russian koktélról! Oh, a White Russian. Egy klasszikus, ami méltó helyet foglal el a „bűnös élvezetk” fejezet alatt a receptkönyvben. De ez a vodka, kávélikőr és tejszín tökéletes elegye számos meglepetést tartogat. A Liquor magazin 5 tényt gyűjtött össze, amit biztosan nem tudtál a White Russian italról. A […]

Bővebben...

2017. november 28., 00:00
Az Egyesült Államok 9 legdrágább koktélja

Amerika 9 legdrágább koktélját mutatjuk be nektek! Mialatt manapság a legtöbb amerikai bárban 10 és 20 dollár közötti értékben fogyaszthatsz koktélt, addig más bárokban speciális itallapokkal is találkozhatsz, ahol nem ritkán 40 és 50 dollár között kérhetsz egy-egy italt. De mi a helyzet a 100 vagy 300 dolláros koktélokkal? Vagy esetleg szeretnél költeni 1000 dollárt […]

Bővebben...

2017. november 16., 00:00
5 bitter, ami nem hiányozhat a polcodról

Angostura, Peychaud, The Bitter Truth Orange, Bittermens Hopped Grapefruit, The Bitter Truth Celery Bitters Az 1800-as években a keserűk még az orvostudományhoz tartoztak. A betegségekre, például a köhögés, a gyomorfájás és a vesebetegségek gyógyítására alkalmazták, de idővel az emberek felismerték, hogy a bitterek sokkal jobban fogyaszthatóak az italokban. Az egyre divatosabb mozgalom, miszerint igyekezünk minél […]

Bővebben...

2017. november 10., 00:00
Készítsd el a saját ír krémlikőrödet

Készítsd el otthon a legfinomabb ír krémlikőrt! Többen is tapasztalhatták, hogy a nyaraláson kóstolt ételek és italok közül a házi készítésűek voltak a legfinomabbak. Mi lehet még ennél is jobb? Azaz ital, ami házi készítésű és egyben likőr is. Természetesen fűszeres bourbon golyókat, whiskeys-vajkaramellás szószt vagy mandulás-konyakos kekszeket is készíthetünk az ünnepekre, de valójában érdemesebb […]

Bővebben...

2017. november 08., 00:00
Lavender Rosé Royal Koktél

Levendulás extra finom pezsgő koktél Egy kifinomult koktél nem jelenti azt, hogy bonyolult a receptúra! A Lavender Rosé Royal koktél mindenkit megdöbbent, még a legkritikusabb koktél sznobokat is, mégis egyszerűen elkészíthető. Az édes, apró levendula virágok ízjegyeivel, a rozéval és a kesernyés grapefruitlével egy komplex italt kapunk. Pezsgővel feltöltve ideális bármelyik ünnepi eseményen! Hogyan keletkezett a Lavender Rosé […]

Bővebben...

2017. november 02., 00:00
A vendégek 9 szokása, ami bosszantja a bartendert

Ahhoz, hogy valakit kidobjanak egy bárból igazán „nagy” dolgot kell csinálnia, de ez nem jelenti azt, hogy ne fordulna meg minden este a bartenderek fejében az a gondolat, hogy néhány vendégüket szívesebben látnák az utcán, mint a bárpult előtt. A Redbook blogmagazin bejegyzésében bartenderek történetei alapján összeszedték a legidegesítőbb szokásokat, amitől a bartender -még ha […]

Bővebben...

2017. október 25., 00:00
Cheesecake Martini

„A Cocktail Life” bloggere remek ötlettel állt elő a klasszikus Martini koktél megbolondítására. Az ötlet a Sajttorta Világnapja alkalmából született. A Kékáfonyás Ricottás Krémsajttorta receptje volt a kiindulási alapja a Cheesecake Martini koktél elkészítésének.  Végső soron minden sajttorta – legyen az sütőben készített vagy sütés nélküli sajttorta – alapja a sajt, ami jól használható folyékony állapotban […]

Bővebben...

