Barion Pixel
menu

11 rum koktél, amit otthon is elkészíthetsz

2018. szeptember 12. 00:00

Rum koktél variációk akár otthonra is!

A rum alapú koktélokat nem csak a nyaralás alatt, a tengerparton iszogatva lehet élvezni, az év bármely szakaszában elkészíthetsz egy-egy ilyen koktélt az otthonodban is. Egy parti alkalmával a barátokkal vagy egy pihentető szieszta idején, mindig tökéletes választás. Olyan koktélokat hoztunk, ami a lakásodba varázsolja a tengerparti hangulatot, a tiki koktél különlegességét vagy az elegáns Daiquiri variációk kavalkádját. Válaszd ki a hozzád illő koktélt vagy koktélokat és készítsd el könnyedén akár egy bármixer!

1.MARACUYA MISTRESS

Maracuya mistress koktél

A Maracuya Mistress egy édes-citrusos kombinációja a rhum agricole-nak, a passion fruit lének, a házikészítésű hibiszkusz szirupnak és a lime lének. Mindössze egy pohárba

Hozzávalók:

60 ml Clément Canne Bleue blanc rhum agricole
22 ml Passion fruit juice
15 ml Hibiszkusz szirup
15 ml frissen facsart lime lé

pohár: rocks
dísz: lime karika

Elkészítés: Töltsd keverőpohárba az alapanyagokat, keverd át, majd szűrd jéggel töltött pohárba ezt a rum koktélt. Díszítésként helyezz egy lime karikát az italba.

2. RUM CANNONBALL

rum cannonball koktél

A házikészítésű teával ízesített likőr a titkos összetevője ennek a különleges frozen Daiquiri koktélnak. Butterfly Pea, vagyis pillangóborsó virágból, zöld teából, mézből és rumból készül, a Butterfly Pea tea likőr édes-virágos ízt és gyönyörű pasztel színeket kölcsönöz ennek a rum koktélnak.

Hozzávalók:

30 ml Cane Run rum
120 ml ananászlé
15 ml Falernum
30 ml frissen facsart lime lé
15 ml cukorszirup
15 ml Butterfly pea flower tea likőr*

pohár: hurrikán
dísz: orchidea, szívószál

Elkészítés: Tegyél ehhez a rum koktélhoz minden összetevőt a blenderbe 1,5 csészényi zúzott jéggel és jól keverd össze. Hurrikán pohárba szervírozd és díszítsd orchidea virággal és színes szívószállal.
*Butterfly pea flower tea likőr: Keverj össze 2 rész Cane Run rumot, 1 rész mézet, 1 rész forró zöld teát és 1 evőkanál Butterfly Pea, vagyis pillangóborsó virág őrleményt.

3. LA COLA NOSTRA

la cola nostra koktél

A híres koktélgurutól, Don Lee bartendertől származik ez a komplex rum alapú koktél, amely elképeztő ízekkel lephet meg. Egy kevés Averna amaro és a rum biztosítja az alapot, miközben a citrusfélék, a pimento dram és a prosecco együtt elegáns elegyet alkotnak, amely egyszerre keserű, édes és pezsgő.

Hozzávalók:

60 ml Rhum J.M V.S.O.P. rhum agricole
30 ml Averna amaro
22 ml friss lime lé
15 ml cukorszirup
7,5 ml Pimento dram
45 ml Fantinel prosecco

pohár: highball
dísz: lime cikk

Elkésztés: Minden összetevőt mérj bele a jéggel teli highball pohárba, majd töltsd fel a proseccoval. Díszítsd lime cikk a pohár szélén ezt a rum koktélt.

4. RUM DUM

rum dum koktél

Csak azért, mert nem ücsörögsz a fehér homokospartú Bahamákon még nemjelenti azt, hogy nem is ihatsz trópusi koktélt. Ez a több rétegből felépíthető koktélnak az alapja természetesen a rum, ehhez jön hozzá a tojásfehérje, a citromlé és a cukor, amely habos étestes külsőt ad a koktélnak, ha együtt keverjük össze. Mindez megkoronázva egy borostyánsárga rum réteggel.

