Címke: okj
Szárazjég a bárokban – #Mixer Tanfolyam
A szárazjég használata a bárpultban! Több, mint egy évtizede kezdődött a molekuláris gasztronómia és mixológia népszerűsége. Ma már teljesen természetes, hogy a konyhában ás a bárpultban is használunk olyan vegyszereket és anyagokat, amelyek segítségével megváltoztathatjuk az italok halmazállapotát. Ezen italok elkészítésében és szervírozásában nagyon sokat segít a szárazjég, amit a SZÁRAZJÉG KFT. biztosít a számunkra […]
Bővebben...
Egy rég elfeledett Tiki koktél összetevő újjáéledése
A Tiki bárok népszerűségének növekedése és ennek köszönhetően gyarapodása egy olyan összetevőt hozott vissza, ami már rég feledésbe merült. Az olyan kifejezések, mint a „házikészítésű mandula szirup” már szokványossá váltak a koktél lapokon. Nem minden korábbi alapanyag használatos a mai koktélokban, de némelyiket újra felfedezik, ahogyan a Gardenia Mixet is. A Gardenia Mix vagy pontosabban […]
Bővebben...
A világ 50 legjobb bárja 2018-ban
Minden évben, így 2018-ban is elkészült a lista a világ legjobb bárjairól. A listán számos bárt megtalálunk a világ minden pontjáról. Az első helyre egy híres brit bár került, míg a top 10-ben a világ számos pontján újonnan nyitott bár is helyet kapott. A listában a legerősebb nemzet az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok, […]
Bővebben...
Két különleges szakma rövid időn belül? Jelentkezz mixer és barista tanfolyamra! Határidő: október 8.
Gyorsan és profi módon szerezheted meg a bármixer és barista szakmákat, ha jelentkezel a Mojito Mixeriskola és Barista Akadémia mixer és barista tanfolyamaira. A képzéseken megszerzett bartender és barista szakmai tudással könnyedén elhelyezkedhetsz a munkaerőpiacon akár diákként, akár főállású pozícióban. Azoknak is ajánljuk az alapfokú mixer és barista képzéseket, akik hobbiként tekintenek a koktél és kávé […]
Bővebben...
6 dolog, amit a Margarita koktélról érdemes tudni
Számos olyan koktél van, ami az évek múlásával eltűnik. Szalvétára feljegyezve, amelyek kabát zsebekben felejtve lapulnak valahol vagy szájbeszéd útján ugyan megmarad, de rengeteg változtatáson esik át az évek során elmesélt történetekben. Van néhány dolog, amit biztosan tudunk a Margaritáról, a tequila, a limelé és a narancslikőr klasszikus kombinációjáról. Nincs olyan szabály, amely megtiltaná a […]
Bővebben...
Klasszikus Bloody Mary koktél
A másnaposság ellenszere A Bloody Mary egy vodkába áztatott tápláló reggeli és másnaposság elleni gyógymód is egyben. Mi kell még ennél is több? A paradicsom-alapú koktél több száz variációval rendelkezik, a forró szósz jellegtől a Guinness sörrel feltöltött verzióig. Kezdésnek legjobb, ha a klasszikus receptet próbálod ki. Bár az ital eredete sok kérdést vet fel, […]
Bővebben...
11 rum koktél, amit otthon is elkészíthetsz
Rum koktél variációk akár otthonra is! A rum alapú koktélokat nem csak a nyaralás alatt, a tengerparton iszogatva lehet élvezni, az év bármely szakaszában elkészíthetsz egy-egy ilyen koktélt az otthonodban is. Egy parti alkalmával a barátokkal vagy egy pihentető szieszta idején, mindig tökéletes választás. Olyan koktélokat hoztunk, ami a lakásodba varázsolja a tengerparti hangulatot, a […]
Bővebben...
A Mojito sztori
A Mojito neve és eredete az időben visszahaladva egyre homályosabb, nehezen lehet felkutatni. Azonban vannak, akiknek sikerült 1586-ig nyomon követni származását és egy gyógyitalt is találtak, amit Sir Frances Drake után neveztek el. Lássuk mit találunk, ha a Mojito történetének nyomába eredünk. Mojito receptúrája technika: épített ital pohár: long drink dísz: lime cikk, friss mentaág […]
Bővebben...
Whiskey Sour
Míg valaha a Brandy Sour uralta a savanyú ízű koktélcsaládot, addig a Whiskey Sour a szesztilalom ideje alatt virágzott, és nagyszerűen képviselte a legnépszerűbb és legkedveltebb stílust, a Sour koktélok stílusát, annyira, hogy saját ünnepnapja van augusztus 25.-én. Ezek a koktélok whisk(e)yt, citrust és cukrot tartalmaznak, mindegyik variációnak ez az alapja, csak meg kell határoznunk, […]
Bővebben...
