Barion Pixel
menu

Steier Máté a BACARDÍ® LEGACY koktélversenyén!

2021. június 21. 00:00

Steier Máté készen áll a Bacardí Legacy online döntőjére

A világ legnevesebb koktélversenye, a Bacardí Legacy Coctail Competition a tavaly elmaradt döntő után 2021-ben az online térben folytatódik, ahol a világ legjobb bartenderei egy egyedülálló, innovatív rendszerben versenyeznek. Steier Máté – aki Bonita nevű koktéljával képviseli Magyarországot – mesélt az előkészületekről.

Steier Máté Bacardi legacy mixer tanfolyam

Mintha egy örökkévalósággal ezelőtt lett volna, hogy a Twentysix-ben egy elég komoly buliba torkolló estén szurkolhattunk a régió legjobb bartendereinek a Bacardí Legacy Cocktail Competition kelet-európai döntőjén, pedig ez alig több mint egy éve, 2020 februárjában történt. A zsűri akkor Steier Mátét, a Boutiq’Bar bartenderét és Bonita nevű koktélját választotta továbbjutónak, a Miamiban tervezett döntő azonban a koronavírus járvány miatt végül nem került megrendezésre.

Steier Máté 2016 óta tagja a Boutiq’Bar csapatának és a ranglétrát az inaséven és a rendszeres vizsgákon át végigjárva jutott el a Bacardí Legacy-n való indulásig és Magyarország képviseletéig a döntőben.

“Az inspiráció a koktél nevét is adó szépség volt, ami a világot mozgatja, a játékosságot pedig a Bacardí Do What Moves You kampányának hatására vittem bele. Egy szép italt szerettem volna készíteni: az alapja Bacardí Carta Blanca, pici limelé, vaníliaszirup, baracklikőr, friss bazsalikom és abszint-mosás a poháron. Fontos volt számomra, hogy csak önmagamat adjam a versenyen, hiszen a Bonita 100%-ig én vagyok.”- mutatta be a győztes koktélt Máté, a versenyről pedig ezt mondta: “A Bacardí Legacy verseny azért is kiemelkedően fontos számomra, mert ez volt az első olyan élményem még bartender-tanoncként, ahol teljesen magával ragadott a miliő. Az örökség a bárunk szempontjából is fontos, eddig minden Bacardí Legacy Competition-on képviseltette magát a Boutiq’Bar.”

Steier Máté Bacardi legacy mixer tanfolyam

Az elmúlt közel másfél évben sokfajta tevékenységről derült ki, hogy online is tud működni, de egy koktélverseny online döntőjének elképzeléséhez még mindig jó adag fantáziára van szükség. Szerencsére a Bacardí megoldotta ezt és egy olyan rendszerrel állt elő, amely minden versenyzőnek biztosítja a kiegyensúlyozott feltételeket. A döntőbe került bartenderek videóra veszik az általuk megalkotott koktél keverését, ugyanolyan időkorláttal és előírásokkal, mintha élőben versenyeznének – azaz 6 perc alatt kell két italt elkészíteniük, a felvételnek pedig vágatlannak kell lennie. A Londonban összeülő zsűri ezeket a videókat fogja egymás után megnézni, miközben egy velük egy helyiségben lévő bartender a videó instrukciói alapján elkészíti a koktélokat és ezeket kóstolják majd a zsűritagok. A versenyzők előre felvehetik a kapcsolatot az italukat készítő bartenderrel, aki adott esetben házi készítésű alapanyagok elkészítésével is segít.

Steier Máté Bacardi legacy mixer tanfolyamJúnius 22-én és 23-án 39 döntős versenyez a világ minden pontjáról, közölük választják ki a Top Ocho-t, vagyis a legjobb nyolcat, akik részt vehetnek a június 30-i végső megmérettetésen.

Természetesen másmilyen a felkészülés egy élő rendezvény és egy videófelvétel esetében. Máté elmondta, hogy számára a legfőbb nehézséget a spontaneitás részbeni elvesztése jelentette, illetve hogy egyáltalán nem támaszkodhat a közönségre és a tőlük kapott visszajelzésekre.  Pozitívumként pedig azt emelte ki, hogy így volt lehetőség az elemzésre és a tökéletesítésre. Máté felkészülését Gózon Péter, a Bacardí magyarországi márkanagykövete – aki néhány éve maga is döntős volt a Bacardí Legacy versenyén – segítette észrevételekkel, illetve az előadásmód finomításával.

Steier Máté Bacardi legacy mixer tanfolyamA márka a miami-i döntő kárpótlásául és a koronavírus járványra reflektálva a tágabb értelemben vett báripar támogatása felé fordult: minden versenyző számára lehetőséget ad egy 5.000 dolláros támogatás elköltésére, amelyet egy kreatív projektre vagy egy innovatív vállalkozásra fordíthatnak, segítve ezzel a báripar felemelkedését a világjárványt követően. Máté ötlete, hogy a Bonita alkoholmentes alapanyagainak keverékéből álló premixének elkészítésével és palackozásával még szélesebb körben, otthoni fogyasztásra is elérhetővé tegye a koktélt. Ehhez a platformot a Raise Your Spirit, a Boutiq’Bar által indított, többek között a bár koktéljainak fent említett premixeit kínáló oldal biztosítja majd, ahová a tervek szerint limitált kiadásként más Bacardí Legacy koktélok is bekerülnek majd, hogy minél többen megismerjék őket a hazai közönségből.

A versenyzők prezentációi a Bacardí Legacy Coctail Competition Facebook és Instagram oldalán lesznek megtekinthetők június 22-én és 23-án, majd június 23-án angliai idő (BST) szerint este 7-kor itt hirdetik ki a döntőbe továbbjutó legjobb 8 bartender nevét is. A június 30-i döntő pedig élőben követhető lesz a verseny Facebook oldalán angliai idő szerint 16.30-tól.

Jelentkezz bátran Akciós Alap Mixertanfolyamra.

5 HÉT, HETI 2 ALKALOM, Akció!! 69.000.-Ft!

85.000 FT RÉSZLETFIZETÉSSEL, MAGYAR-ANGOL NYELVŰ MIXER BIZONYÍTVÁNY!

Utald el 2021.06.23-ig a tanfolyam akciós díját: 69.000.- Ft-ot, hogy részesülhess a kedvezményben!

A tanfolyam normál ára: 85.000 Ft

Információ:
+3620 355 8400
[email protected]
www.mojito.hu

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...