Hozzávalók:

40 ml John Watling’s pale rum
15 ml John Watling’s amber rum
30 ml tojásfehérje
40 ml friss citromlé
1 teáskanál cukor

pohár: highball
dísz:

Elkészítés: Jéggel teli shakerbe tegyük a pale rumot, a tojásfehérjét, a citromlevét és a cukor, alaposan rázzuk fel, hogy hab is képződjön. Egyenes mehet a jéggel teli highball pohárba, majd óvatosan töltsd bele az amber rumot, hogy egy középső réteg is képződjön a hab és az ital között.

5. HOT RED RUM

hot red rum koktél

Egy olyan italra vágysz, ami felmelegíthet a hűvösebb estéken? A Hot Red Rum koktél a Neked való ital. Az összetevők együttese tökéletesen felmelegíti a testet és lelket egyaránt. A fűszerességet továbbfokozza a díszítéshez használt narancshéj és szegfűszeg.

Hozzávalók:

45 ml Plantation Barbados five-year-old rum
30 ml vörösbor
7,5 ml Ramazzotti amaro
7,5 ml friss citromlé
7,5 ml nádcukorszirup
7,5 ml mézszirup
1 öntet The Bitter End Memphis Barbeque bitters

pohár: teáscsésze
dísz: narancs peel, 3 szegfűszeggel

Elkészítés: Minden összetevőt keverjünk össze és melegítsünk fel egy cappuccinos csészében, majd teáscsészébe szervírozzuk a rum koktélt. A szegfűszegeket tűzzük a narancs peelbe és helyezzük a csésze mellé a képen látható módon.

6. JUNGLE BIRD

jungle bird koktél

Ez a klasszikusnak számító Tiki ital már 40 éves lesz, nincs is jobb alkalom, hogy megünnepljük ezt. A sötét rum, a Campari, a cukorszirup, az ananász és a lime együttese gyönyörű és üdítő egy koktélba foglalva.

Hozzávalók:

45 ml Dark aged Jamaican rum or Cruzan Black Strap rum
22 ml Campari
15 ml cukorszirup
45 ml friss ananászlé
15 ml friss limelé

pohár:rocks
dísz:
ananászkocka

Elkészítés: Egy shakert töltsd fel 2/3-ig jéggel és add hozzá az összes alapanyagot. Rázd össze 30 másodpercig. A pohárba helyezz egy nagy méretű jégkockát erre szűrd át az elkészült rum koktélt.

7. SNAP, CHAT & RUM

snap, chat and rum koktél

Akik azt hiszik, hogy a rumot csak édes összetevőkkel lehet keverni, azok számára ez lesz a megfelelő koktél. A sajtolt cukorborsó és édeskömény gumó adja koktél vibráló növényi alapját, hozzáadjuk a rumot, a l

Hozzávalók:

45 ml Afrohead Briland 07 premium aged rum
30 ml friss limelé
22 ml cukorszirup
45 ml préselt cukorborsó és édesköménygumó leve

pohár: coupe/kehely
dísz: édeskömény levélszár

Elkészítés: Minden összetevőt töltsd a shakerbe és rézd össze jéggel. Szűrd át egy kehely pohárba, az italon képződött habra fektess egy édeskömény levélszárat. Különleges rum koktél, különleges alkalomra.

8. CARIBEÑO

caribeno koktélok

Varázsold otthonadba a trópusi hangulatot a kókuszvízből, lime-ból és rumból készült koktéllal. A limelé, a cukorszirup és a kókuszvíz egy hűvős hátteret biztosít a Puerto Rican fehér rumnak, díszítsük limekarikával az extra citrusos ízekért.

Hozzávalók:

7,5 ml lime lé
7,5 ml cukorszirup (2 rész cukor, 1 rész víz)
120 ml kókuszvíz
60 ml Puerto Rican fehér rum

pohár: Collins
dísz: 1 lime szelet

Elkészítés: Minden alapanyagot alaposan rázzunk össze egy shakerben jéggel. A Collins poharat tölstük fel friss jéggel és szűrjük bele az italt. Lime karikával dízsítsük a pohár szélén és helyezzünk egy szívószálat a rum koktélba.

