Barion Pixel
menu

A New York Times nekiment az Aperol Spritznek

2019. május 16. 00:00

A New York Times nekiment az Aperol Spritznek.

Ezzel magára szabadította az internetet és elkezdődött egy olyan komment háború, amit csak vad politikai témákban látni.

Mint köztudott az Aperol Spritz egy Aperolt, proseccót, szódát és narancsot tartalmazó, ma már kultikus ital. Letarolta elsőként Európa majd Amerika később az egész világ bárjait, teraszait, Instagram oldalait. Az ital azt sugallja, amivé lenni akar a mai trendi korosztály. Ha Aperol Spritz van a kezedben biztosan fiatal, csinos, jómódú, életvidám, társasági ember vagy.

Akkor hát felmerül a kérdés, a New York Times hogyan mer olyat írni a hasábjain, hogy ez nem egy jó ital. A cikk részletesen elemzi, hogy a szerző szerint mi kifogásolható a világ egyik kedvenc italában. Ízlésbeli dolgokról ugyebár nem illik vitatkozni, de ha mixológusként és bártenderként dolgozik az ember, akkor bizony lehet finom Aperol Spritzet építeni.

 A Mojito Mixeriskolában az alapfokú mixertanfolyam része, hogy a hallgatók megtanulják tökéletesen elkészíteni ezt a rikító színű, borospohárban felszolgált italt. Tény, hogy az ital készítésénél nagyon fontos az Aperolhoz passzoló prosecco kiválasztása. Ügyelni kell, hogy az összetevőknek mindig meglegyen a kellő széndioxid tartalma. A narancs legyen friss, a jég ne legyen olvadt és hűtött legyen a pohár. Ügyelni kell még arra is, hogy időben jusson el az elkészül koktél a vendéghez, ne álljon hosszú percekig a pulton, a felszolgálók tálcáin. Ha ezekre a részletekre oda figyel a mixer és a pultos, akkor szinte biztos lesz a siker.

A cikk kapcsán a rengeteg kommentelő között megoszlanak a vélemények. Akadnak olyanok, akik védelmükbe veszik, de olyanok is szép számban akik nem kedvelik. Bármi is legyen az igazság tény, hogy az Aperol Spritz letarolta a világot és a sikerrel nem lehet vitatkozni.

Legyél te is mixer! Az alapfokú mixer tanfolyamunkat már akár 4 hét alatt elvégezhetitek (gyorsított forma, a normál tanfolyam 12 hetes). Ha mégjobb bártenderré szeretné válni, és szeretnél Tiki koktélokat készíteni, akkor válaszd Profi Mixer csomagunkat, melyhez most AJÁNDÉK TANFOLYAMot adunk!

További tanfolyamok helyét és időpontját, valamint bővebb információt a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola weboldalán találhatsz. Képzéseink országszerte több, mint 20 városban indulnak (Sopron, Győr, Eger, Miskolc, Tata, Szeged, Szentes, Szolnok, Hódmezővásárhely, Baja, Békéscsaba, Szombathely, Veszprém, Keszthely, Székesfehérvár, Gyöngyös, Cegléd, Szekszárd, Kecskemét, Gyula), honlapjainkon ezekről is tájékozódhatsz. Ha valamit nem találsz, hívj bennünket bizalommal, vagy ha szeretnél, e-mailt is írhatsz. Irodavezetőnk készséggel áll rendelkezésetekre  az iroda nyitva tartási idejében (H-P, 10-18).

Információ:
[email protected]
06/20-355-8400
(H-P, 10-18)

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...