2017. október 20., 00:00
Pumpedék a Mojito Mixeriskolában koktéloztak

Lezárult a több héten keresztül tartó RTL Spike játéka, ahol a szerencsés nézők egyike megnyerhette a fődíjat, egy mixertanfolyamot és együtt shakelhetett magával Pumped Gabóval a Mojito Mixeriskolában. Pumped Gabó a fél nyarat Siófokon töltötte, ahol fejest ugrott az éjszakai életbe és végre bebizonyíthatta, hogy egy bár menedzsereként, valamint mixerként is megállja a helyét. Hogy ez […]

Bővebben...

2017. október 19., 00:00
5 legkreatívabb módszer az abszint fogyasztásához – Abszint koktél

5 kreatív abszint koktél recept! Az abszint (Green Fairy) nem tréfadolog. Igazán nagy alkoholtartalmú, intenzív gyógynövény aromákkal rendelkező ital, így nem csoda, hogy még mindig akad olyan, aki úgy gondolja, hogy az abszint pszichoaktív hatással bír. (Valóban van hallucinogén hatása, ha extrém mennyiséget fogyasztanak belőle.) A finomabb tulajdonságai miatt remekül illik a koktélok alapanyagai közé. […]

Bővebben...

2017. október 04., 00:00
Pultos, pincér, hostess álláslehetőség budapesti szórakozóhelyen

Éjszakai szórakozóhely pályázatot hirdet az alábbi pozíciók betöltésére: pultos, pincér, (női/ férfi) hostess . Pozitív beállítottságú, energikus és kreatív munkatársakat keresünk, minimum 1 év szakmai tapasztalattal. Angol és/vagy orosz, társalgási szintű nyelvtudás komoly előnyt jelent a kiválasztás során! Amit kínálunk: barátságos munkahelyi légkör versenyképes fizetés teljes- vagy részmunkaidős foglalkoztatás Minden további részlet megvitatására az állásinterjú […]

Bővebben...

2017. szeptember 19., 00:00
Ahogy Rómában szokás

Ital fogyasztási szokások Milyen olasz szokások vannak az italfogyasztás terén? Az olaszok mindig keresnek okot egy-egy ital elfogyasztására. Az országban egyetlen vacsora sem érhet véget bor nélkül. Az olasz életmódban épp ugyanolyan fontosak az aperitif és a digestiv  italok is –  a tipikus keserű italok, amik megelőzik az étkezést vagy épp lezárják azt. A Negroni […]

Bővebben...

2017. szeptember 08., 00:00
Daiquiri Koktél története

Minden amit tudni akartál a Daiquiri koktélról! A Daiquiri közeli rokonságban van a Canchanchara koktéllal, ami egy XIX. századi kubai ital, rum, citrom, méz és víz keveréke. A Daiquirit Jennings Stockton Coxnak köszönhetjük, aki egy amerikai mérnök volt a XX. század fordulóján.  Daiquiri története 1898-ban, Roosevelt San Juan Hill-i csatában aratott győzelme után,  az amerikaiak […]

Bővebben...

2017. augusztus 31., 00:00
Különleges koktél és kávé trendek

Koktél és kávé trendek a nagyvilágban! Két bartender és egy barista új módszert alkalmaznak, amivel exkluzívabbá tehetik az italokat. A koktélok és a kávék habos koronáját úgy használják, mintha festővászon lenne. A művészet megelevenedik az italok tetején. A közösségi oldalaikon posztolt fotóiknak köszönhetően egyre többen követik nyomon alkotásaikat.  Koktél és kávé dekor magas fokon! Először a […]

Bővebben...

2017. október 12., 00:00
5 klasszikus Bourbon koktél újragondolva

Az 5 legmenőbb Bourbon koktél átalakítva! A tökéletes egyensúly megtalálása a bourbon italoknál ma már nem nehéz feladat. A kézműves koktélok újjáéledésével a tradícióra fókuszálnak, minden bártender ismeri a só fontosságát a receptúrákban, amivel szívesen dolgozik és pillanatok alatt hibátlan koktélt tud keverni. A Bourbon koktélok különösen népszerűek, és imádjuk kóstolni az olyan klasszikusok újabb […]

Bővebben...