9. TORRENTS OF SUMMER

torrents of summer koktél

Frissítsd fel Daiquiri koktélodat ezzel a New Orleans-i rum kotéllal. Bacardi Superior Carta Blanca rumot kombináljuk a limelével, gyömbér shrub és Luxardo Maraschino likőrrel, valamint 2 öntet Angostura bitterrel kiegészítve, tökéletes választás.

Hozzávalók:

60 ml Bacardí Maestro de Ron
15 ml drissen facsart lime lé
15 ml gyömbér shrub
15 ml Luxardo Maraschino likőr
2 öntet Angostura bitters

pohár: Coupe/kehely
dísz: lime peel és cseresznye szúrópálcikára tűzve

Elkészítés: Minden alapanyagot tölts shakerbe jéggel és alaposan rázd össze. Szűrd át az italt a kehely pohárba és díszítsd a fenti képen látható módon.

10. POMCHI SMASH

pomchi smash koktél

Ez az alapvetően nyári, gyümölcsös koktél bármilyen házibuliban megállja a helyét. A málna és menta édességet és élénkséget kölcsönöz az añejo rumnak és a keserű ízhatásról a buborékozó gyömbérsör gondoskodik.

Hozzávalók:

10 szem málna
5 menta levél
45 ml Ron Abuelo Añejo
60 ml tőzegáfonyalé
30 friss citromlé
15 ml cukorszirup
1 öntet Angostura bitters
gyömbérsör

pohár: highball vagy nagyméretű boros pohár
dísz: 1 málna mentaággal

Elkészítés: Egy shakerbe dobd bele a málnát és a mentaleveleket, muddlerrel nyomkod át. A gyömbérsör kivételével minden összetevőt tölts shakerbe és rázd össze. Szűrd át a jéggel feltöltött pohárba, töltsd fel a gyömbérsörrel és díszítsd a málnával, mentaággal ezt a rum koktélt.

11. BOSTON RUM PUNCH

bambusz szívószálak

Egy tökéletes koktél, aminek csak két összetevője van és nagyon egyszerű elkészíteni. Tökéletes rum koktél a standra, a medence mellé vagy a kerti partikhoz.

Hozzávalók:

60 ml Smith & Cross Traditional Jamaica rum
limonádé

pohár: pint
dísz: eper, narancs cikk

Elkészítés: Shakerben óvatosan rázzuk össze a hozzávalókat és szűrjük át a pohárba. Ennyi az egész.

Próbálj ki néhányat a rum-alapú koktélok közül és lepd meg vele barátaidat. Ha még több koktélt szeretnél készíteni profi környezetben, akkor látogass el a Mojito Mixeriskolába, ahol az alapfokú és haladó mixertanfolyamokon minden tudást megkapsz akár hobbi szinten, akár szakmai hivatásként választod a bartenderek világát.

A mixer tanfolyamokon az alapoktól a haladó szintig elkísérünk.  Vége láthatatlan italmennyiség vár a pult mögött, hogy ténylegesen felfedezd az alkoholok világát, amiben segítenek az elméleti órák, amelyeken minden ital gyártási technikáját, történetét megismerheted. A tanfolyam végén megmutathatod a kreatív oldalad, hogy megalkoss egy olyan koktélt, amit még senki nem talált ki és belecsempészheted a saját történeted.

Garantáljuk a jó hangulatot, a szakmai tudást és a profi oktatást! NÁLUNK NINCSENEK REJTETT KÖLTSÉGEK! A mixer képzés végén nemzetközi magyar-angol nyelvű bármixer bizonyítványt állítunk ki és egy boston shakert is ajándékba kapsz.

Válaszd ki a Neked megfelelő barista és mixer tanfolyamot: alapfokú, gyorsított, haladó, latte art, egyéni/VIP, kedvezményes Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam, Barista MasterClass, American Bartending képzés, illetve Profi Barista Csomag és Profi Mixer Csomag, amiben ajándék tanfolyamot is kapsz. Nyitvatartási időben hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között bármikor beiratkozhatsz! Látogass el a Mojito Mixeriskolába és a Barista Akadémiára!

Jelentkezési határidő: szeptember 19., szerda 14 óra
A képzés órája: szeptember 19., szerda 
14 óra!

Kövess minket  facebookon és instagramon is!

Információ:
+3620 355 8400
[email protected]

www.mojito.hu

mixer tanfolyam koktélok

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...