Oldal kiválasztása

9 tökéletes füstös koktél

9 tökéletes füstös koktél

Bár hideggel és szürkeséggel indít a 2017-es év, te tehetsz róla, hogy felmelegedj ezeken a hűvös napokon.

A bármixerek idén télen a tűzzel játszanak, és ezt értsd szó szerint! A fás, hamus és a tüzes jelleggel rendelkező koktélok most a befutók.
Mutatunk neked 9 füstös koktélt, hogy hangulatba kerülj a téli hónapokra, akár egy közeli bárban vagy otthonodban. Ugyanis, ha ügyes vagy, az itt felsorolt koktélok közül, te is elkészíthetsz néhányat magadnak.

BEETLEJUICEmixertanfolyam_mixerakademia-3

A rozmaring kapott kulcsszerepet ebben a koktélban, mégpedig nem akárhogy, meggyújtva! A megperzselt rozmaring ágra a mixerek ráfordítanak egy martinis poharat, hogy az magába zárja az illatot, a rozmaring esszenciáit. A meggyújtott ágacska adja át az almabrandy édességét, a cider fanyarságát és a bazsalikom illatát ebben a koktélban.

 

mixertanfolyam_mixerakademia-2WAGYU OLD FASHIONED

A Naka-ban, Seattle egyetlen kaiseki éttermében Dustin Haarstad (aki régebben a Canon-ban dolgozott) ezzel az Old Fashioned variációval fejezi ki elismerését, az étterem japán menüje iránt.   Ebben a koktélban a legalább 4 évig érlelt Jim Beam-et legjobb minőségű marhafaggyúval fecskendezi be. Ezt vegyíti házilag készült pekándió sziruppal és a feketedió keserűlikörrel, majd a koktélt megfüstöli nyers cseresznyefa forgáccsal, hogy kihozza belőle a pörkölt dió ízét.

AXLE FOLEYmixertanfolyam_mixerakademia-8

Ehhez az alkotáshoz Raymond Tremblay hidegen füstöli a juharszirupot 15 percen át almafa forgáccsal, ezután hozzáad Angel’s Envy burbont és füstölt tengeri sót. A hidegen készített jeges kávé sötét, gyümölcsös jegyeket kölcsönöz a koktélnak, a koffein pedig egész éjszakára ébren tartja a bulizókat.

 

mixertanfolyam_mixerakademia-7

VIRGINIA HAZE

Stephanie Southerland mixer őszies és a télies füstös koktélok sorozatával mutatkozik be. A Catoctin Creek Roundstone rozs whisky és a Grand Mariner találkozása a füstölt fahéj rudakkal és a dió kesernyésségével, tagadhatatlanul télies érzést kelt az emberben.

 

 

SMOKEmixertanfolyam_mixerakademia-6

Craig Schoettler meggyújt egy burbonos hordóból kivágott kis fadarabot és egy pohárban felfogja annak füstjét, mielőtt ráönti Pyrat XO rum, Tempus Fugit Gran Classico keserű, aperitif likőr, oloroso sherry és narancs gyomorkeserű selymes keverékét.

 

mixertanfolyam_mixerakademia-1

BOOTSTRAP MANHATTAN

A koktél készítésénél a mixerek ráfordítanak egy TX whiskeyvel bevont poharat egy parázsló juharfa darab fölé, bent tartva ezáltal a juhar illatát. Az édes vermouth és a keserűlikör elegye ennél a meleg italnál, egy ölelés folyékony megtestesítőjévé válhat.