2017. augusztus 29., 00:00
Bartender álláslehetőség Norvégiában!

Norvégiába keresnek gyakorlott bártendert mielőbbi munkakezdéssel. Helyszín: Havnekontoret Kaffe bar og spiseri Kristiansund, Norvégia Korábban a Barista Akadémián és a Mojito Mixeriskolában, mixerként és baristaként végzett hallgatónk a norvég bár menedzsereként keres további alkalmazottat. Amit elvárnak: angol nyelv társalgási szintű ismerete megbízhatóság önállóság terhelhetőség alkalmas legyen csapatmunkára előnyt jelent a norvég nyelvtudás, de nem feltétel Amit […]

Bővebben...

2017. augusztus 28., 00:00
8 nyárzáró, frissítő Spritz a külföldi bárokból

 Sritz koktélok a nyári melegben! Ha tökéletes nyári koktélt szeretnél, akkor az „olasz fröccs”, azaz a Spritz mindenképp kerüljön az asztalodra. Leslie Pariseau a Spritzről írt könyvet, Spritz: Olaszország ikonikus aperitif koktélja címmel, amiben a Spritz recepteket és azok elkészítését laza, könnyed rajzokon keresztül mutatja be a könyv. Nyáron is hódítanak a Spritz koktélok! New Orleansban, […]

Bővebben...

2017. július 31., 00:00
Augusztus 21. Ingyenes Tréning Nap

Szokásunkhoz híven ismét megrendezzük az ingyenes tréning napunkat. A Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola augusztus 21-én, hétfőn tréningezést tart, ahová szeretettel várjuk korábbi és jelenlegi hallgatóinkat is. A részvétellel olyan plusz tudásra tehetsz szert, amit kamatoztatni tudsz a mixer és barista szakmában, a munkahelyeden és a vendégekkel történő kommunikációd során is. . Időpont: 2017. […]

Bővebben...

2017. július 10., 00:00
Vegyszerekkel szennyezett citrom és lime?!

A HírTV Panaszkönyv című műsorában a Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia is feltűnt a képernyőn, ahol érdekes témát jártak körül. Árt-e vajon az egészségünknek, ha citromhéjat reszelünk a süteménybe, beletesszük a limonádéba, vagy elkortyolgatunk néhány citrusfélékkel tele rakott koktélt? Több héten át vizsgálta egy akkreditált laboratórium a stáb által vásárolt citromokat és limeokat. Tartalmaznak vegyszer-maradványokat […]

Bővebben...

2017. július 07., 00:00
Egy mixertanfolyam története

Jelenleg az egyetemi éveimet töltöm Budapesten, mint a legtöbb hallgató, én is azok táborát erősítem, aki az előadások és vizsgák mellett dolgozik. A hallgatók általában diákmunkát vállalnak, de aki teheti részmunkaidős vagy főállású pozícióban dolgozik. Mindenképp szerettem volna olyan szakmában elhelyezkedni, amit nem lehet megunni, nem sablonos, az érdeklődési körömbe tartozik, ugyanakkor kamatoztathatom a kreatív […]

Bővebben...

2017. június 27., 00:00
Cachaça

Cachaca – egy igazi Brazil nemzeti párlat! A cachaça világszerte ismert márkává kezd válni. Habár, az Új Világ alkoholja aligha nevezhető új keletűnek. 1532-ben a portugál cukorgyártás Brazíliába költözött, és a cachaça előállításához szükséges növény, a cukornád lepárlása röviddel ezután kezdődött. Manapság, a cachaça a legnépszerűbb alkoholos ital Brazíliában, több ezer olyan márka létezésével, amely […]

Bővebben...

2017. június 22., 00:00
Fever-Tree Masterclass tréning

„If 3/4 of your Gin & Tonic is the tonic, make sure you use the best” – Tim Warrillow A júniusban indult Fever-Tree Masterclass előadás sorozat társiskolánkba, a Mojito Mixeriskolába is ellátogat. Szombati Zsolt, bártender előadásában kerülnek bemutatásra a Fever Tree termékek. Vidéki városokban, mint Debrecenben, Pécset, Szegeden, Veszprémben és Budapesten is megrendezésre kerül. Akár […]

Bővebben...

