Barion Pixel
menu

9 tökéletes füstös koktél – Mixer Tanfolyam

2017. január 04. 00:00

Füstös koktélok profiktól!

Bár hideggel és szürkeséggel indít a 2017-es év, te tehetsz róla, hogy felmelegedj ezeken a hűvös napokon.

A bármixerek idén télen a tűzzel játszanak, és ezt értsd szó szerint! A fás, hamus és a tüzes jelleggel rendelkező koktélok most a befutók.
Mutatunk neked 9 füstös koktélt, hogy hangulatba kerülj a téli hónapokra, akár egy közeli bárban vagy otthonodban. Ugyanis, ha ügyes vagy, az itt felsorolt koktélok közül, te is elkészíthetsz néhányat magadnak.

Füstös koktélok profi bárokból:

BEETLEJUICEmixertanfolyam_mixerakademia-3, füstös koktél

A rozmaring kapott kulcsszerepet ebben a koktélban, mégpedig nem akárhogy, meggyújtva! A megperzselt rozmaring ágra a mixerek ráfordítanak egy martinis poharat, hogy az magába zárja az illatot, a rozmaring esszenciáit. A meggyújtott ágacska adja át az almabrandy édességét, a cider fanyarságát és a bazsalikom illatát ebben a koktélban.

 

mixertanfolyam_mixerakademia-2, füstös koktélWAGYU OLD FASHIONED

A Naka-ban, Seattle egyetlen kaiseki éttermében Dustin Haarstad (aki régebben a Canon-ban dolgozott) ezzel az Old Fashioned variációval fejezi ki elismerését, az étterem japán menüje iránt.   Ebben a koktélban a legalább 4 évig érlelt Jim Beam-et legjobb minőségű marhafaggyúval fecskendezi be. Ezt vegyíti házilag készült pekándió sziruppal és a feketedió keserűlikörrel, majd a koktélt megfüstöli nyers cseresznyefa forgáccsal, hogy kihozza belőle a pörkölt dió ízét.

AXLE FOLEYmixertanfolyam_mixerakademia-8, füstös koktél

Ehhez az alkotáshoz Raymond Tremblay hidegen füstöli a juharszirupot 15 percen át almafa forgáccsal, ezután hozzáad Angel’s Envy burbont és füstölt tengeri sót. A hidegen készített jeges kávé sötét, gyümölcsös jegyeket kölcsönöz a koktélnak, a koffein pedig egész éjszakára ébren tartja a bulizókat.

 

mixertanfolyam_mixerakademia-7, füstös koktél

VIRGINIA HAZE

Stephanie Southerland mixer őszies és a télies füstös koktélok sorozatával mutatkozik be. A Catoctin Creek Roundstone rozs whisky és a Grand Mariner találkozása a füstölt fahéj rudakkal és a dió kesernyésségével, tagadhatatlanul télies érzést kelt az emberben.

 

 

SMOKEmixertanfolyam_mixerakademia-6, füstös koktél

Craig Schoettler meggyújt egy burbonos hordóból kivágott kis fadarabot és egy pohárban felfogja annak füstjét, mielőtt ráönti Pyrat XO rum, Tempus Fugit Gran Classico keserű, aperitif likőr, oloroso sherry és narancs gyomorkeserű selymes keverékét.

 

mixertanfolyam_mixerakademia-1, füstös koktél

BOOTSTRAP MANHATTAN

A koktél készítésénél a mixerek ráfordítanak egy TX whiskeyvel bevont poharat egy parázsló juharfa darab fölé, bent tartva ezáltal a juhar illatát. Az édes vermouth és a keserűlikör elegye ennél a meleg italnál, egy ölelés folyékony megtestesítőjévé válhat.

 

THE NUMBER 2mixertanfolyam_mixerakademia-4, füstös koktél

Zachary Blair fahéjrudakat füstöl meg, amihez 12 éves Kirk and Sweeney rumot, juharszirupot, zsályát, narancs-, grapefruit- és lime levelet ad, ezáltal egy élettel teli, frissítő tökéletes kombinációt alkot. „Az első korty megeleveníti a citrusfélék élénk és a zsálya földies jellegzetességét.” – mondja Blair. Ez a koktél, a frissen lehullott levelek, és az esti tábortüzek illatára emlékeztet minket.

mixertanfolyam_mixerakademia-5SAGE WISDOM

Ezt a szüret ihlette italt a gastropub édesburgonya pürével és amaroval készítve szolgálja fel. Az étterem saját jégkockájának köszönhetően, hasonlóan az erősen húsos menühöz jellegzetes füstös zamattal rendelkezik. A pub kihasználja a barbecue nyújtotta előnyöket azáltal, hogy miután megfüstölik a vizet, 5 x 5 centis jégkockákat készítenek belőle, és különböző italokhoz használják fel, mint például a Füstölt Negronihoz, ami az Aperol és FEW gin keveréke.

SMOKED FIGmixertanfolyam_mixerakademia-9

Az AVANT bár és étterem a Rancho Bernardo Inn saját kiskertjéből használ fel gyógynövényeket hogy megalkossa koktélját, mely Maker’s Mark burbonból, fügéből és rozmaring szirupból áll, tetején megperzselt (még mindig füstölgő) rozmaring ágakkal.

Ha kedvet kaptál a koktél vagy kávé készítéshez, várunk mixer és barista tanfolyamainkon!

 

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...