Barion Pixel
menu

Brita víz folyik a csapból is a Mixertanfolyamokon!

2020. június 06. 00:00

A Brita Professional vízkezelői szolgáltatják a vizet, barista és mixertanfolyamainkon egyaránt!

 

Már a csapból is Brita víz folyik! Folytatjuk a „zöld” hadjáratunkat. Mivel iskolánkban rengeteg tanuló fordul meg, biztosítanunk kell a kristálytiszta és friss ivóvizet. barista tanfolyam brita vízErre a célra egy teljesen környezetbarát megoldást találtunk a Coffee and Drink Systems Kft.-vel karöltve, akik a Brita Professional vízkezelő rendszereit forgalmazzák. Pintér Csaba barátunk (Coffee Drink Systems Kft.) mindig kezeskedik róla, hogy tanulóink csak a legjobbat kapják. Kezdődött a kávégépek profi vízkezelésével, most pedig az ivóvíz kezelésével folytatjuk. Természetesen a mixertanfolyamokhoz gyártott jég is tisztított, lágy, Brita vízzel történik, ugyanis nem könnyű tiszta, áttetsző jeget gyártani. Ezzel a technológiával, viszont fényéveket tudtunk előre lépni. Nincs több műanyag! Csakis üvegpoharakat használunk így nem keletkezik hulladék. A különleges zárható Brita csatos üvegeknek köszönhetően, teljesen légmentesen tudjuk tárolni a vizet, ezáltal ha egyszerre több embert kell vendégül látnunk az sem jelent gondot. A design pedig önmagáért beszél, abban reménykedünk nem tetszik meg túlságosan a hallgatóknak, mert akkor többet kell beszereznünk. 🙂 További részletek: Brita.hu

Hosszú évek óta dolgozunk különböző megoldásokkal a víztisztítás területén. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a legmegbízhatóbb, legjobb minőséget a Brita adja. Sosem volt problémánk egy termékkel sem. Egyenletes minőséget produkálnak.

A csapvíz is tartalmazhat olyan alkotóelemeket, melyek kedvezőtlenül hatnak a víz ízére, és szagára. Ilyen alkotórészek lehetnek a klór, szerves szennyeződések és bizonyos növényvédő szer maradványok. A BRITA vízszűrő rendszerek csökkentik az ilyen alkotók részarányát a vízben, ezenkívül a nehézfémeket, mint például az ólom és a réz. A változó vízkeménységet is – amely a vízkövesedés okozója – szintén jelentősen csökkenti.
Miért jobb ízű a tea, a kávé és a hideg italok, ha kezelt,  szűrt vízből készülnek? A víz nagyon jó oldószer, amely segít a kávé és a tea aromáinak kinyerésében. A víz változó keménysége, vagyis a vízkő tartalma befolyásolja az aromák feloldását. Egy lágyabb vízben a tea és a kávé aromája jobban tud érvényesülni, ez a főtt ételekre is ugyanúgy vonatkozik. Barista képzéseinken csak kezelt vizet használunk, ezáltal sokkal tisztább ízeket tudunk bemutatni a hallgatóknak.

BRITA – a minőség és élvezet védjegye

barista_kepzes_tanfolyam

Az 1966-ban alapított BRITA az asztalra helyezhető vízszűrő kancsó feltalálója és vízkő csökkentés szakértője lett. Napjainkban ez a családi vállalat fejleszti, gyártja és értékesíti termékeit a világ több mint 70 országában. Jelentős fordulat a kávégépek világában, amikor 2004-ben létrejött az első együttműködés az espresso kávéfőzők piacán.barista tanfolyam brita víz

A jó vízminőség nagyon fontos a finom espresso vagy bármely más kávéital elkészítéséhez. A Barista Akadémián a kávégépeinket a BRITA Purity C150 Quell ST vízlágyító- és szűrő rendszerrel láttuk el, amelyben a patront igénybevételétől, vízminőségtől, átfolyt víz mennyiségétől függően 5-10 havonta kell cserélni.