2017. június 14., 00:00
Próbáltad már a kedvenc müzlidet koktélban?

Használj műzlit a koktélodba! Ben & Jerry gabonapehellyel ízesített fagylaltokban egyértelműen megmutatkoznak a nosztalgikus reggeli étkezések emlékei, ennek köszönhetően jelentek meg az italok alapanyagai között is. Az említett ízek fogyasztásának tekintetében, a New York városi Please Don’t Tell (PDT) nevű bár gyakran újra felidézi ezeket a trendeket (az elmúlt évek visszatérnek az itallapokon) és azóta […]

Bővebben...

2017. június 06., 00:00
VERMOUTH: Minden, amit tudni érdemes

Mindent a vermouth-okról! A Vermouth a koktél világ olyan hőse, amit kissé elfeledtek az emberek miután éveken át kiesett a népszerűségi listáról. A közkedvelt klasszikus italok, a Martinitól a Negroni koktélig, nem lenne sehol a vermouth által biztosított gyógynövényes íz jól lekerekített mélysége nélkül. Az utóbbi időben aperitifként való újjáéledését tapasztalhatjuk. Eljött az idő, hogy […]

Bővebben...

2017. május 31., 00:00
A tölgyfahordós érlelés megértése

Ha létezik olyan dolog, amiért mindannyian megőrülünk egy kicsit, az egy tölgyfahordóban érlelt ital. Ha nem vagy egy rövidital kedvelő, akkor is akad olyan tölgyfahordóban érlelt termék mely tetszeni fog, mint a balzsamecet, Worchestershire szósz vagy a Tabasco. Aki részt vett már egy whiskey mesterképzésen, talán hallotta a kifejezéseket, mint vanillin, tannin, lignin, lactone, alligator […]

Bővebben...

2017. május 17., 00:00
Egy koktélíró naplójából – Gabonapárlatok avagy a mindennapi folyékony kenyerünk – legkoncentráltabb formája

abg 2003 Amint azt hosszú történelmi tapasztalatból tudjuk, az emberiség mindig mindent igyekezett kipróbálni. Kísérletező kedvét néha maga a természet, alkalmasint pedig véletlen felfedezés látta el jó tanácsokkal. Mint például akkor, amikor a magvak eső és napsütés hatására a szabadban lassan erjedésbe kezdtek. Amint azt ma már tudjuk, ez a mindenhol jelen lévő élesztőnek köszönhető. […]

Bővebben...

2017. május 16., 00:00
Egy koktélíró naplójából – Hordók a felhők között

Az érlelt rumokról Szép látvány, már csak belegondolni is felemelő, de igazi élményt a bennük lévő ital nyújthat. De mi is van bennük ott fent a magasban? Meglepő módon éppen rum. Mégpedig az a rum, amelyről igazán sok minden eszünkbe juthat. Például a buja karibi strandok, az egzotikus kreol szépségek, a fülledt hangulatú parti bárok […]

Bővebben...

2017. április 04., 00:00
Egy koktélíró naplójából – Koktéltörténelem

Antal B. Gábor – A koktélok története 2011-06-23 A koktélok születését hivatalosan 1806-ra teszik, amikor is a „Balance” c. amerikai folyóiratban először jelent meg nyomtatásban, a „cocktail” kifejezés, ami az akkori értelmezés szerint nem más, mint különböző szeszes italokból, cukorból, vízből és keserűkből kevert – feltételezhetően – kitűnő, élénkítő ital. Régre nyúlik vissza a koktélröténelem! […]

Bővebben...

, 00:00
5 „állati” koktél – És a filmek, amikhez ihatod

Az italok panteonjában vannak kicsit furcsa vagy szokatlan nevek is. Az inspiráció ugyan olyan jelentéktelen lehet, mint egy italt egy híres emberről pl. Mary Pickford, vagy egy népszerű helyről, az adott időszakból pl. Bown Derby neveznénk el. Persze sok szexuális utalást tartalmazó koktélnév is létezik, mint a barack likőrrel tarkított Sex on the Beach, vagy az […]

Bővebben...

