Barion Pixel
menu

4 jéghideg Bourbon koktél a nyár utolsó napjaihoz

2019. szeptember 10. 00:00

A kukorica az egyik legkelendőbb mezőgazdasági termény. Számos felhasználási módja létezik. A konyha elengedhetetlen alapanyaga, de most felejtsd el egy pillanatra a vajjal és sóval fogyasztott kukoricacsöveket, vagy a moziban az öledbe hulló popcornt, mert egy sokkal jobb dolgot mutatunk Neked!
Muszáj megkóstolnod a kukorica alapú whiskeyt, frozen bourbon italok formájában, görögdinnye, menta, őszibarack és a nyár többi gyümölcsével.
Ezek a kevert italok biztosan jól esnek egy medence mellett vagy akár a teraszon ücsörögve a barátokkal.

Alapfokú mixer tanfolyamainkon személyesen is megkóstolhatod a legjobb Kentucky Bourbon és a Tennessee whiskey fajtákat

1: MIAMIAN JULEP

Miamian's Julep koktél

Miamian’s Julep

Ezt a könnyen elkészíthető, fantasztikus ízű italt a trópusi hangulat, a kultúra és Miami örök nyara ihlette. A bourbont kiegészíti a frissítő menta, és ezáltal olyat alkot, amely serkenti az érzékszerveket.

60 ml Woodinville bourbon

30 ml Coconut cream

30 ml Crème de banana

15 ml Fresh lime juice

10 leaves Mint

Egy blenderben keverd el az összetevőket, ameddig egyenletes sima lesz, majd töltsd egy Julep pohárba. Díszítsd banán szeletekkel, friss mentával és szórj rá egy kis porcukrot is.

2: SUGAR BABY

Sugar Baby koktél, az alkoholos dinnyebomba

Sugar Baby

Ez a fagyasztott alkoholos dinnyebomba. A középiskolai bulikon egy üveg vodkát öntenek egy görögdinnyébe, itt viszont a gyümölcs magába szívja a bourbont. Az alkoholos görögdinnyének köszönhetően az idő megáll és addig maradunk a nyárban, ameddig csak akarunk.

1 Large seedless watermelon

1 cup Bourbon

1⁄2 cup Fennel-infused Cocchi Americano

Egy görögdinnyét vágj félbe, majd készíts apró dinnyegolyókat, és a szakácsok által jól ismert eszközzel, a ballerrel (magyar nevén karalábévájó) amelyet minden zöldség – és gyümölcsfaragó készlet tartalmaz. Ezután egy  tálba rakd a golyókat és öntsd le a felesleges folyadékot. Lassan öntsd hozzá a bourbont és a Cocchi Americanot, hagyd hogy a görögdinnyék teljesen beszívják az alkoholokat! Amikor látod, hogy elkészült, tedd be 3-4 órára a fagyasztóba. Szórj rá egy kis tengeri sót, őrölt borsot és bazsalikomot is.

3: TENNESSEE SUMMERTIDE

Tennessee Summertide koktél

Tennessee Summertide

Vigyázat! Ez az ital lefagyasztja az agyadat. Elkészítésénél használd a kedvenc nyári és őszi ízeket. A Tennessee whiskey, az őszibarack és a narancs felidézik a fogyasztóban a nyár meleg végét és a korai ropogós őszi szellőt. Ez a íz kombináció tökéletes a nyár lezárására. Képzeld el, hogy a teraszodon kortyolgatod ezt a hűsítő koktélt egy nagyszerű, fából készült hintaszékben, miközben a naplementét nézed.

45 ml Chattanooga 1816 Cask unfiltered barrel-proof whiskey

22 ml Amaro Montenegro

7.5 ml St. George absinthe verte

30 ml Pickled peach juice*

1 dash Simple syrup

Keverd össze a hozzávalókat a jéggel egy shakerben. Önts egy pohárba zúzott jeget, majd az italt. Díszítsd egy szelet őszibarackkal és narancshéj permettel!

4: HAILEY’S COMET

Haley's Comet koktél

Haley’s Comet

Hailey Coder, a The Park Bistro & Bar vezetője és csapata egy későnyári napon elkezdett ötleteket gyűjteni, mik a szükséges összetevők, hogy egy olyan koktélt rakjanak össze, ami még senkinek sem sikerült. Ezek az őszibarack, a mandula, vanília és méz, citromlé és szeder. Az őszibarack tökéletesen fúzionálható a bourbonnal. El tudsz képzelni, egy barackos, szedres, vaníliás, mézes, tejszínes desszertet? Szinte tökéletesen hangzik. Miért ne legyen belőle koktél? Megálmodták és el is készítették. Az eredmény magáért beszél. Miért ne készíthetnéd el ezt a fantasztikus italt mixer tanfolyamainkon? Gyere el alapképzésünkre, hogy megtanuld elkészíteni a finomabbnál finomabb koktélokat!

30 ml Peach-infused bourbon

22 ml Pimm’s blackberry and elderflower liqueur

22 ml Giffard orgeat

22 ml Fresh lemon juice

1 barspoon Organic honey

Fresh Cream

Az összes összetevőt rázd össze shakerben, töltsd zúzott jégre egy fancy pohárba, Majd óvatosan rétegezz rá egy kevés, lágy, könnyed textúrájú tejszínt. Díszítsd 3 friss őszibarack szelettel, és szívószállal szervírozd!

Ha érdekel még több recept, akkor kattints a blog bejegyzésre ahol más italokkal is találkozol majd és vegyél részt mixer képzésünkön, legyél profi bártender akár 12 hét alatt!

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...