A Purity C Quell ST szűrőket speciálisan a vendéglátó- és kávéipar számára fejlesztették ki, hogy csökkentse az ivóvízben található karbonát mennyiséget, elkerülve ezáltal a vízkő lerakódásokat a berendezések vezetékeiben.

A szűrőbetét ioncserélő gyanta és aktív szén keveréket tartalmaz. A szűrés folyamata 4 lépcsőben történik:

barista_kepzes_tanfolyam

  1. Előszűrés
    Eltávolítja a durva részecskéket.
  2. Szűrés az ion cserélővel
    Az ioncserélő gyanta csökkenti a víz keménységét, ezáltal megakadályozva a vízkő lerakódást. bizonyos nehézfémek barista tanfolyam brita vízkiszűrése is ebben a fázisban zajlik.
  3. Aktív szénszűrés
    Az aktív szén jelentősen csökkenti azon alkotóelemek mértékét, amelyek a víz ízét befolyásolják (klór, szerves szennyeződések, növényvédő szerek). Tartalmaz egy baktériumnövekedés gátlót is.
  4. Finom szűrés
    A finom szövésű szitaszűrő visszatartja a 10 µm-es részecskéket is.

A 4 lépcsős szűrés folyamata kb. 1 percig tart. A BRITA szűrőberendezések paramétereiről  részletes információt a BRITA honlapján olvashattok.

Vízkeménység 

A vízkeménység mérésére több módszer is létezik, például teszter használata vagy laboratóriumi mérés. A Barista Akadémián a vízkeménység-mérő tesztert alkalmazzuk a víz vizsgálatához. Ezzel a módszerrel a cseppszám alapján határozhatjuk meg mennyire nagy a karbonát tartalma a vizsgált víznek. barista tanfolyam brita vízA mi tesztünk során a csapból engedett 5 ml víz a tesztanyagból hozzáadott pár csepp hatására sötét lilás árnyalatot adott, ami  igen kemény vizet jelent. A megfelelő lágy víz citromsárga színt mutat a kontrollanyag használata során. Annál keményebb egy víz minél több csepp szükséges a citromsárga szín eléréséhez. A BRITA szűrő berendezésen keresztül vett vízminta már az első cseppre citromsárga színűre váltott, ezzel bebizonyítva, hogy a BRITA vízlágyító- és szűrő berendezések a gyakorlatban is az elvártak szerint teljesítenek.

Teszter használata:
A kémcsövet az első jelzésig (5 ml) töltsük fel a vizsgálni kívánt vízzel. Csepegtessük egyesével a tesztanyagot a kémcsőbe számolva a cseppeket és közben az oldást segítve rázzuk össze a kémcső tartalmát. Elsőként piros vagy lilás színezetűvé válik, utána addig csepegtessük amíg át nem vált zöldre vagy citromsárgára. A színskála függ a teszter típusától is, mindig olvassuk el a használati utasítást. Az átszíneződésig számolt cseppek adják a víz keménységi fokát: 1 csepp = 1 nk° (nk=német keménységi fok).

        barista_kepzes_tanfolyam barista_kepzes_tanfolyam

Barista Akadémia tanfolyamainak tematikájába beépítettük a vízkeménység mérésének módjait, a keménységből adódó problémák ismertetését és azok megoldásait, valamint a BRITA berendezések működési elvét is. A tanfolyamokon a mérési módszerrel nemcsak elméletben, de gyakorlatban is találkozhatnak hallgatóink.

LEGYEN A SZAKMÁD A SZENVEDÉLYED, IRATKOZZ BE MÉG MA!
KÉRDÉSED VAN? +36 20 35 84 00
ÍRJ NEKÜNK! [email protected]
CÍMÜNK: 1071 BUDAPEST, LÖVÖLDE TÉR 2.
NYITVA TARTÁS: MUNKANAPOKON 12:00-18:00

 

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...