2017. május 03., 00:00
Egy koktélíró naplójából – Vinho do Porto

Vinho do porto vagyis a Portói Ez a portói eredeti portugál neve. A világ mégsem így ismeri. Egyébként is nehéz a portóit egyértelműen meghatározni. Mindenhol másképp vélekednek róla, mindenhol más hagyományok és szokások tapadnak hozzá. Az angoloknál ez a klasszikus vacsora utáni férfiital. A franciáknál – amint az elvárható – éppen fordítva, elsősorban aperitifként tartják számon. […]

Bővebben...

2017. április 04., 00:00
Egy koktélíró naplójából

Antal B. Gábor és Történetei Kell egy jó story az ital mellé?   Többet szeretne tudni az italok eredetéről, a gyártóról vagy az italcsaládról? Antal B. Gábor (1947- 2015) különböző lapokban ABG majd dr.Ink aláírással megjelent cikkeiből mindent megtudhat, ami az italokkal kapcsolatban fontos és érdekes. Szakmai kíváncsisága a világ minden tájára, egzotikus szegletébe is elvitte, […]

Bővebben...

2017. április 05., 00:00
6 Gin típus és, hogy hogyan fogyaszd őket

Hogyan fogyasszuk a gint? 6 gin típus! Gint inni általában egy egyszerű történet szokott lenni, egy két márka, azonos stílus, London Dry. A 21. században indult Gin őrület most régi és új gin stílusokkal várja a kedvelőket a polcokon. Ez egy kicsit zavaró lehet, úgyhogy kidolgoztuk ezt a kis útmutatót az Ön számára, amely felvázolja […]

Bővebben...

2017. április 10., 00:00
Egy koktélíró naplójából – Vörös és keserű

Antal B. Gábor – Campari 2003 Színe jellegzetesen élénk vörös, íze, illata, zamata egyedien kesernyés. Röviden így lehet bemutatni a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb aperitif italát: a Camparit. Fogyasztása több országban terjedt el, mint ahány tagállamot az ENSZ számlál. Az eladási statisztikák szerint a bitter (keserű) aperitif kategóriában a versenytársait messze maga mögött hagyva évtizedek óta […]

Bővebben...

2017. április 12., 00:00
Egy koktélíró naplójából – Spiritus vini, azaz a bor lelke, azaz borpárlatok

Antal B. Gábor – Cognac – Brandy – Armagnac 2004 A szőlő lelke a bor, a bor lelke pedig a cognac, az armagnac és persze a brandy. A történelem ködében Cognac Egyszer volt, hol nem volt, volt valaha a szőlő. Ugyanilyen ősidők óta készül a szőlőből bor is. Amit aztán az emberi emlékezet és persze […]

Bővebben...

2017. április 20., 00:00
Egy koktélíró naplójából – Az aztékok kincse

Antal B. Gábor – A tequila 2005 Valaha legalábbis az volt. Ma már viszont inkább azt állíthatjuk, hogy Mexikó aranya, egyik legnagyobb exportcikke, vagy talán a modern korban az ország leghatásosabb hódító (és bódító) fegyvere. Az agavépárlat. Az a varázsital, mely – bár ma már hihetetlennek tűnik – csupán néhány évtizeddel ezelőtt még szinte az […]

Bővebben...

2017. április 24., 00:00
Egy koktélíró naplójából – Cointreau, immár több mint 150 éve

Antal B. Gábor – A Cointreau 2005 Hogy egy ital életében, történetében másfél évszázadnyi idő sok vagy kevés, igazán nehéz lenne eldönteni. Vannak italok, melyekhez képest a Cointreau csupán fiatalka kisgyereknek tűnik, másokhoz képest viszont bizony már aggastyán korú. Fontosabb azonban, hogy e név az elmúlt másfél évszázad során teljességgel egybeforrt a minőségi narancslikőrrel, a […]

Bővebben...

