Érdekességek

Konyak és likőr az I. világháború idejéből

By november 19, 2019 No Comments

A víz alatti kincsvadászok egy csoportja több száz üveg konyakot és likőrt vadászott egy hajóról, ami az I. világháború idején süllyedt el. A német tengeralattjáró kapitánya süllyesztette el a hajót, mert azt gondolták, hogy csempészett rakomány van rajta. Robbanóanyagokat tettek a Kyros motorházába, hogy az elsüllyedjen.

Az Ocean X Team és az iXplorer búvárok a múlt hónapban egy hétig éjjel-nappal dolgoztak, hogy a Balti-tengerben elsüllyedt SS Kyros svéd gőzhajóról kiszabadítsák az italokat. De Haartman & Co. konyakokat és Benedictine likőröket hoztak fel. Azt állították, hogy még nem tudják, iható-e, nem kóstolták meg, csak a likőrből illatoltak. Édes és gyógynövény illata van. A konyakot nem nyitják ki, hiszen az értéke akár tízezer dollárt is meghaladhatja.

Vannak olyanok, akik azt állítják, hogy ezeket a konyakot és likőrt nem biztonságos inni, ha ilyen sokáig a vízben állt. Ez is sok tényezőtől függ, beleértve az alkohol palackozásának időpontját, a konyak és a likőr típusát, valamint azt is, hogy az óceánvíz vagy más baktériumok szivárogtak-e a palackokba, vagy nem. Ha igen, akkor sajnos fogyaszthatatlan. Egy idősebb italgyűjtő azt állította, hogy a hideg víz segíthet megőrizni az üvegek tartalmát. Azt állítja, hogy a víznyomás a helyén tartja a dugókat.

Még ha az alkoholok nem is ihatóak, az értékük akkor is jelentős, hiszen az első világháború roncsai között találtak rájuk. Ez már önmagában egy nagyon nagy érték.

A Benedictine egy igazán kifinomult likőr, eredeti receptje 1510-ből származik és természetesen titkos. Fracia gyógynövények és keleti fűszerek adják a likőr jellegét. A cimkén szereplő D.O.M. a latin Deo Optimo Maximo rövidítése, melynek jelentése „a legfőbb istennek szentelve”.

Mixer tanfolyamok italválasztékából nem hiányozhat ez a nagyszerű ital.
Klasszikus koktélok elengedhetetlen összetevője. Mint például a B&B, azaz Brandy & Benedictine.
Ennek a kevert italnak sok receptje létezik. Épített technikával készítjük, konyakos, old fashioned, vagy koktélos pohárban is szervírozhatjuk. 1 rész Brandy és 1 rész Benedictine. On the rocks is kínálhatjuk és egy kevés narancshéj permet is jól áll az italnak.

A Benedictine szerepel még a Singapore Sling receptjében is, amely az alábbi összetevőket tartalmazza, és a Mojito Mixeriskola alapfokú mixer tanfolyamán személyesen el is készítheted.
Technika: Shaker
Pohár: Sling
Dísz: Ananász, koktélcseresznye
30 ml gin
15 ml Cherry Heering
7.5 ml Cointreau
7.5 ml Benedictine D.O.M.
1 cl grenadine
1.5 lime
1 dash Angostura Bitters
120 ml ananászlé

A mixer tanfolyam nem csak jó ajándék bárkinek, de nagyszerű lehetőség is, hogy bárhol, bármikor munkába állhass. Profi oktatóink által egy nagyon magas színvonalú oktatásban részesülhetsz. A koktélokat elkészíted, megkóstolod és még a történetüket is megismered.
Válassz minket, hiszen rejtett költségeink sincsenek!
Legközelebbi beiratkozás dátuma 2019. december 11. vagy január 14.
További infó: info@mojito.hu
+36 20 355 84 00

Leave a Reply