 

THE NUMBER 2mixertanfolyam_mixerakademia-4

Zachary Blair fahéjrudakat füstöl meg, amihez 12 éves Kirk and Sweeney rumot, juharszirupot, zsályát, narancs-, grapefruit- és lime levelet ad, ezáltal egy élettel teli, frissítő tökéletes kombinációt alkot. “Az első korty megeleveníti a citrusfélék élénk és a zsálya földies jellegzetességét.” – mondja Blair. Ez a koktél, a frissen lehullott levelek, és az esti tábortüzek illatára emlékeztet minket.

mixertanfolyam_mixerakademia-5SAGE WISDOM

Ezt a szüret ihlette italt a gastropub édesburgonya pürével és amaroval készítve szolgálja fel. Az étterem saját jégkockájának köszönhetően, hasonlóan az erősen húsos menühöz jellegzetes füstös zamattal rendelkezik. A pub kihasználja a barbecue nyújtotta előnyöket azáltal, hogy miután megfüstölik a vizet, 5 x 5 centis jégkockákat készítenek belőle, és különböző italokhoz használják fel, mint például a Füstölt Negronihoz, ami az Aperol és FEW gin keveréke.

SMOKED FIGmixertanfolyam_mixerakademia-9

Az AVANT bár és étterem a Rancho Bernardo Inn saját kiskertjéből használ fel gyógynövényeket hogy megalkossa koktélját, mely Maker’s Mark burbonból, fügéből és rozmaring szirupból áll, tetején megperzselt (még mindig füstölgő) rozmaring ágakkal.

1 hozzászólás

  1. ATTA

    Király ötletek! Én fahéj rudat szoktam megperzselni, és azzal szervírozok néhány italt. Fantasztikus illatot áraszt.

    Válasz

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tanfolyam időpontok

jan
8
hét
17:00 Alapfokú Mixertanfolyam @ Győr
Alapfokú Mixertanfolyam @ Győr
jan 8 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
jan
10
sze
15:00 Barista tanfolyam @ Békéscsaba
Barista tanfolyam @ Békéscsaba
jan 10 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
jan 10 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 American Bartending tanfolyam @ Budapest
American Bartending tanfolyam @ Budapest
jan 10 @ 17:00
American Bartending Tanfolyam: A Mojito Mixeriskola AMERICAN BARTENDER TANFOLYAMAIN 2006 óta foglalkozik bártenderek (mixerek) magas szintű oktatásával, hogy megfeleljenek a magyar és a nemzetközi munkaerőpiac elvárásainak. Az American Bartending tanfolyam célja, a gyors, látványos és pontos koktélkészítés, valamint az[...]
17:00 Barista tanfolyam @ Budapest
Barista tanfolyam @ Budapest
jan 10 @ 17:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Gyorsított barista tanfolyam @ Budapest
Gyorsított barista tanfolyam @ Budapest
jan 10 @ 17:00
A Barista Akadémia a hallgatói igényeket kielégítve gyorsított barista tanfolyamokat indít. Az expressz barista képzést azoknak ajánljuk, akiknek nincs idejük a hat hetes képzésre vagy olyan városban élnek, ahol nincs barista tanfolyam. A gyorsított tanfolyam tematikája[...]
17:00 Gyorsított mixertanfolyam @ Budapest
Gyorsított mixertanfolyam @ Budapest
jan 10 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és[...]
17:00 Haladó barista tanfolyam @ Budapest
Haladó barista tanfolyam @ Budapest
jan 10 @ 17:00
Nálunk az alap képzés után nincs vége a tanfolyamnak, folytatódik a haladó képzéssel! Aki tökéletesen begyakorolta az alapokat, az ugorhat egy lépcsőfokot és megismerkedhet a híres és közkedvelt Latte Art-al.  A haladó tanfolyamon elsajátíthatja a három[...]
17:00 Haladó mixertanfolyam @ Budapest
Haladó mixertanfolyam @ Budapest
jan 10 @ 17:00
Ezt a tanfolyamunkat bártenderek számára ajánljuk. Mindenképp szükséges hozzá már meglévő alapfokú mixerképzés. A haladó mixertanfolyam olyan átfogó szemlélet módot, elméleti és gyakorlati tudást biztosít a hallgatóknak, amely bírtokában biztos a siker a világ bármely[...]
17:00 Kettő az egyben: mixertanfolyam ... @ Budapest
Kettő az egyben: mixertanfolyam ... @ Budapest
jan 10 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és[...]

Tanfolyam jelentkezés

Adatok

 

Ellenőrzés