Barion Pixel
menu

Házi készítésű Málna likőr – Mixer Tanfolyam

2017. március 14. 00:00

Csinálj magadnak bomba málna likőrt!

A liquor.com egyik bejegyzésében Barbara Kiebel osztja meg olvasóival a házi málna likőr készítésének fortélyait. Az elmúlt pár évben, a blogírót szinte megfertőzte a vágy, hogy saját likőröket alkosson. Nemcsak saját fogyasztásra, hanem ajándékötletnek is fantasztikus. 2010-ben, a Limoncello készítésével kezdte és máig folytatja a jobbnál jobb italok kipróbálását.

Finom, gyönyörű és könnyen elkészíthető… közel tökéletes italok szerepelnek a könyvében. A Limoncellonak köszönhetően olyan ajtók nyíltak ki a számára, ami miatt egyre sikeresebben állította elő a házi készítésű likőröket, mint például az áfonya, a kávé és a csokoládé likőrt is. Mindegyikben egy közös dolog volt, a vodka. Néhány évvel ezelőtt kipróbált valami újat és mivel a Chambord Raspberry likőr mindig is a kedvencei közé tartozott, ezért tökéletes választásnak tűnt.

Hogyan kezdődött a málna likőr gyártás?

Volt egy recept, amit egy likőr márka javasolt, így kapva kapott az alkalmon, kipróbálta és jónak bizonyult. DE! Mindig ugyanolyan recept alapján? Sokkal bonyolultabb volt az elkészítése, mint más receptek szerint és az ital frissítő hatása is elmaradt, nem úgy, mint a korábban elkészített Limoncello esetén. Imádja az egyszerűséget; vodka, cukor és gyümölcs, így a Raspberry likőrt más alapösszetevőkkel is kipróbálta.

A szerző megosztotta tapasztalatait és reméli, hogy hasznos lesz azok számára, akik szintén ilyen egyéni vállalkozásba kezdenek, és ki akarják próbálni képességeiket a házi készítésű italok világában. Ha szeretnéd, hogy kész legyen a nyári szezonra, akkor készítsd el most!

Mennyi idő alatt készül el a málna likőr?

A málnalikőr legkevesebb 3 hét alatt készül el. A likőrhöz a Smirnoff vodkát használta, de jó választás lehet a Grey Goose vagy a Bacardi Carta Blanca is. Ilyen vodkákat keress, ha magasabb alkohol tartalmat szeretnél elérni, sokkal jobban összedolgozik bármilyen gyümölccsel vagy citrusfélével.

Ez a likőr sokféleképpen ajánlható. A jégre öntve whiskys pohárban, egyenesen egy fagyos szíverősítő. Egy igazi ünnepi eseménynél, némi hűtött Proseccoval kiváló; a képen a szerző egy korábbi karácsonyi partiján van felszolgálva az ital; nem csak finom, de tökéletes összhangban van az ünnepi fényekkel.

málna likőr pezsgővel

A nyári szezonban is kitűnő desszertek mellé. Néhány gombóc fagylaltra öntve, egy kevés csokoládéval meghintve igazán élvezetes. Nagyon laktató és tényleg egyszerű az elkészítése. Láss hozzá, nem bánod meg!

Házi készítésű málna likőr

3 főre

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • 600 gramm friss vagy fagyasztatott málna
  • ½ üveg vodka
  • 1 csésze cukor

Elkészítés:

Öntsük a málnát egy nagy edénybe és fedjük be a cukorral. Öntsük rá az összes vodkát, és zárjuk le egy fedéllel.

Az első napon többször rázzuk össze, keverjük meg, amíg az összes cukor feloldódik.

Sötét, hűvös helyen tároljuk legalább egy hónapig (a szerző 6 hetet ajánl, ez idő alatt biztosan elkészül). Két naponta meg kell keverni, össze kell rázni.

Ha kész, palackozd be. Vacsora után kellemes hűtött italként fogyasztható!

 

Ha szeretnél otthonosan mozogni az italok világában, akkor jelentkezz mixertanfolyamaink egyikére!

Az alapfokú mixertanfolyamunkról részleteket itt találtok!

 

 

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...