Címke: alkohol készítés
Hogyan készül az alkohol
A jó bártender tudja, hogy mi van az üvegben. Melyik ital miből készül, hogyan és hol? A következő sorozatunkban az alkohol készítését mutatjuk be. rész Az alkohol kémiája Kémiailag az alkohol a szerves molekulák tág csoportja, mi közülük csak az etil-alkohollal foglalkozunk. Az etil-alkohol vagy rövidebben az alkohol (CH3CH2OH) szénhidrátokból keletkezett színtelen, szerves vegyület. Az […]
Bővebben...
Hogyan készül az alkohol 2. rész
A lepárlás A desztilláció (latinul: csepegtetés, magyarul: lepárlás) alapelve az, hogy elegyített, de különböző forráspontú folyadékok melegítése, majd pedig a keletkezett gőzök lehűtése során az anyagok különválaszthatók, így ezt a módszert használják szesztöményítésre, vagy másképpen az alkoholkoncentráció növelésére. Az erjedésből keletkezett folyadékok általában maximum 10-15%-os alkoholtartalommal rendelkeznek. Ezenkívül számtalan más (bár mennyiségben igen csekély aroma, […]
Bővebben...