Szívószálak – 10 alternatív megoldás a plasztik szívószál helyett
A fenntarthatóság az alkohol- és italiparban is jelenleg óriási figyelmet kap és nem véletlenül, mivel a bárok iszonyatos mennyiségű hulladékot termelnek és a hulladéklerakókban keletkezett üvegházhatású gázok mennyisége jelentősen befolyásolja Földünk klímáját. Az egyik kicsi, de annál jelentősebb eszköz a műanyag szívószálak, amelyeket a hagyományos műanyagokhoz hasonlóan fosszilis energiahordozókból gyártanak. Ezek kiküszöbölésével már látványosan csökkenthető […]
Bővebben...
Az idei nyár fülledt, izgalmas koktéljai
A nyár utolsó hónapja legtöbbünknek a lazításról, a nyaralásról és rengeteg élményről szól. Képzeljük csak magunkat egy tengerpartra, hegyvidéki kalandozásra vagy egy forró, nyáresti tábortűz köré, ahol a barátainkkal közösen pihenünk és szórakozunk. Ne feledkezzünk meg az egyik fontos összetevőről sem, a kezünkben szorongatott hűsítő italról. Az egyik legjobb élményt nyújthatja egy kiválóan elkészített koktél, […]
Bővebben...
Mixertanfolyam indul Tatán 2018. szeptember 19-én
A Mojito Mixeriskola 2018. szeptember 19-én Tatán indít mixertanfolyamot. A mixertanfolyam célja, olyan szakemberek képzése, akik a nálunk megszerzett magas szintű elméleti és gyakorlati tudásuknak köszönhetően, a világ bármely pontján megállják a helyüket a bárpult mögött. Legyen szó bárról, kávézóról, étteremről, folyami vagy óceánjáró hajókról. A tankönyveket, az italokat, az eszközöket természetesen az iskola biztosítja. Hallgatóink a tanfolyam […]
Bővebben...
Gin&Tonic kultúra a Karib-szigeteken
Ha szomjas vagy és a nyaralásodat a Karib-térség déli részén, a Curaçao szigetén töltöd, akkor a Piña Colada vagy a Blue Hawaiian koktélokra mindig számíthatsz. De annak az italnak, amire igazán vágysz semmi köze az ananászhoz vagy a blenderhez. Curaçao szigetén van egy Gin&Tonic kultúra, ami méltó riválisa a spanyolországi hagyománynak. A nagy kérdés hogyan került egy […]
Bővebben...
Whiskey 1,2 millió dollárért?
Ha whiskey rajongó vagy, bizonyára nem bánod, ha többet kell költened a minőségi italra. De vajon mi lehet a whiskey árának felső határa? Mennyit ér egyeseknek egy üveg minőségi whiskey? Egy pár The Macallan 1962 évjáratos whiskeyt rekord áron, 1,2 millió dollárért sikerült értékesíteni, így ezek a palackok a legdrágábbak, amit valaha eladtak. A palackok […]
Bővebben...
Válaszd ki a hozzád illő mixer és barista tanfolyamot!
Sajátíts el különleges szakmákat még az idei nyáron! Diákként, teljes munkaidőben, külföldön és belföldön számos kávézóban, bárban, szórakozóhelyen, fesztiválokon, hajókon tudsz munkába állni baristaként és bármixerként. Tanulj a Barista Akadémián és a Mojito Mixeriskolában, ahol kedvezmények, ingyenes tréningek, ajándék képzések, profi oktatás és fantasztikus hangulat vár! Táriskolánkban, a Barista Akadémián többféle barista tanfolyam közül választhatsz. […]
Bővebben...
OKJ-s mixer és barista tanfolyam
Okj-s bartender és barista tanfolyam Sokan fordultok hozzánk azzal a kérdéssel, hogy a barista és mixer szakmai képesítést el lehet-e végezni OKJ-s tanfolyam keretein belül és melyik iskola ad OKJ-s végzettséget igazoló bizonyítványt? Ehhez szeretnénk nyújtani segítséget, hogy pontosan kiismerjétek magatokat a mai oktatási rendszerben. Bartender tanfolyam és barista tanfolyam A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési […]
Bővebben...
BARISTA KOLLEGINÁT KERES A COFFEE SHOP 64
A Coffee Shop 64 több, mint 5 éves múlttal rendelkező, folyamatosan fejlődő kávézó. Hamarosan már 2 helyen (Budapest VII. ker. Rákóczi út 64., IX. ker. Ráday utca 5). – Profi géppark és saját pörkölésű kávék (Nuova Simonelli WBC, La Marzocco, Mazzer, Mahlkönig, Fiorenzato, Sonofresco, Probat, stb..) – Profi csapat, rendes főnök és segítőkész munkatársak – Versenyképes […]
Bővebben...