Barion Pixel
menu

Menekülj, ha ilyen bártenderrel találkozol.

2019. február 22. 00:00

Tíz mixer típus, akik minden bárban megtalálhatók

A pletykás

Be nem áll a szája. Ő az, akinek mindig van valami mondanivalója. Mindegy, hogy egy szaftos pletyka a főnökről, vagy egy izgalmas hír valamelyik vendégről, a lényeg, hogy mindig naprakész információkkal lát el, függetlenül attól, hogy érdekel-e vagy sem. Jó, ha tudod, rólad is pletykál.

A talpnyaló

A valódi talpnyaló mixer folyamatosan hízelegni próbál a főnökségnek. Kávéval lepi meg és hangosan nevet az üzletvezető viccein. Minden feladatot elvégez, még akkor is, ha annak semmi értelme.

A stréber

Váratlan hétvégi műszak, tovább kell bent maradni? Semmi gond. A stréber számára a kihívást jelentő feladatok a mindennapi műszak részei, zokszó nélkül túlórázik, és soha nem látod álldogálni. Ha éppen nincs mit csinálni, ő akkor is talál magának feladatot, hogy egy percnyi idő se vesszen kárba.

A munkakerülő

A stréber szöges ellentéte. Ahelyett, hogy feladatot keresne magának a lehető legjobban próbálja azt megúszni. Extra műszakot, túlórát soha nem vállal, a plusz munka ismeretlen számára, és különböző trükkökkel, kifogásokkal próbálja a lehető legkevesebb munkával kihúzni a munkaidő végéig. Gyakran jelent beteget.

Az tudálékos

Ha egy tudálékos bármixerrel vagy baristával beszélgetsz, nem számít, hogy mit mondasz ő biztos, hogy jobban tudja nálad, vannak pontosabb információi az adott témában.  Az okoskodó mixer és barista elutasítja mások véleményét, érveit. Meg sem hallgatja őket, csak a saját elképzelését tartja igaznak.

A látens alkesz

A látens alkesz bármixer soha nem fogja bevallani, hogy imádja a piát. Nem képes felfogni, hogy a bár felirat a bejárat felett nem neki szól. Az italkészlet nem az övé, de sajátjaként kezeli.  Mindig talál alkalmat és magyarázatot arra, hogy éppen miért iszik 1-2-3 italt munkaidőben. Minden elkészült koktélt megkóstol, mindenkivel iszik egyet, aki meghívja.

A bohóc

A bohóc bártendernek mindig van egy jó vicc a tarsolyában, a bárban igyekszik jó hangulatot teremteni és oldani a stresszt. Akkor igazán boldog, ha a pultos kollégáit megnevettetheti. Teltháznál is nyomja a tréfát, így egy idő után elvonhatja a kollégák figyelmét a munkáról.

A titkos főnök

Ha nem tudnád az igazságod, azt hinnéd, hogy ő az igazi főnök a bárban. A titkos főnökök lelkesen találnak ki új feladatokat, és nem haboznak kijavítani kollégáikat. Testbeszédük és hangjuk is felvett szerepükről árulkodik, csak a valódi főnökökkel folytatott párbeszéd során lépnek egyet hátra. Különösen kegyetlen érzés, ha egy bárban két vagy több ilyen személyiség is dolgozik.

A magányos

A magányos bártender gyűlöli a meetingeket, a brigádokat és bár megbízható munkaerő, hiányoznak a szociális kompetenciái. A magányos mixerek inkább egyedül dolgoznak, és nagyon nehezen tudják átadni a munkát más kollégáknak.

A pesszimista

„Ez soha nem fog működni” – mondja gyakran a pesszimista mixer vagy barista. Ő az, aki nem képes semmit pozitívan vagy optimistán látni. Nem számít, hogy mi az, a pesszimista rendkívül kritikus minden új ötletre, és csak a problémákat látja benne. Amikor egy pesszimista bártender vezető pozícióban van, hosszú időbe telik, mielőtt bármilyen ötletet, projektet jóváhagyna.

 

Ha szeretnél profi bártenderré vagy baristává válni, iratkozz be mixertanfolyamunkra vagy barista tanfolyamunkra. Képzéseinken 22 városban elsajátíthatod a mixer és a barista szakmát alapfoktól a haladó szintig. Elméleti és gyakorlati óráinkon megtanulhatod a két szakmát, a Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia ebben segít neked. Az alábbi tanfolyamok közül választhatsz: Alapfokú mixertanfolyam, haladó mixertanfolyam, American Bartending tanfolyam, Alap barista tanfolyam, Latte art tanfolyam. A képzésekkel kapcsolatos kérdéseidre itt is választ kaphatsz: 

[email protected]
06/20-355-8400
(H-P, 10:00-18:00)

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...