Hírek

A pool bárok – Már legalább 60 éve az életünk része, mégsem tudjuk, honnan ered.

By május 28, 2019 No Comments

A medencés bárok (pool bars) ma már mindenütt megtalálhatóak. De ki, mikor és miért találta ki először? Sokat elárul egy kaszinóról vagy hotelről, ha a legnagyobb attrakciója a pool bár. De mikor döntöttek úgy az emberek, hogy a Margaritájukat egy medencében, de mégis a bárnál szeretnék elfogyasztani?

Mint a legtöbb furcsa italokkal kapcsolatos szokás, így a medencés bárok is Las Vegasból erednek. Az 1950-es években terjedt el az, hogy a hoteleknek és kaszinóknak medencéje is lett. Így csak idő kérdése volt, hogy ötvözzék a medencézést a koktélozással és a szerencsejátékokkal.

Nem sokkal azután, hogy a The Sand Hotel and Casino megnyitott 1952-ben, előrukkoltak vízen úszó Black Jack asztalokkal és medence parti nyerőgépekkel. A siker nem váratott sokat magára, hiszen 1954-ben bekerültek a Life magazinba. A környező hotelek sem tétlenkedtek: 1957-re szinte mindenhol pool bárok és medenceparti, trópusi hangulatú nyerőgép-parkok jöttek létre. Ez az ötlet a bevételüket is jócskán növelte, hiszen a nyaraló vendégek így már a medence partján is tudtak pénzt költeni.

Eredetileg a Sandal’s Montego Bay Hotel csak tengerparti koktélokat szolgált fel a vendégeknek, akik nem szerették volna elhagyni az óceánpartot. De amikor megnyitott a hotel új szárnya 1984-ben, a vezetőség úgy döntött, hogy kell valami, ami a vendégeket a hotelnek abba a részébe csalogatja. Ezért az építész, Evan Williams – miután szabad kezet kapott a megbízótól – megépíttette a Karibi-térség első pool bárját. Elsöprő sikert aratott. Olyannyira, hogy ma már minden Sandals Hotelben van ilyen.

Az új trend végig söpört a Karibi-térségen, Mexikóban és Dél-Amerika szinte teljes egészén is majd a világ többi részén is népszerűvé vált.

Ezeken a helyeken főleg trópusi, tengerparti vagy Tiki koktélokat szolgálnak fel. Ezen kategóriákból sokat megtanulhatsz mixertanfolyamaink során. Az alapfokú tanfolyamon például megtanulod elkészíteni a Pina Colada-t vagy a Tequila Sunrise-t, de természetesen egy jó Mojito-t is keverhetsz!

A haladó mixertanfolyamunk során megismerkedhetsz Polinéz italokkal, de Dél-Amerika és Európa koktélkészítési szokásaival is.

Jelentkezz június 11-én induló alapfokú mixertanfolyamunkra és végezd el akár 4 hét alatt!

Információ:
info@mojito.hu
06/20-355-8400
(H-P, 10-18)

Leave a Reply