2017. április 27., 00:00
Egy koktélíró naplójából – A pezsgő

Antal B. Gábor – A Pezsgő 2000  „Pezsgőzőm, amikor boldog vagyok és amikor szomorú, meg ha ritkán magányos vagyok. Kacérkodom vele, ha már nem vagyok éhes, és kortyolgatom, amikor igen. Társaságban kötelezőnek tartom. Máskülönben hozzá nem nyúlnék, kivéve, persze, ha szomjazom” Madame Bollinger A pezsgő története Ízek és illatok, nevezetes napok és tovatűnő emlékek sorát […]

Bővebben...

2017. április 03., 00:00
Shakerek minden hangulathoz

Egy jó shaker nélkülözhetetlen minden bárban. Minden koktél műértő tudja, hogy egy shaker jóvá teheti vagy el is ronthatja az italt. Különböző stílusú shakerek egy receptet különböző módon alakítanak, adnak hozzá egy kis stílust és ravaszságot. Napjainkban a shakerek széles választéka érhető el, kezdve a legegyszerűbb két részből álló Boston shakertől egészen az extravagáns, kézzel […]

Bővebben...

2017. március 13., 00:00
Klasszikus koktélok tequilával

A Patrón Tequilának köszönhetően a Difford’s Guide szakértői egy kihívás elé álltak, melynek a lényege, hogy a klasszikus koktélok eredeti, alap italai helyett tequilát használtak. Hogyan viselkednek erre a változtatásra a jól megszokott klasszikusok? Magabiztosan állítják, hogy a Margarita tequilával egy Sidecar és a tequilával készített Cosmopolitan egy Rude Cosmo. A következő összeállítás elég „drasztikusra” […]

Bővebben...

2017. március 29., 00:00
Pisco Sour story

Peru és Chile nemzeti itala és mindkét ország jogosan tulajdoníthatná sajátjának a Pisco Sour származását – a Pisco háború ideje alatt készíthették el, de mint később olvashatjuk, a legkorábbi ismert Pisco Sour recept perui származású.   A recept Minden perui bártender, akivel a Difford’s Guide szerkesztője találkozott, inkább keverve, mint rázva készítette a Pisco Sour koktélt. […]

Bővebben...

2017. március 31., 00:00
A koktélok története

https://www.youtube.com/watch?v=v7L203wNhkI&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dv7L203wNhkI&has_verified=1 17.-18. század Kevert italok léteztek, de ezek nem voltak a mai értelemben vett koktélok. A 17. – 18. században kevert italok, mint a fizz, collins és julep már léteztek, mielőtt kialakult volna a „koktél” fogalma. 1803 és 1806 között Első írásos feljegyzések a „koktélokról” A két mű 1803-ban és 1806-ban jelent meg, amelyek elkezdték […]

Bővebben...

2017. február 28., 00:00
Otthoni bárszekrényem

Otthoni bárszekrényem Sok megkeresést kaptunk tőletek, hogy mi kerüljön az otthoni bárszekrénybe. Mik azok az italok és eszközök, amelyek szükségesek ahhoz, hogy vendégül tudjuk látni családunkat, barátainkat, de nem szeretnénk elkölteni egy kisebb vagyont. Szerintünk azzal kell kezdeni az egész hadműveletet, hogy meghatározzuk a célt, a létszámot, az igényeket és ehhez igazítjuk hozzá a megvásárolni […]

Bővebben...

2016. október 27., 00:00
Pop-Up Bár nyílt Budapesten!

Ti hallottatok már a Pop-Up bárokról? Ebben az esetben egy 150 éves italmárka története kerül bemutatásra, kóstolókkal, különlegességekkel egy kellemesen kialakított környezetben. Ezek a bárok csak rövid ideig látogathatók, majd továbbállnak más-más országokba. Ez a vállalkozás nagyon új és izgalmas dolog, hiszen nem csak a helyszín, de a téma is állandóan változik. Külföldön futótűzként terjed […]

Bővebben...