Barion Pixel
menu

Mennyit isznak a bártenderek munkaidő alatt?

2019. január 28. 00:00

Mindegy, hogy foglalkozási ártalomnak vagy egyszerűen a munka részének nevezzük, de sok bartender dolgozik illuminált állapotban. Gina Chersevani, a washingtoni Buffalo & Bergen tulajdonosa egy kollégium bárjában kezdte pályafutását, ahol szinte elvárás volt a munka idő alatti italozás.

„Mikor a 2000-es évek elején elkezdtem dolgozni a kollégiumunk kocsmájában, nagyon is elfogadott volt, hogy felesezzünk a vendégekkel és a munkatársakkal. Azt hiszem, ez akkoriban sokkal kevésbé volt szabályozva, mint manapság.” Ahogyan a bártenderek és a tulajdonosok is tapasztaltabbak lettek, úgy a bárok szabályzata is szigorodott. Számos helyen már egyáltalán nem megengedett munkaidő alatt alkoholt fogyasztani míg máshol kis mértékig elfogadott.

A LEGFONTOSABB SZABÁLY: NE RÉSZEGEDJ LE

Chersevanihoz hasonlóan, amikor Kirk Estopinal kezdő bártender volt, a munka közbeni ivás elfogadott volt. ” A legelső munkám során addig ihattunk, amíg nem lettünk túl részegek ahhoz, hogy kiszolgáljuk a vendégeket.”- mondta Estopinal, aki mára már a New Orleans-i Cane & Table társtulajdonosa és bártendere. A New York-i Blue Quarter menedzsere, Max Green szerint a munka közbeni alkoholfogyasztás rendben van, a részegség nincs.

Green szerint fontos, hogy ha egy vendég meghív minket egy körre azt elfogadjuk, mert ez a vendégszeretet és a kölcsönös bizalom egyik jele. Válasszunk gyengébb, például sherry, vermouth vagy amaro alapú italokat. A cél nem az, hogy berúgjunk, hanem hogy kedvesek legyünk a vendégekkel és elfogadjuk a meghívásukat.

Ne felejtsük el, hogy egy komoly szakmáról van szó. Egyik szakmában sem engedheted meg magadnak, hogy ittasan vagy másnaposan menj dolgozni. Ugyanez vonatkozik mixer szakmára is. Ha folyton fáradtan mész dolgozni és nem tudsz munka közben figyelni, hamar azon kaphatod magad, hogy új munkahelyet kell keresned.

Ha szeretnél többet megtudni a koktélokról és elkészítésükről, jelentkezz mixer tanfolyamunkra!

Legközelebbi tanfolyam kezdés:

FEBRUÁR 11. HÉTFŐ

Jelentkezés és információ:
[email protected]
06/20-355-8400
(H-P, 10:00-18:00)

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...