Barion Pixel
menu

Kalel Demetrio, a filippínó Liquid Maestro

2019. január 11. 00:00

Ismerjétek meg a manilai (Fülöp-szigetek) bártendert, aki megismertette a filippínók nemzeti italait a világgal. A Filippínó konyha már ismert, de az italaikról keveset tudunk. Néhány amerikai étterem, mint például a Maharlika, a Bad Saint és a Lasa kifejezetten a Fülöp-szigetek ízeivel foglalkozik. Tavaly eljött az idő: az ételek mellé autentikus italokat is fogyaszthatunk.

A koktélok elterjedése főként Kalel Demtrionak köszönhető, aki alázatos munkájával egyre népszerűbbé teszi. Saját bárja, az Agimat a Fülöp-szigeteken, Poblacion-ban, a főváros bulinegyedében található. A név jelentése amuletet, szerencsét jelent, általában a gonosz elűzésére használt varázslatokhoz és bájitalokhoz használják.

A Liquid Maestro-nak is aposztorfált Kaled sokáig távolról figyelte a filippínó bárkultúra alakulását. Eközben végig arra öszpontosított, hogyan is értethetné meg népével, hogy nem kell, hogy más országoktól függjenek alapanyag és munkaerő terén. Mikor megalapította az Agimatot, ügyelt arra, hogy a hely autentikus és hagyományörző legyen.

„Azt gondolom, hogy a Fülöp-szigetek kezd meghatározó szerepet betölteni a világ koktél-kultúrájában”- mondta Demetrio. ” Más országok talán a fejlettségük miatt gyorsabban fel veszik a lépést a változásokkal, de az internet világában, ahol bármit megrendelhetünk egy kattintással, már semmi sem szabhat határt a kreativitásnak. Ez teszi Manilát és a szigeteket megállíthatatlanná.”

Kalel büszkén állítja, hogy hazája, mivel szigetvilág, az egyik leghoszzabb tengerparttal rendelkezik. Változatos domborzata és időjárása rengeteg alapanyagot biztosít a koktél készítéshez. Hitvallása, hogy semmi sem mehet kárba, ezért minden, egy adott italhoz/ételhez fel nem használt alapanyagot felhasznál egy másik termékhez. Eleinte kísérletezéssel próbálta megmenteni a kidobásra ítélt nyersanyagokat, majd mikor már egy kész terv állt előtte, megmutatta akkori főnőkének, akinek nagyon tetszett az ötlet: Megérte Kaledet, hogy állítson össze egy menüt étterme számára.

„A filippínók hosszú ideje elnyomás alatt élnek, mindig más gyarmatosítónak kellett megfelelniük. Ezért nehéz kifejezniük saját identitásukat. mikor megnyitottam  a báromat, szerettem volna ezen változtatni. Szerettem volna elhozni a városi forgatakba a fülöp-szigeteki dszungelek hangulatát. Ezt tükrözik az italok ízei és díszítései, valamint a hely kialakítása, stílusa is.”- árulta el a Liquid Maestro.

Forrás és képek: liquor.com

Gyere el Profi mixer képzésünkre, és a haladó tanfolyam keretein belül ismerkedj meg különböző kultúrák, például a Polinéz kultúra italaival! Következő tanfolyamunk MOST PÉNTEKEN (Január 11.) indul.

Jelentkezés és információ:
[email protected]
06/20-355-8400

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...